Impulz, Brabanthallen Den Bosch - 1 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Impulz, een Impuls?

Een paar keer per jaar wordt Impulz georganiseerd door United Dance Company in de Brabanthallen in Den Bosch. Het is een massaal feest waar 25.000 mensen uit heel Nederland op afkomen om zodoende hun favoriete DJ's te horen, die van 21.00 uur tot 07.00 uur in de verschillende hallen draaien. Zo ook op de eerste van december.

Voor velen is het een eindje rijden naar de Branbanthallen en eenmaal aangekomen, moet er nog heel wat worden geregeld voordat het feest echt goed kan beginnen. Auto parkeren, een eind lopen naar de ingang (zullen we dan onze jassen in de auto laten en het riskeren ziek te worden, of zullen we het risico van een overvolle garderobe nemen?). Het is vrij koud, dus wordt de jas meegenomen en binnen ophangen. De drukte viel 100% mee, dus snel drank- en etensbonnen kopen en door naar het poortje waar men op de radio al voor waarschuwde. Vooraf aan het feest werd je gewaarschuwd dat, zodra er ook maar iets van drugs gevonden zou worden, je meteen niet naar binnen mocht en werd overgeleverd aan de politie. Dat wilde natuurlijk niemand na tachtig piek te hebben betaald.






Eenmaal bij het poortje bleek het allemaal wel mee te vallen met die controle. Niets onheus gezien en niet iedere tas of broekzak werd gecontroleerd. Erg gemakkelijk dus om iets mee te nemen, toch? Echter, op de floorplan + line-up die werd uitgedeeld bij binnenkomst, stond wel een pakkende, waarschuwende tekst over het drugsbeleid:

Probeer te feesten
Zonder je klem te Slikken, Snuiven, Roken, Zuipen.
Geniet, maar dan wel met mate, neem je verantwoordelijkheid en houd je vrienden in de gaten.
Ga bij problemen door middelengebruik meteen naar de EHBO.
Vertel eerlijk wat er aan de hand is,
wees niet bang voor thuis of de Politie,
want hulpverlening gaat voor opsporing.

Wil je meer weten:
kom naar de info-stand van Novadic op de markt.


Dit bericht geeft voor vele feestgangers een goed en veilig gevoel.





Alles geregeld, het feest kan beginnen. We beginnen in Area I: de hardhouse hal. DJ Rachel Auburn draait, de zaal is onwijs vol en het publiek is enthousiast. Auburn bezit fantastische mixkwaliteiten en draait lekker hard. Bovendien staat ze zelf ook te swingen achter de draaitafels wat een binding geeft tussen publiek en DJ.
Daarna kan een verkenningsrondje worden ingezet, wat rondlopen door de vijf Areas om van de sfeer te proeven en kennis te maken met de verschillende muziekstijlen (hardhouse, techno, eruogrooves, club en theatre (disco'achtige muziek)). De hardhouse en techno winnen het duidelijk! Dat kun je zien aan de drukte in de hallen en het gedrag van het enthousiaste publiek.

Op naar Michel de Heij, die de laatste tijd de pure technosmaak flink te pakken heeft. Het enthousiaste publiek bekijkt hem vol bewondering, want deze jongenman is inmiddels 1 van Nederlands meest gevraagde Dj's. Voordat Speedy J een live-act verzorgd, nemen we een kijkje bij Dj Roog. De Utrechter valt op de een of andere manier een beetje tegen. Misschien is Impulz niet echt een feest waar zijn stijl tot zijn recht komt. Het is dan ook totaal niet druk in die hal.





Na het dringende toiletbezoek konden we eindelijk Speedy J bewonderen! Gesprekken over Impulz, die ik opving tijdens het lopen van hal naar hal, waren zeer verschillend. De een vond het een helemaal te gek feest en de ander was teleurgesteld of vergeleek het met I Love Techno. Iets wat je natuurlijk niet moet doen, omdat het een heel ander soort feest betreft.

Speedy J: heerlijk, helemaal te gek, de Rotterdammer kreeg het publiek echt uitzinnig. Na hem volgde Steve Rachmad en ook hij heeft veel fans, maar die waren na zijn anderhalf uur durende set een beetje teleurgesteld. Vooral omdat hij niet zo goed draaide als anders. De sfeer in die hal daalde gelijk een beetje. Maakt niet uit, want uit de 25.000 mensen kwamen er veel voor de Japanner from Osaka, Yoji Biomehanika. Om even flink in de hardhouse stijl te komen namen we alvast een voorproefje bij Tom Harding. De hal is abnormaal vol, vooral voor de DJ maar de sfeer is super! Tom Harding knalt als vanouds aan alle kanten. Springend en stuiterent als altijd gaf hij het goede voorbeeld aan het publiek. Dat sloeg goed over, maar waarschijnlijk maakte iedereen zich gereed voor Yoji. Hij draait fantastisch! Het swingt net als Rachel Auburn en Tom Harding behoorlijk mee. Na anderhalf uur springen, joelen en enthousiast gedans, wordt moe en voldaan de terugtocht ingezet.

Het was een leuk feest en de flyers voor de aankomende Impulz op 16 februari werden alweer uitgedeeld (met o.a Slam, Umek, Marco Carola, Gaetano Parisio, Tom Harding, Laidback Luke en Secret Cinema). De organisatie weet het publiek wel aan te pakken en zorgt ervoor dat Impulz niet zomaar een Impuls is om naartoe te gaan!

Tekst: Sabina
Foto's: Astrid

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws