Technonation @ Silo Leuven (B) - 7 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Wat is er nou leuker dan op je verjaardag onverwachts vrij te krijgen van je werk en zo, alsnog, met je vrienden en Sven Vath je feestje te kunnen vieren? Dat overkwam ondergetekende dus vrijdag. In de Silo in Leuven (B) zouden die avond Redhead, Marco Bailey, Zzino vs Sinesweeper, Sven Vath en Q'hey een avondvullende show geven.

Sven Vath

Ik had wel eens gekeken waar Leuven op de kaart lag en dacht dus dat het rechts naast Gent lag. MIS! Het ligt rechts van Brussel (volgen borden Luik), dus via een twee en een half uur durende omweg kwamen we via afslag Aarschot op de ring van Leuven bij de Silo aan. Je hebt het idee dat je verkeerd rijdt, maar blijf gewoon de borden Aarschot volgen in Leuven, totdat je tegen een kanaal aanrijdt. Sla vervolgens links- en meteen weer rechtsaf en je ziet de Silo aan je rechterhand.


We kwamen iets voor tweeen aan en in eerste instantie leek het niet zo druk. Via de gang kom je links eerst de kleine zaal tegen, waar onze vermoedens werden bevestigd. Via een trap in deze zaal kun je ook naar boven waar een chill-out area is. Maar daar kwamen we niet voor! We kwamen voor het echte werk, dus snel op zoek naar de grote zaal, die we via wat gestruikel (let op voor de stenen afstapjes) verder in de gang vonden. Hier was het wel druk en warm! Aan de linkerkant van de grote zaal is de bar met daarboven een balkon ala Escape, rechts bevindt zich over de hele lengte van de zaal een verhoging waar je op kunt dansen. Na even snel om me heen gekeken te hebben viel het publiek me alles mee. De bezoekers waren vrij volwassen en gekomen met dezelfde 'muziekliefhebbende instelling' als wij!


Op het podium was op dat moment de live-act van Zzino vs Sinesweeper bezig. Het publiek ging behoorlijk los moet ik zeggen. Heel stevige techno met zelfs wat hardcore-achtige geluiden. Ik weet niet hoelang ze al bezig waren maar na ze een half uurtje gehoord te hebben, vond ik het wel best, iedere keer dezelfde soort breaks met soortgelijke distortion(vervormings)-geluiden is voor mij niet echt interessant.


Gelukkig was om iets over half drie de tijd aangebroken dat Sven Vath zijn eerste plaatje startte. Hij vertelde dat ie vanavond wat moest improviseren, omdat twee van zijn platenkoffers kwijt waren geraakt op het vliegveld. Hij had maar een tas met 30 platen als handbagage bij zich. Dus wat ons te wachten stond? Maar Sven Vath is natuurlijk niet voor niets een van de grootste dj's van het universum. Ook deze set barste weer van de energie en had ook zijn rustige momenten, waardoor het publiek iedere keer weer opgezweept werd. Platen van Andre Galluzi, John Selway - 'Bigbrother is Watching You (remix)', Chris Liebing (Speedy J Remix), Samuel L Session - 'Velvet (Funk D'Void remix)', Fabric Le Lig - 'Escape from Nowhere EP' en zijn eigen platen 'Ein Waggon voller Geschichten' en 'Shock Ready' kwamen allemaal voorbij. Mooi was ook om te zien dat, hoe dui(t)sterder de platen waren, het publiek steeds harder begon te juichen en te springen en hoe gekker de show van Herr Vath werd. Helaas werd zijn set toch iets ingekort vanwege het platentekort.


Het leven van een dj is niet altijd even gemakkelijk. Zo stond de volgende dj, Q'hey uit Japan, met een jet-lag van hier tot (letterlijk) Tokio te draaien, omdat hij net een 14 uur durende vliegreis had gehad. Tja, dj's uit het verre oosten draaien meestal niet de plaatjes die we hier kennen en dat was dus ook deze keer het geval. Een ding kan ik er wel over zeggen, het was BEUKEN! Q'hey was een beetje verlegen, onzeker of zijn platen hier geaccepteerd werden. Echter zodra hij zag dat het publiek vrolijk door danste op zijn beats, kwam er af en toe toch een glimlach op zijn gezicht.

Q-hey

De Silo is echt een aanrader om een keer naar toe te gaan. Er komen gezellige mensen, ze hanteren normale prijzen voor de entree en drank (alleen jammer dat er alleen cola was als frisdrank) en er zijn geen wachttijden bij de ingang, bar of toilet. Het volgende Technonation feest is op 21 september met DJ Rush (live), Claude Young, Ricardo HS (Brazilie), Marco Bailey, Zzino en Redhead. Aanrader!

Tekst: Mark
Foto's: Nash Umarella en Mark

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws