TTE @ Tumult, Abcoude - 8 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Tumult in Abcoude!

Zaterdag 8 december was het weer zover. Voor de vierde maal vond er een TTE plaats. TTE staat voor Tumult Techno Event dus wat men kon verwachten stond vast. Dit feest vond net zoals de voorgaande edities plaats in de Tumult van Abcoude. Een klein idyllisch plaatsje onder de rook van Amsterdam. Met een capaciteit van 350 man en een sluitingstijd van 8 uur in de morgen is het toch wel enigszins uniek te noemen. Op voorgaande edities zijn dj's als Umek, Marco Carola, Adam Beyer en Daz Saund langsgeweest. Zeker niet de minsten dus. Met telkens een minimaal drie uur durende set werd absoluut mooi werk afgeleverd. Voor deze vierde editie waren de sets niet van die duur, maar was er een line-up neergezet die dat snel deed vergeten. Deze editie had namelijk een aantal buitenlandse namen die voor velen onbekend zijn. Alleen na deze nacht zal daar ongetwijfeld snel verandering in komen. De line-up bestond achtereenvolgens uit:

Leandro Gamez
Dubtaylor (live)
D. Diggler
Davide Squillace
Carlos Rios vs. Vince de Wit (live)
Billy Nasty


Het leuke van zo'n klein feest als dit is dat alles zichtbaar met liefde gedaan wordt. Met alleen maar vrijwilligers mogen we aannemen dat die liefde gegrond is. Zelfs het woord winst kent de organisatie niet. Ik bedoel maar, ze bestaan dus toch nog. Opener van deze avond was Leandro Gamez. Met deze gig was de Spanjaard voor het eerst in Nederland te bewonderen. Helaas heeft ondergetekende dit schouwspel niet mee kunnen maken, maar door als eerst geprogrammeerd te staan mag duidelijk zijn dat het niet al te hard geweest zal zijn. Met zijn warme afkomst zal het ongetwijfeld tech-house zijn geweest met een warm gevoel. Het moge duidelijk zijn dat Spanje ook een beetje begint mee te tellen op technogebied. Iets wat zeker niet onverdienstelijk gebeurt wanneer we kijken naar Christian Varela.


Hetgeen waar velen naar uitkeken waren de opvolgers van de heer Gamez. Dat waren de Duitsers D.Diggler en Dubtaylor (live). Ze maakten deel uit van de Raum music tour, dat georganiseerd is door Cocoon. Lijkt me duidelijk dat Cocoon zoiets niet zomaar doet. Dubtaylor zijn live-act was zeker geen onaardige. Tech-House is de juiste benaming wat over het algemeen zo bleef. Alleen aan het einde maakte hij een sprong naar wat stevigers. Het was opbouwend goed en klonk ook nog redelijk diep. D.Diggler borduurde met zijn set lekker verder waar Dubtaylor gebleven was. Het werd allemaal wat steviger met een funky gehalte. Mixtechnisch gezien wist hij het gevoel redelijk over te brengen. De sound ging in zijn set langzaam over naar de techno.Uiteindelijk heeft dit tweetal leuk werk afgeleverd en zou een terugkerend bezoek aan ons land geen slechte zaak zijn. Het is weer eens wat anders. De Italiaan Davide Squillace zette de vorm van de avond verder en mogen we na vandaag aan het Napolitaanse rijtje van topjocks toevoegen. Daarin hadden Marco Carola, Gaetano Parisio en de nu vrij populaire Rino Cerrone al plaatsgenomen. Velen kennen hem ongetwijfeld van zijn producties, maar het draaien gaat hem ook zeker niet slecht af. Hetgeen voornamelijk kwam door zijn overheerlijke platenkeus. Hij draaide een set zonder fouten en bracht een eindresultaat waar iedereen volop van genoot. Zonder twijfel de man van de avond!


De tweede live act die voor deze avond op het programma stond, werd afgeleverd door Carlos Rios vs. Vince de Wit. Een koppel waar men de komende tijd nog veel van zal gaan horen. Met name onder de Rush en Marco Remus liefhebbers zullen ze een grote aanhang vinden. Want hun sound is alles behalve lief te noemen. Zonder pardon werd van het begin tot het eind een partij gebeukt wat een ieder beviel. Misschien een beetje snelle omschakeling van wat Davide ons ervoor bracht, maar het was al na vijven dus waarom ook niet. Knallen!

Afsluiter van de avond werd niet de geboekte Ben Simms maar Billy Nasty. Simms kon wegens familie-omstandigheden niet komen, maar Billy Nasty was bereid zijn plaats in te nemen. Hij stond zelf deze avond ook op het tweejarig bestaan van Kremlin, dus was het voor de Brit geen probleem om hier snel aanwezig te zijn. Aangezien zijn voorgangers hard draaiden, kon hij niet zomaar zijn eigen sound neer zetten. En dat is normaliter gezien vrij toegankelijke en energieke techno. Ditmaal wist hij de aanwezigen aardig te verrassen met een snoeihard setje. Duidelijk dat Ben Simms hierdoor niet gemist werd. Zijn reispartner Jel Ford was jammergenoeg niet bereid om zelf wat platen op de SL's te leggen. Helaas pindakaas...

Tegen achten vond Billy Nasty het leuk geweest en bedankte de overgebleven 30 man. Muzikaal was het een top nachtje wat ongetwijfeld een vervolg gaat krijgen. Met als kenmerk de leuke line-up en een kleine organisatie zullen we nog veel van hun horen. Iets wat na vanavond maar al te duidelijk werd.
Tekst: IDDO
Foto's: Youri

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws