Remy @ ON, Off-Corso, 22 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Remy: Koning van Silly's en de vlakke sets

Het zou 1 van de 'normale' avonden van ON moeten zijn. Maar wanneer de DJ's van Firm bookings naar Rotterdam komen verandert ON in Silly Symphonies. Veel bekende Silly's gezichten, een meer dan gemiddelde hoeveelheid Hagenaars en de echte Silly's sound. Deze avond stond het boegbeeld van Silly's, Firm en de Haagse Dancescene, Remy Unger voor maarliefst vier uur geboekt.


Remy



Vier uur Remy: voor de liefhebbers een dijk van een avond, voor de rest een lange zit. Een set van Remy moet je echt voor gaan staan. Die moet je van voor tot achter mee maken en er helemaal inzitten. Doe je dit niet, dan zijn de sets van Remy zo verschrikkelijk vlak. Wanneer je een uurtje bezig bent met andere dingen. Zoals daar zijn het bijhouden van de sociale contacten. Het genieten van de overheerlijke stoelen van Off-Corso. Voor de tiende keer een Wat-doen-we-met-oud-en-nieuw-discussie aanvatten. Of het nuttigen van een overheerlijke Frosen Margarita (een aanrader, te verkrijgen aan de bar in de lounge!). Vervolgens gaat het 'Dance' alarm af en constateer je tot je schrik dat je al een uur niets meer hebt mee gekregen van de DJ. Een uur eens geen verhalen over eerdere DJ's die een bepaalde plaat al maanden geleden draaiden. Of het altijd leuke 'win-met-het-begin' om zo je platenkennis ten toon te spreiden. Het is bij een set van Remy moeilijk om de aandacht op de muziek te blijven focussen. Op een gegeven moment ben je het kwijt, je bent een uur verder en hebt de zaal geen enkele keer kunnen betrappen op een opleving. Het feestje kabbelt gestaag verder en er gebeurd eigenlijk weinig.




Voor het sociale gebeuren van het stappen is en blijft Silly's een vaste waarde. Maar voor de muziek mag er best een vernieuwende wind door het concept. Al is de oplossing niet ver weg. Remy moet gewoon meer Techno gaan draaien. Progressive is al niet echt uitbundige muziek en Remy weet het nog vlakker te maken.









Review ON, 17-11-2001, Jeff Mills
Review ON, 20-10-2001, o.a. Nathan Coles
Review ON, 13-10-2001, o.a. Dave Mothersole en Secret Cinema
Review ON, 06-10-2001, o.a. Jamy Anderson en Remy

Tekst: Chris
Fotos: Remko

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws