Humanite @ Beursgebouw Eindhoven - 31 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


"The Future Generation" was het thema van deze editie van Humanite. De organisatie, Extrema, beloofde veel dit keer. Een goede line-up, een mooie locatie en prima sfeer. Met die instelling stapten wij dan ook binnen in het Beursgebouw in Eindhoven, dat inderdaad omgetoverd was tot een prima feestlocatie.


Extrema presenteerde drie muziekstijlen. In de grote zaal funky groovy house, in de kleinere zaal techno en boven op de eerste etage was een relax-area gebouwd.
De drie zalen hadden elk een eigen sfeer en waren stuk voor stuk mooi aangekleed. Vooral de grote zaal was omgetoverd tot een intieme club. Op de grote beeldschermen midden in de zaal werden de visuals van Judocus en Photonic geprojecteerd. En de ontzettend mooie lasershow en de steigers gaven een extra dimensie.


Funky tech-house was het toverwoord voor deze ruimte. Victor Coral kreeg de opdracht het feest in deze zaal te openen. Hij draaide vooral rustige house om in de stemming te komen, wat prima lukte!
Dj Quinten luidde het nieuwe jaar in met zijn lekkere funky groovy house. Gelukkig had Extrema ook aan vuurwerk, acts en performances gedacht op het moment dat de jaarwisseling plaatsvond. De sfeer kwam er zo helemaal in.
De sets van Don Londi en Andy Jarrod en DJ Rho waren goed, maar de climax bleef uit. Veel eentonige klanken, bassen en weinig variatie. Lekker dansbaar, maar het hoge feestgehalte werd er niet door gecreeerd. Hierdoor was het voor Josh Wink een moeilijke opgave om het feest tot een goed einde te brengen. Maar dat lukte de Amerikaanse DJ wel. Zijn tech-house zweepte het publiek nog een keer goed op.


Voor de techno liefhebbers was er naast de grote zaal een kleinere ruimte ingericht. Grootheden als Michel de Heij, Montana, Lady Aida, Estroe en Rick Angel moesten het feest hier compleet maken. Heel erg jammer dat het in deze zaal te druk was. Op het begin van de avond ging het nog wel, maar na een uurtje of twee kon je er niet meer lekker dansen, veel te druk voor zo'n kleine ruimte!
Maar zeker was dat er goede techno gedraaid werd! Vooral de set van Rick Angel gevolgd door die van Lady Aida konden niet meer stuk!
Naarmate het feestje vorderde liep het ook op de bovenste etage vol. Vanuit hier had je een prachtig overzicht over de grote zaal en kon je genieten van onder andere lounge-, ambient-, en triphopklanken!


Moe maar voldaan kwamen we tot de conclusie dat Humanite een geslaagd feestje was. Het was zeer goed georganiseerd en er hing een goede sfeer. Zeker een leuke manier om het nieuwe jaar in te knallen!!



Humanite website

Tekst & Foto's: Karlien

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws