Everybody, Off_Corso, R'dam - 14 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Super Star DJ's in Off_Corso

Het wordt met de week gekker. Het ene feest heeft een nog sterkere line-up dan de ander. Het openingsfeest van Neerlands jongste organisatie, Everybody Worldwide, deed mee met deze trend. Maarliefst drie DJ's uit de buitencategorie gingen het publiek vermaken. Sander Kleinenberg had voor 'zijn' feestje niemand minder dan Darren Emerson en Sasha weten te strikken. Het nadeel van zo'n line-up is dat ook 1 van deze grote DJ's moet beginnen en dit niet te uitbundig mag doen. Volgens de ongeschreven regels in partyland mag je om twaalf uur nog niet de pannen van het dak draaien. En al helemaal niet wanneer de grote meneren nog na je komen. Maar Sander Kleinenberg is nu zelf 1 van de grote meneren. Hij doet in niets onder voor de sterren na hem. Het is dus een beetje jammer dat hij het moest doen met een op halve kracht draaiende soundsystem. Zo vaak is Kleinenberg niet meer te zien in Nederland. Waarom gaat hij er dan niet gewoon volledig voor? Bezoekers waren er al genoeg en iedereen had er zin in. Twaalf uur, schuiven open, en genieten maar. Laat Sasha dan maar proberen om de mensen tot zes uur aan het dansen te houden. Nu hadden de gelukkigen in Off_Corso pas na half drie, zoiets van 'we gaan beginnen!'
Het was geen wonder dat de Off_Corso bijna uit haar voegen barstte. De zaal was nog voller dan bij Jeff Mills en louter gevuld met liefhebbers. Van heinde en ver waren ze op het drietal afgekomen. Er zijn zelfs touringcars vanuit Belgie gesignaleerd! Ook veel branchegenoten waren aanwezig. Ze hadden waarschijnlijk bewust een avondje vrij ingepland. Onder andere Michel de Heij, Ferry Corsten en Benny R. zijn gesignaleerd voor een avondje genieten 'aan de andere kant van de decks'. Voor de branchegenoten was dan ook goed gezorgd. Daar het de eerste avond was van deze nieuwe organisatie, was er vooraf een borrel voor genodigden. Hier kon lekker worden geboomd over belangrijke vragen die spelen op een avond als deze. Wie is nu echt de beste DJ van de wereld? Hoe vaak heb je Sasha al gezien? En komt hij eigenlijk wel? Al snel deden er wilde verhalen de ronde dat hij niet meer zou komen. Sasha zou aan het 'recoveren' zijn van de avond ervoor. Later zou hij geen zin meer hebben en hielden zijn ster-allures hem lekker in Engeland. Niets was minder waar en na een kleine omzetting in het schema kroop Sasha om vier uur dan toch enthousiast achter de draaitafels.Off_Corso is voor velen inmiddels bekend terrein. Het eerste wat opviel was dan ook dat er weinig tot niets aan de aankleding was gedaan. Het was aan de mensen om de zaal een feestelijke aanblik te geven. Dit lukte prima. Op een 1 verdwaalt Feyenoord shirt na dan. HOE is het in godsnaam mogelijk dat.....laat ook maar! De DJ's stonden, voor de kijkers thuis, helemaal rechts op het podium. Dit had tot gevolg dat de rest van het grote podium vrij was om te dansen. Er konden foto's worden geschoten en zelfs een praatje met de helden behoorde tot de mogelijkheden.De set van Kleinenberg zat technisch goed in elkaar. Alleen komt house op halve-kracht-geluid nu eenmaal niet helemaal over. Zeker niet voor de aanwezige doorgewinterde partygangers met een minder-dan-gemiddeld gehoor. Pas bij het begin van de set van Emerson gingen de schuiven helemaal open. Jammer voor Kleinenberg maar pas bij Emerson kwam de goede sound van Off-Corso echt tot zijn recht. Het draaien van veel verschillende soorten platen is wat Emerson goed kan en wat Emerson ook deed. Zijn Underworld-tijd ligt inmiddels ver achter hem. Hij heeft zijn eigen, moeilijk te omschrijven, stijl ontwikkeld. Hij draait niet louter progressive platen. Een Techno DJ is hij ook niet. En het draaien van alleen makkelijke feestplaten kan hem niet verweten worden. Het is de combinatie van dit alles wat hem zo bijzonder maakt.Na een te lange versie van hun hit Scorchio, nam Sasha het roer over van Darren Emerson. Na een innige omhelzing, een kleine aanwijzing over de decks en het vullen van de champagneglazen ging Sasha van start. Hij nam met zijn diepe progressive platen de mensen mee op reis. Het was inmiddels lekker donker in Off-Corso. Men sloot de ogen, ging mee en genoot.

De verwachtingen waren terecht heel hoog. En de eerste avond van 'Everybody' heeft deze hoge verwachtingen waargemaakt. Het was een groot succes. Uitverkocht, een top line-up en lovende verhalen van de bezoekers. Hoe willen ze dit niveau gaan vasthouden? Ze gaan het in ieder geval op wisselende locaties proberen, wat mogelijke verveling doet voorkomen. Erg benieuwd welke namen er de volgende keer uit de hoge hoed te voorschijn komen. Number one DJ, John Digweed, is een optie. Er is echter een naam die 2002 voor veel liefhebbers bij voorbaat een legendarisch jaar zou maken. Een naam: Danny Tenaglia, solo, voor een uurtje of veel!

Love2party Interview met Sander Kleinenberg

Albumrecensie Global Underground Darren Emerson
Albumrecensie Nubreed Sander Kleinenberg

Tekst Chris
Fotos Sander

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws