Chesterfield Labelland, Melkweg A'dam - 21 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Beyond the Line Productions heeft zich de afgelopen jaren duidelijk bewezen. Met Chesterfield Labelland is er een concept ontwikkeld dat een begrip in de dancescene is geworden. Een concept waarvan de naam eigenlijk alles zegt. Chesterfield als sponsor, die tevens terug te vinden is in de gehele 'huisstijl' van het feest. Labelland verklaart de muzikale invulling. Die bestaat uit de presentatie van drie verschillende muzieklabels met ieder zijn eigen muziekstijl. Buiten de muziek om valt er op Labelland nog veel ander goeds te beleven. Zo bevindt zich er altijd een Aquarius-lounge waar aan het welzijn van de mens wordt gedacht. Voor het bijkomen na een stevige dans is er een chill aanwezig en kun je gemasseerd worden. Ook is er genoeg keus uit eten en kun je jezelf vermaken achter een i-mac. Om zo'n feest goed te realiseren is er natuurlijk een geschikte locatie nodig. Deze heeft men gevonden in de verschillende podia door heel Nederland zoals 013, Nighttown en Melkweg. Deze editie vond plaats in de Amsterdamse Melkweg, waar met een muzikaal goede line-up de zomer op een waardige manier afgesloten kon worden.


Bij aankomst in de Melkweg stond er een niet al te lange rij op het bruggetje. Dit zorgde voor een snelle doorstroom, waarna de eerste beats onze oren naderden. Aangezien het binnen nog niet druk was, ging iedereen een beetje op verkenning uit. Onder het genot van een drankje en een gesprek werd er door een ieder genoten van de opbouwende sets. In de Max werden de drankjes en conversaties muzikaal begeleid door dj Romain. Met zijn lekkere soulvolle deephouse wist hij de mensen toch snel de dansvloer op te krijgen. In deze zaal was het Respect is Burning label gevestigd. Dit label afkomstig uit Parijs is voor de deephouse liefhebber geen onbekende. Wat ooit begon als een clubavond onder deze naam, is uitgegroeid tot een combinatie van feesten en een behoorlijke 'artiestenstal' van French dj's. Hun clubavonden vinden sinds '96 plaats in de bekende Parijse club Queen. Eerst wekelijks op woensdagavond, maar nu met wat minder regelmaat. Ze hebben nu clubavonden over de hele wereld, waaronder in de New Yorkse Twilo. Via het label verschijnen veel compilaties waarmee ze de wereld willen laten horen waar ze voor staan.



In de 0ude Zaal was het Duitse Kanzleramt label geplaatst, waar het om techno draaide. Dit label dat voort gekomen is uit een lokale discotheek die deze naam droeg, is voornamelijk bekend van Johannes Heil. De openingsrol in deze ruimte was weggelegd voor Diego die een vrij stevig opbouwend techno setje weggaf. Het was dan ook meer dan logisch dat de dansvloer ook hier snel vol was.
Boven in het theater was het Quango label gevestigd waar men van eclectic dance kon genieten. Dit was de plek waar de wat minder bekendere sound ten gehore gebracht werd. Hier duurde het wel even voordat het goed gevuld was, hetgeen misschien lag aan het feit dat het helemaal boven was gevestigd. Een van de leukere dingen op een Chesterfield Labelland is de veelzijdigheid van het publiek. Aangezien iedere sound zijn eigen publiek trekt, heb je een afwisselende sfeer. Daarnaast is het zo dat het ene publiek op deze manier kennis maakt met een andere muziekstijl. Het blijft leuk om een technoganger te zien swingen op van deep-house.

In de Oude Zaal was het de beurt aan Johannes Heil die Diego opvolgde en de enige live act ging verzorgen van deze nacht. De pas 23 jarige Heil heeft al een hele waslijst aan topproducties achter zijn naam staan. Inmiddels heeft die er al drie albums mee gevuld waarvan het uitstekende 'Future Primitive' de laatste is. Zijn vierde (verzamel)album komt er overigens ook al snel aan. Johannes Heil treedt vrijwel altijd live op, omdat hij zijn eigen producties graag in deze vorm aan het publiek wil laten horen. De Duitse Speedy J kun je wel stellen! Na Heil op het Awakenings festival al een top live-set horen weggeven, was het deze nacht weer precies hetzelfde geval. Met al zijn goede tracks wist die het publiek aardig los te krijgen en de welbekende Melkweg hitte te creeren.



In de max was dj Deep met zijn set bezig die met zijn platen lekker door borduurde waar Romain gebleven was. De drukte en hitte was ook hier aanwezig wat voor de juiste 'French Vibe' zorgde. Om de mensen altijd een geslaagde avond te bezorgen wordt er buiten de muziek om ook veel gedaan. Zo worden er altijd gratis ijsjes uitgedeeld wat na een stevige dans altijd wenselijk is. Ook voor een uiterlijke verzorging ben je hier op het juiste adres. Een henna-tattoo of een kleurrijke vulling in het haar, het is hier allemaal mogelijk. Voor een muzikale ontspanning is de Aquarius lounge de juiste plek. Loungemuziek voert hier de boventoon, waarvan je weer even helemaal bijkomt.



De laatste acts van deze nacht waren alweer in aantocht. Die was bij het Kanzleramt label weggelegd voor Heiko Laux. Zijn set werd gekenmerkt door een vrij stevig minimaal technogeluid wat het publiek wel kon waarderen. Een platenkeus die niet al te moeilijk was, maar zeker wel lekker om aan te horen. Heiko Laux is een persoon die aardig in zijn sets opgaat. Met hevige gezichtsbewegingen geeft hij duidelijk aan dat hij aardig staat te genieten. Voor Respect is Burning was, waar velen toch voor kwamen, Dimitri from Paris de afsluiter. De man die de laatste keer in Nederland draaide tijdens SOAP een jaar geleden in de Marcanti Plaza, draaide een zeer goede set. Zwoele house en garage met platen van Ian Pooley, St. Germain en Silicone Soul. Zijn platenkeus was niet al te moeilijk, maar wel degelijk 100 procent dansbaar!



Deze editie van labelland was muzikaal weer voortreffelijk. De deephouse en techno viel bij iedereen in de goede smaak. Hoogtepunten waren de enerverende liveshow van Johannes Heil en een zwoele dj-set van Dimitri from Paris. De volgende Labelland staat gepland voor vrijdag 14 december in de 013 van Tilburg. Hierna wordt het voor Labelland aftellen geblazen omdat met de nieuwe drank en sigaretten wet een langer bestaan niet mogelijk is. Maar tot die tijd schotelen ze ons nog een aantal goede edities voor. Bovendien zit er een zeer speciale aan te komen, maar daarover verklappen we nog niets...





Respect: Dimitri from Paris, dj Deep, Romain
Kanzleramt: Johannes Heil (live), Heiko Laux, Diego
Quango: Gerry Lyseight, Matt Anthony, Pete Herbert


Tekst: Iddo
Foto's: Jos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws