Beachbop, Bloemendaal aan zee, 26 aug

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Beachbop, the Final!

Voor sommigen was het een Dance-Valley flash-back, voor anderen een rede om thuis Studio Sport te gaan kijken en voor een hoop mensen gewoon een lekker nat einde van zo'n hete dag. De laatste Beachbop op het strand van Bloemendaal dreigde afgelopen zondag te ontaarden in een compleet waterballet, maar in de twee uur dat het droog was stroomde het strand toch nog vol en barstte het feest alsnog los. Tegen half tien kwam de regen jammergenoeg alsnog met bakken naar beneden en gingen de meeste wel definitief naar huis.




Het waren erg lekkere feesten deze zomer op het Noordhollanse strand. Zes zondagen in juli en augustus was het strand van Bloemendaal het middelpunt van feestend Nederland. Met de voetjes in het zand, een breezer, glaasje rose of Smirnof Ice binnen handbereik en omringd door mooie mensen, dansen bij de ondergaande zon. Dit alles vergezeld van de tunes van o.a. Dimitri, Erick E, 100% Isis, Tiesto, Laidback Luke, Roog met zijn Rose, Olav Basoski, Jack de Marseille, Michel de Heij, Soulvation en Ronald Molendijk.


Afgelopen zondag was het the Final edition, zomer 2001 loopt ten einde! Nog 1 keer genieten van het mooie weer en dito mensen en muziek. Het begon allemaal mooi met een graad 30 op de thermometer. Maar precies bij het begin van het feest begon het te regenen. Vooral de mensen die al de hele dag op het strand hadden gelegen, trokken gelijk richting auto. Maar zoals bekend kan je zowel Bloemendaal als Zandvoort echt niet in 1 keer met z'n alle bereiken dan wel verlaten. Dus stond het hele spul, net als 's ochtends weer met zijn allen vast. Na een uur regen verbeterde het weer en verliet iedereen de file om weer terug naar het strand te komen. In no-time was het strand weer bevolkt en barste er een enorm feest los.




Van de Republiek tot aan Woodstock, overal ging men er helemaal voor. Iedereen was het eerdere buitje vergeten en de zomerse sferen waren weer helemaal terug. Bij de Kust hadden ze een lekkere line-up voor de laatste uren van Beachbop: Erick E, Ronald Molendijk en Tiesto. Ronald en Erick maakte er samen een geweldig feest van. Erick mocht beginnen in de regen maar na een half uur konden de zeiltjes voor het dj-hok worden verwijderd. Molendijk maakte er daarna een heerlijke show van. Een set waar alles in zat van wat steviger werk tot de warmste tunes en van classics zoals Speedy J zijn 'Something For You're Mind' tot hits als'Rise' van de Soulproviders. Maar het leukste van Molendijk is toch wel zijn handelsmerk: 'het spelen van mc tijdens je eigen set.' Zelfs Carl Cox op Dance-Valley heeft dit al van hem overgenomen. Tijdens de set spreekt hij het publiek toe, maar vraagt ook een keer of tien om een ovatie voor Erick E. Die op zijn beurt dan Ronald in het zonnetje zet. En Ronald schreeuwt dan de mensen op het strand maar weer eens toe dat zij er toch ook bijhoren, ook al staan ze dan wat verder weg.



Beachbop 2001: het waren mooie dagen met een nat einde en om een Nederlandse Dj/Mc nog maar eens te citeren: Allemaal een applaus voor jezelf!!

Beachbop homepage

Tekst:Chris
Foto's:Tim en [mail gerwin@love2party.nl]Gerwin

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws