North Sea Jazz Festival, Statenhal Den Haag - 14 juli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Voor de 26ste keer was daar weer het North Sea Jazz Festival.

Om 5 uur ons een weg gebaand door de kleine straatjes van Den Haag om zo de files te ontwijken. Daardoor waren we op tijd voor Djazzex/010 BBoyz waarmee voor ons dit festival van start ging.



Djazzex is een dansgezelschap wat helaas niet meer bestaat, maar de choreograaf Glenn van der Hoff heeft speciaal voor het North Sea een project gemaakt met de Rotterdamse breakdancegroep 010 Bboyz. Lekkere muziek, leuke bewegingen, lekker soepel vooral.


Halverwege toch maar naar Calexico. De muziek heeft veel Mexicaanse invloeden vooral door het gebruik van de trompet. Bij een aantal nummers krijg ik ook visioenen van Italiaanse maffiataferelen. Na een paar nummers was het wel weer genoeg. De visioenen veranderden in visioenen van lekker eten met een koud biertje. De smaakpupillen worden extra geactiveerd door het enorme aanbod en de daarbij behorende aroma's. Van hot dogs naar Indische lekkernijen naar hele kreeften. In de statenhal was er daarna een optreden van Jango. Een swingende pop/jazz/funk. Hun 2e plaat 'Closer to home' is net uit. Heerlijke sax van Steve Nieves.
Jango, Joyful Caravan



Bij de muziekinstrumentenstands waren er zo nu en dan optredens van diverse muziekanten. Wij pikten net even swingende jazz mee van een volumineuze neger met sax samen met een jongen op contrabas.


Als laatste naar Llorca. D.J. Ludovic Llorca kreeg zijn gevoel voor dansmuziek via Donna Summer en Diana Ross. Zijn muziek valt onder de jazzdance. Llorca, I Cry De muziek heeft aantrekkelijke loopjes en leuke ritmische foefjes. De wat arrogant ogende zangeres met een fantastische stem geeft een extra dimensie. Mede daardoor was de 26-ste editie van het North Sea Jazz festival een groot succes! We hadden ook niets anders verwacht.







North Sea Jazz

Tekst: gastauteur Carlien Kottmann
Foto's: Jos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws