Earth @ Melkweg, A'dam - 8 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Earth kan in de Agenda!

Toegeven, ik luister regelmatig muziek die in het brede progressive genre valt. Heerlijke muziek om op weg te dromen tijdens mijn dagelijkse treinreis of bureauwerkzaamheden. Maar op een avondje Kremlin na heb ik nog nooit een feest bezocht dat in het teken stond van deze muzieksoort. Waarom? Het zal wel komen omdat mijn stapvrienden meer van techno en club houden. En waar je mee om gaat word je mee besmet. Bij veel mensen die ik ken heerst toch het idee dat progressive saai en weinig opzwepend is. Erg benieuwd dus hoe het maandelijkse progressive festijn Earth zou bevallen.

Tekst en Foto's: Ian


Alexander Koning

Chris Cowie

Per


Bij binnenkomst, zo rond 23:30, was de oude zaal nog gesloten. In de Max warmde de Brit Chris Cargo de zaal op voor wat komen ging. Dit deed hij met een ingetogen set. Ondertussen had Alexander Koning de DJ Booth in oude zaal bestegen. Deze Haarlemmer wist de vloer snel te vullen. Hij zat duidelijk een paar versnellingen hoger dan Chris Cargo en dat werd gewaardeerd. Nummers zoals Robbie Rivera's Funk-a-tron brachten het diverse publiek in hogere sferen. De stemming begon er goed in te komen, op naar Lucien Foort in the Max. Het was vol, maar voldoende ruimte om je danspasjes te tonen. De Rotterdammer draaide fantastische en bewees eens te meer dat progressive kan knallen. De zaal trilde op zijn grondvesten, heerlijk gewoon.


Helpende Henk


Tijd om even af te koelen. Het cafe achterin de melkweg is daar de plek voor. Hier zorgde Helpende Henk met platen van o.a. Grace Jones voor achtergrondmuziek. Erotisch getinte jaren '60-'70 dia's deden dienst als visuals.

In de oude zaal bracht Transa muziek ten gehore met duidelijke trance invloeden en breaks. Snel weer naar the Max dus, waar Per op het punt stond om over te nemen van de swingende Lucien Foort. Per wist de enthousiaste sfeer goed vast te houden en had er duidelijk lol in. Ook zijn vingertje ging menigmaal de lucht in.In de oude zaal was de Engelsman Chris Cowie ondertussen zijn kunsten aan het vertonen. In plaats van een koffer vol platen gebruikte hij slechts een laptop. Finalscratch is in het kort gezegd een techniek waarmee je digitale bestanden af kunt spelen via vinylplaten. Nu ben ik geen DJ maar ik vond dat de overgangen tussen zijn 'platen' zeer netjes verliepen. Ondanks deze high-tech en zijn set met techno invloeden verlangde ik weer naar het geluid van Per.Om 5:15 uur was het tijd om te gaan. Teruglopend naar de auto bedacht ik me, met een glimlach op de mond, dat ik hier zeker vaker ga terugkomen. Earth was geweldig! De volgende editie vindt plaats op 12 april en zal in het teken staan van Nederlandse DJ's. Helden als Remy, Lemon8, Mike Vandenberg, Geom en Per zullen hun visitekaartje komen afgeven. Ik zet hem alvast in mijn agenda!
Transa

Lucien Foort

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws