Syntech, Club Corona - Kijduin, 14 Juli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Ergens in Mei van dit jaar was onze eerste kennismaking met Syntech in Kijkduin. Eigenlijk was het ook de eerste kennismaking met Kijkduin zelf, maar dit terzijde. Toen was het een half gevulde beachclub en aangrenzende tent waar het erg aangenaam toeven was. De organisatie (Groove Connectors) had dat zo eens aangezien en vond dat het een tweede maal maar eens anders aangepakt moest worden. De aangrenzende tent zou plaats moeten maken voor een outdoor area en door de tent verder het strand op te zetten zou daar de afterparty tot in de vroege ochtenduurtjes door kunnen gaan.





Natuurlijk is zoiets plannen altijd makkelijk, maar ja, het is nog steeds Nederland waar we wonen en het weer wil hier nog wel eens tegenwerken. De weergoden waren de organisatie dus niet gunstig gezind en daarom was het hele gebeuren weer zo opgebouwd als tijdens de eerste editie. Verschil was nu wel gelijk duidelijk, het was een heel stuk drukker. De sfeer was leuk, veel echt Haags publiek en er werd toen we binnen kwamen al flink gedanst in de tent.




De eerste DJ die we in de tent zagen draaide erg lekker (weet trouwens nog steeds niet wie dat was, maar ik ga ervan uit dat iemand anders die aanwezig was dit zeker wel weet. Dus voor de magnetron en de droger: Hoe heet de DJ op de eerste foto? laat maar, de koelkast en droger zijn er al uit, het is Jerome!! thanks Iddo!!). Heel jammer dat het meest vervelende van de avond ook gelijk duidelijk werd. Op het moment dat er een toffe plaat opging en mensen begonnen te springen, sloeg de platenspeler oneindig over. Beetje jammer, want daarom moest de muziek een stuk zachter. Het probleem hebben ze de hele avond niet meer kunnen verhelpen (tip: bouw je dj-tafel niet op de zelfde vloer als je weet dat die veert en gebruik bakstenen onder de draaitafels ipv op de tafels).



Binnen in de club zelf draaide Benny Rodrigues lekkere swingmuziek. Met wat bekende oude plaatjes opende hij zijn set en de aanwezigen hadden het prima naar hun zin. In de tent was het inmiddels Shinedoe die achter de tafels plaats had genomen. Lekkere techno met als toppertje "Electric deLuxe - Speedy J". De hele zaal op zijn kop! De Hey nam over even na vieren en na een half uurtje had hij ook kennis gemaakt met het overslaan van de naald. Jammer dat mensen dan expres harder gaan springen zodat het helemaal niet meer gaat. Daarnaast moest Michel zijn set opeens afbreken om 5 uur. Met de mededeling "Sorry, maar ik draai binnen verder" kwam er een abrupt einde aan de muziek. Maar ook binnen werd er niet meer verder gedraaid want de afterhour-vergunning was alleen geldig als de tent een x-aantal meter van de boulevard afstond en dat was nu niet het geval.



Ik heb in ieder geval een gezellige en prima avond gehad, maar de hele organisatie kwam op mij nogal amateuristisch over! Voor 40 piek verwacht je toch wat meer, zeker organisatorisch gezien...

Foto's : Dancinggirl en Sander

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws