Just Visuals, Now&Wow/Off Corso - Rdam, 23 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Just Visuals

Er is sprake van een behoorlijke concurrentie in het 'dancewereldje'. Clubs proberen allemaal het mooiste en origineelste concept aan te bieden. Ze trachten het publiek te vermaken en een kwalitatief goed product aan te bieden. Uiteraard ook met het idee om een goed gevulde zaak te hebben. Gelukkig is het niet meer helemaal 'ieder voor zich.' Er is geen sprake van haat en nijd en soms zijn er zelfs gezamenlijke projecten. Zaterdag was er zo'n gezamenlijk project genaamd Just Visuals. Off-Corso, Now & Wow en het Rotterdamse VJ-gezelschap Barkode hebben samen dit project neergezet. Deze visuele special moet een terugkerend evenement gaan worden.


Het doel van het project is om de VJ een meer prominente plek binnen de clubavonden te geven. Net als hun platen draaiende collega's, moeten er meerdere VJ's per avond te zien zijn. Op deze speciale VJ-avond was er op het gebied van de techniek veel mogelijk. De beeldkunstenaars hadden de beschikking over veel technische hoogstandjes en er waren extra projectie schermen opgehangen. Het oorspronkelijke doel was om naast meerdere VJ's in meerdere clubs ook nog meerdere steden aan te doen. Echter de ambtelijke molen in met name Amsterdam kon dit ambitieuze project niet verwerken. En zodoende hebben de Rotterdamse initiatiefnemers het maar binnen de gemeentegrenzen gehouden.


Twee clubs en een hele rits VJ's die volgens strak schema in beide clubs moeten optreden. Hoe ga je dat vervoerstechnisch voor elkaar krijgen? Het antwoord is eigenlijk heel makkelijk. Men huren een Strech-Limo en rijden de gehele avond heen en weer tussen de clubs. Het schema met VJ's zag er als volgt uit:



NOW & WOW

00.00 - 01.00 FILTER.RGB / CMYK
01.00 - 02.00 EELKO
02.00 - 03.00 JP
03.00 - 04.00 GYZ
04.00 - 04.30 UITLOOP
04.30 - 06.00 BARKODE
OFF CORSO

00.00 - 00.45 JP
00.45 - 01.45 GYZ
01.45 - 02.30 BARKODE
02.30 - 03.30 FILTER.RGB/CMYK
03.30 - 04.30 EELKO
04.30 - 05.30 JP



In beide clubs was de extra aandacht voor de beeldkunstenaars goed merkbaar. In Corso hingen vier grote schermen rondom de dansvloer. En in Now & Wow waren de schermen helemaal immens. Bovendien was het erg goed om te zien dat in Now & Wow de VJ's naast de DJ waren gesitueerd. Het wil nog wel eens gebeuren dat een VJ ergens achteraf worden neergezet met hun apparatuur. Dit was nu dus niet het geval en de VJ was een volwaardig onderdeel van het geheel.


Waar het bij muziek vaak moeilijk is het gevoel van de avond op een lezer over te brengen, is dit bij het werk van een VJ nog veel moeilijker. Je oog valt erop. Je volgt voor even het verhaal van de VJ. Het ultieme doel is uiteraard dat beelden en muziek samenvloeien. Je volgt de muziek. Je blik schiet langs de grote schermen en het plaatje is compleet. De ultieme interactie tussen DJ, VJ en bezoeker. Schenk bij een volgend club bezoek eens wat aandacht aan de beelden van dit ondergeschoven kindje binnen de dancewereld. En onthoudt daarbij: het is meer dan... Just Visuals!


Flirten in NoW & WoW

'Versierd worden', dat was het thema van afgelopen zaterdag in de Wow zaal van NoW & WoW. Met muziek uit de jaren '80 tot en met heden. Denk aan 'Kiss' van Prince, hiphop van Dr. Dre tot aan R&B van Lucy Pearl. Het was eerder lekker grooven en relaxen in deze zaal dan uit je dak gaan op de housebeats van Marcella en Nick K in de Now zaal. Wat als tussendoortje zo nu en dan erg fijn was. De Wow zaal had als decor een Flirt Cafe met daarbij de bijhorende dames. Deze dames waren in Franse stijl gekleed, met witte poeder, zwarte oogschaduw en knalrode lipstift op hun gezicht. Ter versiering hadden ze een aantal stokbroden in de hand waar ze heel de avond van aten. Soms droog en soms met brie.


De dj stond niet met het gezicht voorwaarts maar met de rug naar het publiek, een beetje vreemd, maar het paste allemaal in het concept van de avond. In het midden van de zaal hing een grote discobal wat, niet verwonderlijk, een warm effect gaf als het licht erop scheen. Net na de toegang waren twee vrouwen en een man die nagenoeg hetzelfde gekleed waren, aan het picknicken. Er was ook een dating-stand, hierbij kon een persoon een foto van zichzelf maken en daarop zijn of haar eigenschappen aan toevoegen. Deze werden opgehangen aan een lijn, zodoende kon je zien wat er te daten viel. Veel mensen hebben hier gebruikt van gemaakt. Maar zonder dit liepen er ook genoeg andere 'aasgieren' rond die aan het flirten waren. Wat wil je nog meer tijdens feest dat Flirt heet? Of niet, ik kan het mis hebben. Beleef het zelf eens en oordeel. Je zult er beslist geen spijt van krijgen. FLIRTSE!!!



Interview Barkode
NoW & WoW

tekst Just Visuals: Chris
Tekst Flirt: Nash
Foto's: Sander

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws