Joe Claussell @ Club 5611 - Eindhoven, 23 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Amerikaanse deephouse-pionier in nieuwe Eindhovense club

Afgelopen vrijdag (report verschijnt een dezer dagen) werd na een grote verbouwing een nieuwe club in het hart van het centrum van Eindhoven officieel geopend. De opening van Club 5611 werd gecombineerd met de presentatie van het nieuwe mixalbum Reformation van 100 % Isis. Club 5611 richt zich op de kritische dans/muziekliefhebber. 5611 is opgesplits in twee ruimtes waar ook twee aparte dj's hun ding doen. Hierdoor heeft men gedurende de avond de keuze uit meerdere muziekstijlen. Op donderdags worden er voornamelijk disco, dance en clubclassics gedraaid. Tijdens vrijdagen en zaterdagen staan deephouse, club en techhouse centraal.


Afgelopen zaterdag had de organisatie vanuit New York Joe Claussell laten overkomen. Joe Claussel (DJ, labelbaas, eigenaar v/e platenwinkel) is onder andere bekend geworden van de Body & Soul feesten in club VINYL die elke zondagmiddag worden gehouden (van 17.00 tot 23.00) in samenwerking met Danny Krivit en Francois K. De nadruk op deze feesten wordt voornamelijk op deephouse gelegd, maar sta er niet versteld van als er een hip hop / soul plaatje langskomt. Muziek van hoogstaande kwaliteit en veel gevoel staan hier hoog in het vaandel.


Naast headliner Joe Claussell stond in de andere zaal Ronald Molendijk zijn kunsten te vertonen. Van lekkere zomerse house tot een funky techhouse-plaatje passeerden de revue. Tot twaalf uur was alleen deze zogenaamde Front Room geopend, daarna ook de Back Room. Voor beide rooms geldt dat er beneden een dansvloer is en er boven de mogelijkheid is om te zitten/relaxen. Daarnaast heb je door de doorlopende balkons goed de mogelijkheid om alles eens rustig van boven te overzien. Het publiek was vrij divers, maar 1 ding stond vast, men kwam over het algemeen voor de gezelligheid en het feest!


In de andere zaal stond inmiddels Frenck, een van de residenten, de zaal op te warmen voor Joe Claussell. De nadruk lag hier op deephouse. Het publiek pikte het wel goed op, maar stond eigenlijk gewoon op Joe Claussell te wachten.


Om 01.00 uur was het dan eindelijk zover. Niemand minder dan 'strak in het pak' Mick Boskamp kondigde Joe Claussell aan. "Amsterdam, Rotterdam en Utrecht hebben het nakijken want hier staat Joe Claussel. 5611 jullie zijn de beste!", riep hij luidkeels door de microfoon. Joe begon zijn set met platen die je het best kan omschrijven als jaren 70 disco met een lekkere housebeat er overheen. Helaas was het geluid in deze zaal wat aan de harde en schelle kant waardoor de veelal vocale platen niet altijd goed tot hun recht kwamen. Het publiek wist het in ieder geval goed te waarderen en danste er lustig op los. Pas wat later tijdens zijn set draaide Joe de wat diepere plaatjes waar vooral de congo's en andere trommels de toon zetten. Op de flyer werd van tevoren aangegeven dat het een 4 uur durende dj/live set betrof. Helaas waren de bandleden niet aanwezig, zodat het alleen een drie uur durende dj-set is geworden.


Inmiddels was Ronald Molenijk in de Front Room klaar met zijn set en stond The M-Factor, ook een van de residents, achter de draaitafels. Daar Joe Claussel de grote publiekstrekker was, hadden zowel Ronald Molendijk als The M-Factor helaas niet altijd een lekker gevulde zaal voor zich.


Op de WC (die er netjes uitziet) merkte ondergetekende iets grappigs op. Wanneer je in de spiegel keek, zag je allemaal tv-beelden en voornamelijk reclame voorbij komen. Het geld moet immers ergens vandaan komen om grote jongens als Joe Claussell te kunnen boeken... Verder werd je aan bar snel geholpen en het personeel was erg vriendelijk.
Deze nieuwe club is met een gewaagde programmering uit binnen- en buitenland die het wekelijkse keuzeprobleem doet toenemen, absoluut een aanwinst voor de Nederlandse dancescene. Club 5611 is donderdags van 22.00 tot 02.00 en op vrijdag en zaterdag van 22.00 tot 04.00 uur geopend. Op donderdag is de entree 5 Euro, op vrijdag 10 Euro en op zaterdag 12 Euro.


Naast de club is er ook gelegenheid om te dineren. De keuken is geopend op woensdag t/m zondag van 17.30 tot 22.00 uur.
Het adres van Club 5611 is:
Stratumseind 34/36
Eindhoven
56elf

Programmering maart 2002

Vrijdag 1 maart
Raoul (B), Geoffroy (B), Frenck

Zaterdag 2 maart
Quinten de Rozario & Jessie K, The M-Factor, Anthony More

Vrijdag 8 maart
Roog, Frenck, Radikal Roy

Zaterdag 9 maart (the techno life)
Thomas Schumacher (D), Jay Vidies, Filippo Naughty Mscatello (D), Electronic Boy

Vrijdag 15 maart
The Producers (UK), Anthony More, Isabel (B)

Zaterdag 16 maart
Mr. Bongo (UK), Lowdown (B), Lithium (F), Isabel (B)

Vrijdag 22 maart
Erick-E, Frenck, Radikal Roy

Zaterdag 23 maart
Secret Cinema (live), Mike Eskayar, Doc Fabian, Heavy J (B)

Vrijdag 29 maart
Marcello (solo), The M-Factor

Zaterdag 30 maart
Kim, Frenck

Zondag 31 maart
Benny Rodrigues, Anthony More, Isabel (B)

Kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij de volgende platenzaken:
Amsterdam, Outland Records
Breda, Magik
Den Bosch, Elpee
Eindhoven, Rare Records & Club 5611
Maastricht, Bizarre
Nijmegen, De Waaghals
Rotterdam, Basic Beat
Tilburg, Tommy
Utrecht, Twist & Shout
Venlo, Sounds
Antwerpen, USA Import

Tekst en foto's: Tim Bontje

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws