Metz on Sunday, Prinsestheater R'dam - 18 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Zondagavond op z'n Metz

Een goede binnenkomst kan de avond een vliegende start geven. De organisatie van Metz on Sunday begrijpt dat. De jas ophangen verloopt vlekkeloos en iedereen krijgt een welkomstdrankje.

Foto's: Remko
Tekst: Yuri

Het socializen kan dus snel beginnen. De eerste uren zijn daarop afgestemd en het Prinsestheater leent zich daar perfect voor. De bar bevindt zich aan het begin van de zaal, onder een tussenverdieping. De tussenverdieping zorgt voor een laag plafond die een intieme sfeer creeert. Hier bevindt zich ook de buffettafel die is bedekt met o.a. tapa's, sushi, snacks en andere lekkernijen; een goed excuus om even de mond te houden.

Gedurende deze eerste uren blijft de muziek op de achtergrond. Met de losse sfeer en uitgestalde hapjes waant men zich even op een andermans feest. De jarige is uiteraard niet aanwezig. Een van de prijswinnaars had nog niet eerder zoiets meegemaakt: "echt uniek", maar gaf direct een aandachtspunt aan. De Baja, Now & Wow en Nighttown kon ze vanuit Den Haag gemakkelijk vinden. Het Prinsestheater kostte haar een toertje door Rotterdam.

(DJ) Robert

De Heij ondervraagd!

De tussenvloer eindigt na een meter of tien en geeft zodoende de danszaal de volle ruimte. Ook hier wordt druk gekletst en de aanwezige banken zijn versierd met bezoekers. De zondagrust blijft zo nog even behouden, maar niet voor lang.
Een mini-interview met gast-dj Michel de Hey luidt de overgang naar het actieve vertier in. De woorden van de Hey kunnen het publiek niet echt boeien, een enkeling onderbreekt zijn gesprek. Zijn muziek spreekt meer tot de verbeelding. Met een rustige start verleidt hij de menigte naar de dansvloer, die langzaam volstroomt. De volhardende loungers zijn naar de rand van de zaal verdreven. Liggend mensen kijken, onder het genot van een drankje, blijft echter een leuke bezigheid.

De Hey zet ondertussen wat stevigere plaatjes op en gooit de volumeknop om. Als 'Billy Jean', door de boxen schalt, blijven de stembanden niet in bedwang. Oerkreten veroveren de zaal, een nieuwe week is goed begonnen of de afsluiting ervan is perfect.
Na De Hey worden de draaitafels overgenomen door Frank die bijgestaan wordt door een saxofonist. Bij veel mensen deed dit denken aan de vrij bekende Barclay Dance Blend, een relaxte mix van electronische muziek bijgestaan met live instrumenten.





Metz on Sunday beleefde alweer zijn derde succesvolle editie. Het biedt een prima alternatief voor een restaurant, kroeg, disco of zelfs Studio Sport. Alleen komen kan, maar met een groepje vrienden wordt het een stuk gezelliger. Wees echter wel bewust, dat men als publiek deel uitmaakt van de aankleding van het feest. Voorkom dus de portiers aanbevelende doch dringende woorden: "Volgende keer iets netter, he!". Dan wordt de vliegende start geen snoekduik.




Upcoming:
23 december: 'Hear the Angels sing' Guest-DJ: Roog

Metz on Sunday 21 okt
Prinsestheater

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws