Calypso Tunes, Calypso R'dam - 7 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Calypso Tunes deel 1: Geel - Haat!

De eerste aflevering van Calypso Tunes zit er weer op! Het was een heel goed begin van een nieuwe reeks van negen afleveringen! Iets meer dan 600 bezoekers waren op komen dagen. Allerminst slecht voor een eerste keer. De meeste van hen waren bekend met de kledingvoorschriften. De kleur was geel, een moeilijke kleur maar de creativiteit van de bezoekers liet niet te wensen over.

Ronald Molendijk




Kim Kim & Eve

Het thema deze eerste keer was haat. Niet geheel ontoepasselijk want rond een uur of zeven kreeg Nederland te horen dat Amerika en Groot-Brittannie begonnen waren met de aanval op Afghaanse doelen. Dit zou je oorlog kunnen noemen. Wat kan een normaal denkend mens meer haten dan oorlog? Bij een enkeling zat de angst er dan ook wel een beetje in. Groot-Brittannie is dan ook niet ver weg van ons kikkerlandje. Maar evengoed na een tijdje onder de mensen te zijn hadden de betreffende personen in elk geval niet zichtbaar meer last van deze angst.

Marcello





Iets na achten nam de heer Molendijk plaats op de plek van waar uit hij het publiek de rest van de avond zou bespelen. De gast DJ die hem daarbij hielp arriveerde net na negenen. Marcello, de DJ die ook de vorige reeks het spits afbeet. Deze vertelde na afloop aan een van de Love2Party reporters dat dit een van de weinige Rotterdamse feesten is waar deze 'heerlijke' sfeer hangt.






Muzikaal was het wederom een mix van oud, nieuw, disco en house. Marcello zette ook nog even zijn allereerste singeltje op. Dit plaatje had hij op jonge leeftijd eens gekregen. Nog nooit eerder had hij dit publiekelijk gedraaid. Leuk was dat het ook eigenlijk een verschrikkelijk nummer bleek te zijn. Toch doordat hij via de mic aankondigde dat er enige emotionele waarde aan hing, bleek het nummer in de smaak te vallen bij het publiek. Het publiek dat zich met grote aantallen te gelijk een weg wist te banen naar de champagnebar op het podium. Veel champagne is genuttigd deze avond!




Verder werd er om tien uur verzocht om na te denken over alles dat het thema 'haat' bevat. Hierna werd een gastoptreden ingelast door het speciaal voor Calypso Tunes opgezette zangduo Kim&Eve. Zij zongen allereerst het toepasselijke nummer 'Think' van Aretha Franklin. Vervolgens als toegift om het enthousiaste publiek te verblijden het nummer 'It's Raining Men' van de Weather Girls. Een succesverhaal, waarschijnlijk met een vervolg. Wie weet kan het duo weer iets neerzetten met het volgende thema, 'Liefde'. Uiteraard hoort hier de kleur rood bij.

Gespot: Mc Nova!




Verse Geesten

Tekst: Jim!
Foto's: Jos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws