Ballroom, Nighttown R'dam - 27 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Afgelopen zaterdag was er het maandelijkse feestje van Verse Geesten in Nighttown. Voor upcoming talent DJ Marty zijn tweede serieuze gig. Aan de zijde van niemand minder dan Benny Rodriquez en 'Verse Geest' Ronald Molendijk mocht hij het publiek vermaken. Op Love2party een verslag van zijn belevenissen.

Het was voor mij de tweede keer dat ik in Nighttown mijn opwachting mocht maken. Ik begon de avond, net als vorige keer, met lekkere rustige housie plaatjes. Heel langzaam aan kwamen de eerste mensen binnen druppelen. Om een uur of half twaalf kwam Benny binnen die van 12 tot 2 zou draaien. Hij vroeg mij iets eerder te stoppen zodat hij rond 01.30 uur zelf weg kon omdat hij in Cafe D'anvers een 5 uur durende set voor de boeg had.


Terwijl Benny achter de draaitafels zijn best deed om het publiek lekker op te warmen ging ik zelf even de zaal in. Om een uur of 1 was het lekker druk en hing er een gezellige sfeer. Zelf was ik nogal gespannen omdat ik later op de avond nog met een van mijn eigen Nederlandse dj-helden mocht draaien: Ronald Molendijk. Om de spanning wat te laten zakken bestelde ik maar eens een biertje. Ondertussen draaide Benny verder en begonnen de mensen de dansvloer al lekker te raken. Zeker toen hij een remix draaide van Micheal Jackson's 'Billy Jean'.


Om kwart voor twee nam ik de decks over om deze na 20 minuten weer over te dragen aan Ronald Molendijk. Nadat Ronald een aantal dingen tegen mij gezegd had voelde ik mij steeds beter op mijn gemak en kon ik ook meer van deze momenten genieten.

Ronald draaide zoals hij altijd draait, lekker funky maar tussendoor beukende beats. Het publiek was naar mijn mening erg leuk. Het was niet zo heel druk (al gaat het steeds beter met dit tweede kindje van Verse Geesten) maar het was vooral heel gezellig. Iedereen stond te dansen en iedereen had het naar zijn zin. Dat zijn dingen die ik graag zie als DJ. Ronald creeerde lange hoogtepunten met bijv. Paperclip people en andere oude platen.


Na zo'n anderhalf uur was het aan mij om de juiste plaatjes op de draaitafels te leggen. Omdat Ronald een aantal oude plaatjes had gedraaid, leek het mij een goed idee om ook maar met een oude knaller te beginnen, 'God Limited'. Deze eerste plaat viel niet alleen bij het publiek in goede aarde maar ook bij Ronald ging het duimpje omhoog. Het ging lekker en ik kreeg veel respons van het publiek. De trillende handjes, die ik om kwart voor twee nog had, waren grotendeels verdwenen. De tijd vloog voorbij en na een klein uurtje maakte Ronald de laatste drie kwartier vol. Eigenlijk stond ik te popelen om nog een paar plaatjes te draaien maar de avond zat er al weer op.


Terwijl Art ons afkondigde zette Ronald de laatste plaat op, dacht iedereen. Maar stiekem lag er toch nog een tweede plaat te wachten. Ronald zette langzaam de muziek uit en iedereen schreeuwde natuurlijk om meer. Ondanks dat ging Ronald achter op het podium zitten en liet de mensen daar maar staan. Ik speelde het spelletje mee en ging naast hem zitten. Hij vroeg me wat ik van de avond vond en ik vertelde dat ik het echt heel tof had gevonden. Langer kon hij het publiek niet laten wachten en zette de laatste plaat op. Ronnie S., die de hele avond beneden had gedraaid, kwam nog even het podium op en mixte stiekem de echt allerlaatste plaat in: Bassment Jaxx met 'Just one kiss'.Basement Jaxx - Just one kiss
Meer over Verse Geesten
Meer over DJ Marty

Tekst: DJ Marty
Foto's: Jos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws