On @ Off Corso, Rotterdam - 19 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

4 is the magic number!

Zoals de meeste partygangers al weten is On in de Off Corso uitgegroeid tot hotspot van Rotterdam. Ook wisten deze keer weer veel mensen de oude bioscoop te vinden en zo stond er om half een toch nog een behoorlijke rij voor de deur, dit ondanks de vrij gewaagde programmering van de avond. Deze keer stond het Duitse platenlabel Raum Musik centraal met dj D.Diggler en live-act Dub Taylor. Yeroen van EDD (Eat Drink and Dance) mocht de mensen opwarmen.

Hoezo gewaagd, zou je zeggen? Voor de doorsnee stappers in Nederland zijn dit toch niet echt de namen waar mensen op af komen, maar bij On blijkt dat niks uit te maken. De meeste mensen komen voor de gezelligheid en als de muziek goed is dan is dat mooi meegenomen. Maar de organisatie weet wel welke muziek goed of vooruitstrevend is dus daar kunnen ze blindelings op vertrouwen.

Het was dus de beurt aan Yeroen om de mensen op te warmen. De muziek was zeker niet onaangenaam maar het opwarmen werd meer een soort van chillen. De muziek zou inderdaad perfect passen bij E.D.D. maar niet echt bij een zaterdagavond in een club, waar meestal toch naar een soort hoogtepunt wordt gewerkt of mensen uitgenodigd worden om te gaan dansen.

Dan maar afwachten wat de heer Dub Taylor ons zou gaan brengen. Dub Taylor, echte naam Alex Kruger, afkomstig uit Berlijn staat voor een wat progressieve technosound. En het was zeker aangenaam om deze sound een keer in Rotterdam te horen. Lekker diep en ingetogen met hier en daar een kleine piek. En zowaar was het eigenlijk de eerste en laatste keer dat het publiek begon te juichen tijdens zo'n ingehouden climax. Het was alleen jammer dat er totaal geen interactie was tussen Dub Taylor en het publiek. Als je een live act aan het doen bent, kun je voor een gedeelte ingaan op wat de mensen leuk vinden om te horen. Nu leek het echter net of er een cd'tje opstond.

Bij de eerste klanken van D.Diggler was het meteen raak. Dit was precies voor de mensen die wel voor deze line-up naar Off Corso waren gekomen. Bijkomend voordeel is dat de gezelligheid dan vanzelf komt. Ook D.Diggler is natuurlijk een alias voor deze man uit Frankfurt. Andreas Mugge die onder contract staat bij Cocoon Bookings zorgde toch nog voor een heerlijke avond. Alhoewel veel mensen het tegen een uur of vier wel hadden gezien omdat het toch niet echt los ging, bleven de liefhebbers van de Duitse sound toch genieten. En na de nieuwe plaat van Sven Vath - Design Music (B-kant van de 12 inch Je t'aime, van het volgende maand te verschijnen album Fire) en Fabric Lig kwam daar dan toch de climax.

Al met al was het zeker een leuke avond en lijkt het me hoe dan ook moeilijk om iedereen op de dansvloer te krijgen in deze enorme lokatie. Ook het zeer gevarieerde publiek heeft daarmee te maken. Maar dat gevarieerde publiek blijft niet voor niets komen natuurlijk, dus iedereen zal het wel op zijn eigen manier naar zijn zin hebben. En waarom nou "4 is the magic number"? Omdat Raum...Musik binnenkort haar vierjarig bestaan viert en On binnen vier maanden een zeer goede naam heeft opgebouwd binnen het uitgaansleven. Het eind is nog lang niet in zicht.Tekst: Mark
Foto's: Nash

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws