4 years Club Risk, Winkel van Sinkel - Utrecht, 20 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


ElectricKingdom Club RISK

Op 20 oktober j.l. vierde Club Risk haar 4-jarige bestaan in de Winkel van
Sinkel te Utrecht. De volgende dj's waren daarbij uitgenodigd:
-Westbam
-Mr.X & Mr.Y
-Eric de Man
-Hardy Hard


De Winkel van Sinkel is een club gelegen aan de Utrechtse Oudegracht. Een trappetje naar de gracht brengt de bezoekers bij de ingang. Een tunnel met aan de linkerkant de wc's en aan de rechterkant de garderobe, leidt hen naar het dansgedeelte. De garderobe biedt toegang tot het cafe waar gelounged, gedronken en gegeten kan worden.


Club Risk bestaat al wat langer dan 4 jaar. Risk verhuisde van Amsterdam naar Utrecht in '97 op Koninginnedag, waar ze hun allereerste feest in de Winkel van Sinkel gaven. Risk begon echter al in '94, zeven jaar geleden in 'Het Witte Huis' met dj's als Remy, Dimitri, Eric de Man en de allereerste live-set van Secret Cinema. Vandaar uit ging het in '95 naar 'Hotel Arena' met dj's Dimitri en Secret Cinema, maar ook internationale toppers als Derrick May. Dit was toen zijn terugkeer in Nederland. Hij had immers een half jaar in Amsterdam gewoond.





Voor het 4-jarige bestaan in de Winkel van Sinkel waren er veelbelovende dj's uitgenodigd, waaronder Westbam die deel uitmaakt van het duo Mr. X & Mr. Y.
Mr. X is Afrika Islam en Mr. Y is Westbam. Dit duo ontstond in '96. Westbam, alias Maximilian Lenz, is geboren in Munster in '65. Hij is een van de bekendste dj's in Duitsland. Met zijn label Low Spirit en als oprichter van het grootste indoortechno feest ter wereld, Mayday, is hij ook nog eens producer. Zijn allereerste 12 inch was de plaat die hij samen met zijn vriend Klaus Jankuhn had gemaakt; iThis is not a Boris Becker Song'. Zijn laatste nummer is nu op t.v. te aanschouwen, 'Members of Mayday' (Westbam-pseudoniem).
Afrika Islam is geboren in New York in '77. Hij begon zijn muzikale
loopbaan als breakdancer en MC bij de legendarische 'Rock Steady Crew'. (Hey You, the Rocksteady Crew!) Als zoon van dj legende Afrika Bambataa leerde hij het draaien van zijn vader. Na enige tijd verliet Afrika New York voor Los Angeles. Hier trof hij Ice T, waarmee hij samen werkte aan enkele hiphop-lp's. Deze waren goed voor een aantal platina-albums en Grammy Awards. Vervolgens sloeg hij een eigen weg in. Hij ontwikkelde een crossover sound met elementen van r&b, Hiphop, techno en house. In juni '96 ging hij met Westbam voor het eerst de studio in. Hieruit kwam hun eerste plaat 'Free Me' techno meets Hiphop.



De volgorde van de line-up bij Club Risk was Eric de Man die als eerst
draaide, daarna Hardy Hard en vervolgens Mr.X & Mr. Y. Van Eric de Man zijn we gewend hoe hij draait, gewoon 'a la Club Risk'. Funky, pompend en zeer energiek! Bij Hardy Hard k maakte zijn naam met een stevige set waar.

De grote act was uiteraard het duo Mr. X & Mr. Y. Met de technobeats van Westbam en het scratchen en mc-en van Afrika Islam, ging het in er in de zaal van de Winkel van Sinkel flink aan toe, superhard! Zo gaaf hoe die twee elkaar opvangen met het mixen van platen in combinatie met mc, dat moet je een keer hebben meegemaakt! Welk tempo er ook was, snel of langzaam, het was constant een genot om te horen.

Als je wilde relaxen kon je dat doen in het cafe waar ze overheerlijke tosties hebben en genoeg plaats om te zitten. Was je genoeg uitgerust dan kon je weer in een klein zaaltje dansen op de muziek van de dj. Wc's zijn schoon en netjes. Alleen iets minder is de garderobe waar je lang in de rij voor moet staan. Al met al was het weer een succesvol feest van Club Risk.





Volgend feest van Club Risk is op zondag 4 november, genaamd Spirit
present LUV dancin in de Paradiso in Amsterdam. Hierbij zal een 5 uur set worden gedraaid door Masters at Work-man dj Little Louie Vega. Op die dag word ook de nieuwe Masters at Work album gepresenteerd.
Voor wie dit te vroeg komt, is er op zaterdag 8 december Welcome to the Future ook in de Amsterdamse Paradiso. Met dj's als Rolando (Detroit, USA), Eric de Man, Timst'r en Marcella.

Meer Club Risk
Auteur en foto's:Nash

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws