Metz on Sunday @ Prinsestheater, R'dam - 17 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Mar Y Sol draait zoals ze er uit ziet: zwoel en lekker!

Zondagavond 17 februari. Een weekend met heerlijk mooi weer achter de rug, de eerste diehards hebben de terrasjes al gevonden en op deze zondagavond kan de zomersfeer doorgezet worden in het Prinsestheater waar vanavond Mar Y Sol de guest-dj is op het maandelijkse feest Metz on Sunday.


Hoewel het pas half 8 is en je niet echt hoeft te wachten bij de ingang blijkt het binnen al goed druk te zijn. Steeds meer mensen beginnen deze derde zondagavond van de maand op te zoeken en nemen hierbij steeds meer vrienden mee om nog even de laatste resten vrijheid, blijheid en gezelligheid in het weekend te steken voordat men de dag erna weer aan een werkweek mag beginnen.


Tot nu toe is naast de begane grond ook de bovenverdieping al 1 keer eerder open geweest bij Metz, de avond dat Roog op visite kwam, vandaag zorgde deze extra ruimte ook weer voor wat meer spreiding van het publiek. Dj Robert van sfeerbeheer draait aan het begin van de avond weer zijn rustgevende en eetlustopwekkende platen aan elkaar. Want terwijl de laatste stokbroodjes zalm, tapa's, sushi en andere lekkernijen worden opgegeten staan er al veel rustig mee te deinen op de muziek, terwijl anderen nog even lekker blijven hangen op de banken.

Miss Mar Y Sol

Een kort interviewtje met de guestdj, Mar Y Sol, leert ons dat deze schone dame van Chileense afkomst al een tijd in Nederland bivakkeert. Mar Y Sol betekent zee en zon, haar Engels beheerst ze met een mooi Zuid-Amerikaans accent en haar vriend is de Amsterdamse dj Marcello: in elk geval wel makkelijk dat ze allebei in het weekend moeten werken...


Met een lekker opbouwende mix van house, deep rhythms, latin-tribal en tech house krijgt zij de mensen direct aan het dansen. Ze draait niet te hard, niet te soft, echt de ideale muziek voor de zondagavond. Alleen het gezegde "gezelligheid kent geen tijd" is hier jammer genoeg niet van toepassing, om half 11 draait ze haar laatste plaat erin en hierna is het inpakken en op naar Amsterdam, ze heeft tenslotte weer een druk weekend achter de rug. Hopelijk zien we haar nog een keer terug op Metz on Sunday.
Franco Rolinni, tevens organisator van Metz on Sunday, zorgt zoals gewoonlijk nog voor de laatste uurtjes muziek. De wat bekendere platen komen achter elkaar voorbij en ook om 12 uur is het hier weer afgelopen.


Een avondje stappen van half 8 tot 12 uur lijkt vrij kort, maar telkens achteraf is het echt genoeg om daarna met een voldaan gevoel je bed weer in te stappen voor een paar uurtjes slaap. De volgende editie kan er echter wel langer doorgedanst worden, maar zal er ook later gestart worden.


In maart is het helemaal feest in het Prinsestheater. Zondag 17 maart is er een normale Metz on Sunday. In principe komt dan Brain S draaien, maar geruchten gaan de ronde dat Mar Y Sol weer komt... het is dus even wachten op de preview wie er definitief komt!
Daarnaast is er in het Paasweekend, op zondag 31 maart, een Super Metz on Sunday van 23:00 uur tot minimaal 05:00 uur. Tuijdens deze avond zullen Roog, Marcella en Rolini voor de muziek zorgen.



Love2party-Metz on Sunday archief:
20 jan (Mark van Dale)
23 dec (Roog)
18 nov (Michel de Heij)
21 okt (Erick E)

Prinsestheater


Tekst en foto's: Remko

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws