Chesterfield Labelland, Melkweg - A'dam, 1 Mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Muzikaal genot weer zeer groot

Een nadere toelichting van dit evenement is niet meer nodig. Helaas komt het einde der tijden eraan. Maar voordat men daaraan moet geloven nog een aantal heerlijke edities. En heerlijk was ook deze editie op 1 maart. Een drietal labels hadden de eer om te laten horen waar ze voor staan. Dit waren F-communications, Blueprint en Zephon's Mom. Voor ieder wat wils. En mocht het de mensen allemaal teveel worden, kon men ook dit keer weer tot rust komen in de Aquarius Lounge. De mogelijkheden op Chesterfield Labelland zijn eindeloos, ook op deze laatste editie in de Melkweg.




F communications - The Max - Funky Techhouse

De Franse houselabels doen het goed in de Melkweg. Zo stonden er de vorige twee edities Yellow Productions en Respect is Burning. Daar waren niet de minsten aanwezig. Men kon toen genieten van grootheden als Bob Sinclar en Dimitri From Paris. Ditmaal mocht het eveneens Franse Label F Communications langskomen. Voor de liefhebber een absolute must. De opening werd hier verricht door F Com Giants Dj Team. En dat begon al met een vrij stevige sound. Bestaand uit deephouse en lekkere funky disco kwam het publiek gezegend binnen. Een zegening die door de opvolgers alleen maar heiliger werd. Het was Aqua Bassino die een heerlijke live act ten gehore bracht. Heerlijke percussie en vrouwelijke vocalen brachten de mensen in een opper beste stemming.


De volgende Franse held die het over mocht nemen was Llorca. Dit gebeurde samen met vocale steun en toeverlaat Ladybird. Llorca, die met zijn debuutalbum 'Newcomer' op F Comm hoge ogen gooide, was op voorhand al een bezoekje waard. Een gegeven dat duidelijke bevestiging kreeg door de aanwezigheid van Ladybird. Het werd een set waar duidelijk spanning in zat. Soul, funk, jazz, het kwam allemaal voorbij. Met zijn peuk in de mondhoek deed de man waar men voor gekomen was: zwoelen, zweten, swingen... Enige ergernis ontstond bij Llorca toen een technisch mankement veroorzaakt werd door een niet al te oplettende technicus. Maar wie kon dat wat schelen, Ladybird nam hierna de mensen immers weer verder met haar vocale klasse.


Wanneer je Finland zegt denk je aan Nokia en de Bomfunk MC's. Maar daar blijft het dan ook bij. Voor het grote publiek misschien want de kenner weet beter. Housegoeroe Jori Hulkkonen komt hier namelijk ook vandaan. De man die voornamelijk groot is geworden met zijn producties is van alle markten thuis. Muzikaal gezien dan. Van house tot techno en alles wat daartussen valt, behoren tot zijn mogelijkheden. Zeer boeiend, je weet immers nooit wat je verwachten kan. Alhoewel het label van deze avond natuurlijk wel een tipje van de sluier oplicht. Maar ook Jori kan het extremer opzoeken. Zo heeft hij samen gewerkt met Thomas Krome en Darren Emerson die toch van een heel andere orde zijn. Met zijn afsluitende set voor F Comm deze nacht wist de Fin een ieder te verrassen. Zijn set werd gekenmerkt door stevige techhouse, zwoele deephouse en funky techno. Een verrassend geheel waar het publiek niet op berekend was. Mensen pasten hun danspasjes aan en kwamen zodoende helemaal in het element. Niks van een ijzige Scandinavische sound, stevige funky shit was het. Voor de liefhebber van deze sound is het uit 2000 daterend album, 'When No One Is Watching We Are Invisible', geen slechte optie.



Blueprint - Oude Zaal - Techno

Zoals gewoonlijks was er ook weer een technolabel vertegenwoordigd. Deze keer was de eer aan Blueprint. Het label dat opgericht is door James Ruskin en Richard Polson, staat bekend om zijn hoge kwalitatieve techno. Naast James en Richard wordt er werk van onder andere Oliver Ho en Surgeon op uitgebracht. Een label met duidelijk een Engels tintje, hetgeen goed hoorbaar is. Oliver Ho, 65 D Mavericks en James Ruskin waren de personen die het label muzikaal vertegenwoordigden. Aan Ho de eer om na de warm-up dj de nacht verder uit te werken. De half Chinees, half Engelse dj is al lang met muziek bezig. Wat begon met jazz- en funkgeluiden op gitaar, eindigde bij de elektronische dansmuziek. Vandaag de dag is het een persoonlijkheid die ook op producerend gebied meetelt. Zo kennen velen werk van hem op Surface en Drumcode, maar ook op zijn eigen label Meta. Maar zijn grootste bekendheid heeft hij toch wel via Blueprint verworven. Zijn set was voor sommigen een verrassing. Niet dat het slecht was, verre van dat zelfs, maar hij staat bekend om zijn harde sets. Ditmaal liet hij het publiek verrassen met een zeer funky set. Met een grote hoeveelheid aan percussie-platen bracht hij zijn set in het juiste element. Ondanks zijn sanitaire toevlucht tijdens zijn set was het geheel van goede aard.


Het volgende duo was de live-act 65 D Mavericks. Het werd een stevig Engels technogeluid waar je een liefhebber van moet zijn. Een bijkomend nadeel van live-acts is dat ze vaak als erg eentonig ervaren worden. Het eigen geluid overheerst hierin wat daardoor weinig spanning oplevert. De samples liepen ook niet erg gelijk op wat resulteerde tot een irriterend geheel.
Afsluiter hier, James Ruskin, deed het veel beter! Ondanks het feit dat het zeker niet zijn beste dag was. Bij de eerste plaat werd men al geconfronteerd waar de Brit bekend om staat. Zweverige techno dat diep en hard gaat. Een duidelijk visitekaartje waar het label voor staat. Met veel eigen werk wist hij de zaal goed in beweging te houden. Maar ook met werk van Jeff Mills en Surgeon vermaakte hij de mensen optimaal. Jammergenoeg waren er ook minpunten te bespeuren. Het mixen ging hem niet al te goed af. Wat natuurlijk versterkt wordt door het met drie decks te werk gaan. En dat doet hij maar al te graag. Een must voor de liefhebber zolang het maar niet ten koste van de kwaliteit gaat. Helaas was het vaak wel het geval waar hij zelf zichtbaar van baalde. We hebben hem, ondanks een redelijke set, wel eens beter gehoord.





Zephon's Mom

Het derde label van deze nacht was in de zolderkamer van de Melkweg geplaatst. Maar voor de liefhebber was het label Zephon's Mom makkelijk te vinden. Hier kon men van de jazzy beats en breaks genieten. Voor velen misschien net iets te alternatief maar daardoor zeker niet minder mooi. Alias Poeh, Aardvarck en de hoofdact Dj Kid Sublime wisten de aanwezigen goed te vermaken. En daar draait het toch allemaal om binnen het Labelland-concept. Een mix van acts, dance, design en performances. Het was deze nacht allemaal weer aanwezig. Met ook weer een publiek dat louter uit liefhebbers bestond was het geheel weer compleet. Wat zullen we dit concept na 22 juni toch gaan missen. Tot dat moment nog een drietal top-edities waaronder het afsluitingsfeest in de Heineken Music Hall. Op 19 april staat de volgende editie op het programma. Deze zal plaats vinden in de 013 van Tilburg. Daar komen onder andere grootheid Carl Cox en zijn leerling Trevor Rocklife van het In-Tec label langs. Hou deze datum dus vrij in je agenda!

Tekst: Iddo
Fotos : Bart

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws