Glitter & Glamour party, Now & Wow R'dam - 21 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Glitter & Glamour aan de Maas!

Vanwege de verwachte, grote toestroom van mensen waren Wipneus en Pim vrijdag te bewonderen in huize Langenbach in plaats van het W.T.C. Echt afgeladen was het echter niet en vooral de Wow was praktisch leeg totdat dj Roog begon. Maar de meeste mensen kwamen dan ook niet voor housemusic, maar voor de vrolijke deuntjes van het duo uit Leiden. Normaal is Now & Wow al een verzamelplaats van goed geklede mensen, maar nu was het helemaal een genot voor het oog. Wijde pijpen, afropruiken, foute brillen en een hoop glitters. Veel mensen hadden alles uit de kast getrokken en maakten er een lekker carnavalssfeertje van.

dj Didi




Voorafgaand aan het optreden van de heren was er een set van dj Didi te horen. Zij draaide vooral lekkere disco deuntjes uit de jaren 70. Om een uurtje of 1 begonnen de mannen zelf: Wipneus en Pim. Gehuld in hun mooie seventies pakken, Wipneus de entertainer met een kroon op zijn hoofd en dj Pim met zijn puntmuts. Qua muziek is het eigenlijk heel makkelijk: Seventies en Eighties en dan in de categorie, hoe fouter hoe beter! Van Nena's '99 Lufballons' tot de hits uit Grease en Saterday Nightfever, allemaal kwamen ze voorbij vanaf Pim's 45 toeren singles.

love2party


Wipneus


Om het geheel nog wat chaotischer te maken, worden er door Wipneus allerlei wedstrijden gehouden met als prijzen mooie legpuzzels of kinderspeelgoed. Zo was er een heuse 'Battle' (hip woord dezer dagen) tussen een mannen- en een vrouwenband. Met instrumenten en al moest er een nummer worden geplaybackt en een heuse applausmeter bepaalde de winnaar. Dit alles werd vervolgd met een Michael Jackson wedstrijd: Wie danst er het best de Moonwalk met een Michael masker op?

Pim




Een heuse topper was ook de 'Jump' wedstrijd, platen met een hoog springgehalte en wederom de applausmeter als jury. Hoge noteringen in die lijst natuurlijkJump van Van Halen en een plaat die we meer gehoord hebben deze zomer: Jump Around van The House of Pain. Er waren nog geruchten dat de one and only Ome Willem nog even langs zou wippen maar Now&Wow moest het doen met een gezamenlijk 'Deze vuist op deze vuist'. Afsluiter van het optreden was de Gay-anthem YMCA die uiteraard in woord en gebaar door iedereen werd meegedaan.

YMCA!


Golden Wonder Boy


Roog


Na het optreden van Wipneus en Pim ging Golden Wonder Boy verder met het draaien van discotunes. Veel mensen hadden hun dosis disco echter wel gehad en echt druk werd het niet meer in de Wow. Hier had Roog de draaitafels overgenomen van o.a. Marysol en draaide zijn bekende zomerse, soulvolle housesound.
Voor hen die ook toe zijn aan een portie disco en dat ene foute pak aan den lijve willlen ondervinden, vindt er op 23 november in het Amsterdamse Heineken Music Hall het lustrumfeest van Wipneus en Pim plaatslees meer...

Wipneus en Pim site

Tekst: Chrischz
Foto's: :::ReMkO:::

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws