Impulz @ Brabanthallen, Den Bosch - 16 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Een avond met voor elk wat wils...

Voor alweer de zesde maal organiseerde UDC dance event Impulz. UDC, bekend van onder andere Dance Valley en 4 Elements, heeft in de loop der tijd een duidelijk concept weten neer te zetten. Een concept dat naast een indoor-editie ook een outdoor editie op haar conto heeft staan. Het muzikale aanbod van dit event bestond uit de grotere stromingen van de elektronische dansmuziek. In het bijzonder hardhouse waar iedere keer veel ruimte voor is weggelegd. Maar ook techno, tech-house, club en lounge kwamen ruimschoots aan bod in de Brabanthallen. Met de goedverzorgde aankleding werd het geheel telkens op de juiste manier afgewerkt. Het muzikale aanbod bestond ditmaal weer uit een aantal verrassende maar o zo goede namen. Mensen als Andy Farley, Sterling Moss, Umek, Marco Carola, Slam, Secret Cinema, Brian S, Prinz en nog vele anderen stonden verspreid over de 5 zalen.

Tom Harding



Hardhouse
Zoals al eerder gezegd geniet deze stroming op Impulz een grote aandacht. Een stroming die in ons land zeer populair is. Ieder weekend genieten duizenden jongeren van de hardhouse. Binnen deze stroming wordt vaak het onderscheid gemaakt tussen de Engelse en de Duitse versie van de hardhouse. De Duitse variant is wat steviger en neigt soms zelfs naar techno. Maar op Impulz is het de UK hardhouse dat voornamelijk de ruimte krijgt. Met de residents Tom Harding en JP worden er iedere keer weer memorabele momenten onder het publiek bereikt. Dat deze twee dj's zeer populair zijn, is maar al te goed duidelijk. De enorme hal was bommetjevol. Maar onder het publiek van deze stroming wordt met name Tom Harding vaak overgewaardeerd. Voor deze mensen ligt de voorkeur niet bij het muzikale vermaak. Snel dus bij de andere genodigden, zoals bijvoorbeeld pioniers als Jon Doe en Andy Farley kijken! Jon Doe wist met zijn eigen producties het publiek telkens te verblijden met een lekkere dosis knallende hardhouse. Andere Engelse mannen van de avond waren Sol Ray, Simon Eve en Sterling Moss.

Secret Cinema


Michel de Heij


Techno
Een andere grote stroming die deze nacht aanwezig is, is de techno. Met dj-namen die een liefhebber niet onopgemerkt aan zich voorbij kan laten gaan. Namen die vooral op producerend gebied bekend zijn, zetten hier hun dj-sets neer. Een van die grotere namen die hier stond, was de Sloveen Umek. Een persoonlijkheid die over populariteit weinig te klagen heeft. Bekend van het label Recycled Loops is het een man van de gevestigde orde. Met producties die altijd herkenbaar zijn als de 'Umek sound' weet hij het iedereen te boeien. Tribal techno op niveau! Zijn set deze nacht lag op redelijk niveau. Met name het begin waarbij het allemaal gepresenteerd werd met een stevige groove. Alleen halverwege de set kwam er een breekpunt dat gevolgd werd door weliswaar een stevige sound gemixt met de nodige hitjes. Zo liet hij zijn eigen 'Gatex' en 'Lanicor' voorbij komen en Rush met 'Get on Up'. Een gegeven dat erg bij de nacht paste. Want een te grote diepgang is voor het merendeel van het publiek niet te bevatten.



Marco Corola



Een persoon die daar absoluut geen gehoor aan gaf was Marco Carola. De Napolitaan serveerde een stevige set die een goede stempel op deze avond drukte. Deze altijd schuw ogende Italiaan werd opgevolgd door zijn plaatsgenoot Gaetano Parisio. Een set die van andere orde is dan die van Marco. Met zijn altijd kenmerkende breaks geeft het weinig stimulans om er optimaal in op te gaan. Maar door de verfeinde platenkeus brengt hij het geheel weer voortreffelijk. Een andere Sloveen die ook in deze zaal moest draaien was Valentino Kanzyani, binnen afzienbare tijd hoe dan ook op het zefde populariteitsniveau van Umek. Alhoewel het mixen beter mag worden. Want om nou in een kort tijdsbestek een grote hoeveelheid backspins voorbij te horen komen, is ook niet al te interessant. De enige live-act die hier van de partij was, was die van de Engelsman Allen Sforzina. Een geheel dat redelijk monotoon was en eigenlijk als breekpunt in de nacht gezien mag worden. Zijn opvolger genoot in ieder geval zoals altijd erg van zijn populariteit. Michel de Heij pronkte in zijn set met zijn pas aangeschafte Finalscratch die hem dan ook goed bevalt. Een technisch snufje dat door de heren Hawtin en Aquaviva een grote progressie in de scene heeft gemaakt.

Umek



Tech-house
Een area die deze nacht zwaar ondergewaardeerd werd, was de tech-house ruimte. De zaal lag verstopt met alleen een ingang helemaal voorin de technozaal. Dit had ook tot gevolg dat de temperatuur veel te laag was. En dit terwijl er zeer gerenomeerde namen aanwezig waren... het mocht niet baten. Ondanks dat bleef de kwaliteit van de muziek wel op het juiste niveau.

Rhythm Masters


Laidback Luke

1 van de twee Rhythm Masters stond voor een kleinschalig publiek zijn draaikunsten te vertonen. Een veelzijdige techhouse-set afgewisseld met stevige momenten. Gelukkig werd het bij Laidback Luke wat drukker. Deze zaal werd bijna alleen bezocht door mensen die bewust een bepaalde dj in deze zaal wilde zien, anders kom je ook bijna onmogelijk per ongeluk hier terecht. Deze jonge Nederlandse dj/producer heeft in zijn 'Rocking with the best-periode' bij veel mensen een goede naam opgebouwd. De technoplaten zijn wat verder achterin de platenkoffer gegaan en hij draait nu veel eigen producties en platen met zo'n typische Laidback Luke sound. Deze werden afgewisseld een rits klassiekers zoals Mary Go Wild van Grooveyard.

Slam


Brian S

Diezelfde Grooveyard producer Jeroen verhey was de volgende act. Deze liet live weer flink van zich horen. Voor het eerst was de ruimte goedgevuld en kon Jeroen met een opgelucht hart terugkijken op zijn act. Met een labtop en wat technische apparaten is het een kwestie van lekker draaien aan die knoppen en de beuk er in. Volgende keer kan hij net zo goed op het technopodium staan...
Het Schotse Slam-duo, dat we kennen van het beruchte kwaliteitslabel Soma, mocht na Secret Cinema haar kunsten vertonen. Stuart McMillan en Orde Meikle opereerden met vier decks wat optimaal functioneerde. Helaas hadden zij tijdens hun set wel wat technische mankementen met de speakers die uitvielen. Het aantal mensen dat deze Schotten daadwerkelijk kende, was zeker niet al te groot. Het maakte Slam in ieder geval niet zo veel uit. Drie uur lang goten ze zich als echte Schotten vol met drank, wat ze in de juiste gemoedstoestand bracht tot het ten gehore brengen van een uitstekende set!




Club
Een sound die absoluut niet mag ontbreken. Met een line-up die alles omvattend is, valt er voor iedereen hier te genieten. Van groovy shit tot deep-house en van house tot acid-jazz. Je hoorde het hier allemaal voorbij komen. Mar Y Sol, Alan Luna, Brain S, Prinz, Roog, Timst'r, Marnix en Marcella zorgden voor rust na de techno en voor zomerse sferen op de dansvloer. Dit in tegenstelling tot een winterse tech-house area, brrrr...

Al met al een geslaagde aflevering van Impulz waar de kwaliteit van de muziek als een paal boven water stond!
Mc Nova Prinz


Roog


Impulz 1 dec
Impulz outdoor 1 sept
Impulz 2 dec

Tekst: IDDO
Foto's: Jos & Remko

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws