Technolab @ De Vloer - Utrecht, 15 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Space DJz krijgen voetjes van 'De Vloer'

Vrijdagavond hebben we voor het eerst de Vloer in Utrecht bezocht. Daar vond een editie van het maandelijkse 'Technolab' plaats, wat in handen is van Zero One die de avond erna zelf in de Calypso weer flink aan het doordreunen was tijdens Exposure of Sound. In De Vloer waren het publiekstrekkers Ben Long en Jamie Bissmire, beter bekend als de Space DJz, die voor het technovermaak zorgden. Dat kun je aan hen wel overlaten, zo bleek...


Na even naar de locatie te hebben gezocht, De Vloer zit op een industrieterreintje, trof ik de ingang met daarvoor geen rij, maar wel een heel hoog fietsgehalte naast de deur. Ik was al erg nieuwsgierig naar de tent zelf, maar nu ook zeker naar het publiek. Bij de entree ging het er al erg relaxed aan toe; losse kassaloketten buiten, verder geen fouillering en/of metaaldetector, maar eenmaal binnen bleek ook aan de sfeer dat er hoogstzelden wat 'misdadigs' gebeurde. De tent was gevuld met allemaal relaxte mensen, iedereen gedroeg zich lekker vrij en was zichzelf. In onze ogen zeker geen fietspubliek.

Als eerste is er een loungegedeelte wat zeker niet groot is, weinig zitjes heeft en waar zich ook de garderobe bevindt. Een DJ stond er freaky, breakbeat en electro te draaien. Ik kreeg er niet echt een lounge-idee bij, maar goed, we kwamen per slot van rekening voor de grote zaal. Na de eerste inspectieronde en de nieuwe indrukken heb je natuurlijk dorst, en dat komt mooi uit, want je krijgt grote, gevulde bekers voor je geld (hoe Hollands). Toch moest je even op je bestelling wachten, want het personeel was al net zo relaxed als het publiek.



Space DJz

Ben Long

Eenmaal in het technogedruis beland, troffen we Jamez aan, de uit Uithoorn afkomstige, 28 jarige Alex Dijksterhuis, die alleen van zijn vrouw en muziek schijnt te houden. Zonder al teveel technisch gepriegel, warmde hij de boel met verrassende afwisselingen lekker op. Met recht een kwalitatief opwarmertje!

Om ongeveer kwart voor twee was het tijd voor de Space DJz (Soma Records, waarop hun album On Patrol in '99 uitkwam). Ben Long en Jamie Bissmire, die al zeven jaar samen muziek maken en beiden een eigen label hebben, omschrijven hun stijl zelf als: "Blazing techno, firing beats en hot hiphop breaks"



Jamie Bissmire

Als eerste begon een opbouwende Ben Long (ook bekend om zijn eigen label Potential) en pas wat later ook Jamie Bissmire (eigenaar van het Ground-label), die al snel vingerlikkend (raar trekje) 'van God los ging' met zijn getover met het mengpaneel dat de zweetdruppels er al snel opzaten en iemand van de organisatie kwam vragen of het serieus 'ietsje minder' kon. Jammer voor ondergetekende, maar het vloerpubliek moest er misschien nog wat aan wennen. Gelukkig vatte Jamie 'ietsje minder' als iets zachter op, dus de schade was beperkt, het moordende tempo waarin hij de ene na de andere plaat in elkaar mixte bleef hoog. Collega Ben Long hield zich wat meer chill en liet zijn geavanceerde apparatuur het werk doen.


Heel apart aan deze set waren de live-beelden die van het stel werden gemixt met het lopende beeld op de videowall. Ook de vermelding meer dan waard was dat de leegstroom normaal al begint om een uur of drie en vaak snel gaat, maar hier was het om halfvier nog net zo druk en gezellig (en dat op vrijdag) als aan het begin van de avond. Ik heb een 'splendid' avond gehad, mede door het goed geregelde licht en geluid, het zalige klimaat (laat in menig club vaak te wensen over) en de goede sfeer.

Tekst: Brenda Godin
Foto's: Technofreax

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws