M@W @ Nighttown, R'dam - 24 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Publiek verkiest kalkoen en familie boven Damon wild

M@W wilde op eerste Kerstdag een feest organiseren met een line-up waarbij iedere technoliefhebber zijn kerstkalkoen vroeg naar binnen zou werken om vervolgens te gaan springen in Nighttown. Met onder andere Laidback Luke, Edwin Bazen en Damon Wild op het programma had dit bij voorbaat een succes moeten worden, maar de mensen kozen toch liever voor na-tafelen met de familie, dan voor muziek. De lage opkomst was gelukkig wel voortijdig ingezien en de organisatie heeft er alles aan gedaan om dit zo creatief mogelijk aan te pakken en was het achtergedeelte van de grote zaal afgezet met zwarte doeken en stond de dj op een verhoging op de dansvloer in plaats van op het grote podium. Door deze kleinere ruimte en de zeer aangeklede zaal met mooie verlichting ontstond er een gezellige intieme sfeer.

Jerome had de opening in de grote zaal, terwijl op dat moment de Basement nog dicht was in afwachting van meer publiek. Jerome kwam duidelijk niet op M@W om wat sfeervolle clubplaatjes te draaien, maar ging er stevig tegenaan! Met duidelijk lol in het draaien werden de aanwezigen opgezweept om de eerste Kerstcalorien er weer uit te springen.

Jerome

Na Jerome was het de beurt aan Edwin Bazen. Hij begon vrij rustig, maar voerde het tempo al snel op. Iets wat het publiek zeker waardeerde. Vooral toen hij Gaiden - Point Blank (Speedy J remix) draaide, hoorde je het publiek juichen en zag je dat iedereen het erg naar zijn zin had. Edwin zette gewoon een hele goede set neer. Enige minpuntje was dat zijn laatste plaaten misschien wel iets te stevig waren, maar achteraf gezien was zijn set wel de beste van de avond.

Op dit moment had Laidback Luke in de Basement moeten beginnen, maar de Basement ging niet meer open deze avond. Een teleurgestelde Luke staat in de gang om uitleg te vragen aan de organisatie, maar de beslissing was al genomen en hij kon weer terug naar huis zonder ook maar en plaat aangeraakt te hebben.

Edwin Bazen
Na Edwin Bazen was het de beurt aan Damon Wild. Deze Amerikaanse dj begon op een geheel eigenwijze manier, zonder echt opgelet te hebben naar zijn voorganger Edwin Bazen, die met zijn muziekkeuze het publiek volledig op zijn hand had. Na Edwin zat de sfeer er goed in en je kon merken dat het publiek meer wilde. Helaas had Damon Wild dit niet door en begon gewoon heel rustig zijn set op te bouwen, waardoor de sfeer in het publiek redelijk inzakte.
Damon wild
Zeer jammer dat deze M@W-editie in Nighttown niet zo druk bezocht is, maar de aanwezige mensen hebben wel waar voor hun geld gekregen met een zeer goed draaiende Edwin Bazen, mooie decoraties en een heerlijk intiem sfeertje, maar hopelijk staat toch de volgende keer heel Nighttown weer afgeladen vol om met zijn allen flink te springen in de grote zaal en de Basement.

Foto's: Remko
Tekst: Barman & Remko

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws