Axion Beach Rock, Zeebrugge (Belgie) - 14 juli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Festival season: Let the sun shine!

Zaterdag zal voor veel Nederlandse partygangers het festivalseizoen pas echt gaan beginnen in de vorm van Extrema. In Belgie is het seizoen al een paar weken bezig. Was het twee weken geleden nog Torhout, nu was het strand van Zeebrugge de lokatie voor een alleraardigst festival. Over twee dagen verspreid was er breed scala aan muziekstijlen te bewonderen.


Op vrijdag was het vooral de techno die uitgebreid aan bod kwam. De Brusselse club Fuse had de eer om een eigen tent te hosten. Ze deden dit met een ijzersterke line-up. Vier Fuse-residents, DEG, Pierre, Hell en Dave Clarke aangevuld met niemand minder dan Stacey Pullen. Het hoofdpodium werd afgesloten door de enige geliefde Duitser ter wereld 'der Sven'. Als we de verhalen van de Belgische bezoekers mogen geloven is het een mooi feest geweest op de vrijdag waar ook o.a. Spiller, Llorca en Derrick Carter te zien waren. Llorca, I Cry

Voor zaterdag was er 1 wijziging in het programma. De Amerikaanse zangeres Nikka Costa zag het niet zitten om de koude Belgische wind te trotseren. Zij werd vervangen door drie New-Yorkse zwaargewichten die de kou iets beter konden verdragen. De heren van De la Soul gaven een optreden weg uit het boekje. Niet teveel poeha: twee draaitafels, een hoop 'let me here you say......' en natuurlijk de bekende raps van de heren. Het was een heerlijk feest van herkenning bij het drietal. Uiteraard de overbekende hits: Me Myself And I, Ring Ring en Say No Go. Maar ook iets minder bekend werk zoals: A Roller Skating Jam Named 'Saturdays'..Saturdays! en All Good, het geweldige nummer met Chaka Khan.All Good!


N'dea Davenport

Maar er was meer te genieten op het gebied van de hiphop. In de grote tent naast het hoofdpodium stond Guru met zijn Jazzmatazz. De mensen die deze cd's kennen weten dat dit heerlijke zomerse groove cd's zijn. Nu was het in Belgie niet echt mooi weer, maar tijdens het optreden van Guru waande je je toch echt midden in de zomer. Dit was vooral te danken aan de sublieme vocale kwaliteiten van zangeres N'dea Davenport. Deze ex-zangeres van the Brand New Havies deed de raps van Guru verbleken met haar lange solo's.


Guru

Op het inmense hoofdpodium waren er naast eerder genoemde De la Soul, optredens van o.a. K's Choice en the Manic Street Preachers. In de tent waar Guru stond mocht na hem Morcheeba haar opwachting maken.


De techno tent werd op zaterdag gehost door een andere zeer bekende organisatie, Kozzmozz. Hier dient vooral Steve Rachmad even vermeld te worden. Deze man is zo immens populair in Belgie dat het niet lang meer kan duren of hij is degene die dit soort feesten af mag sluiten. De tent puilde uit en Steve deed wat er van hem verwacht wordt, flink knallen met zijn eigen produkties.


Na deze Hollandse held zou niemand minder dan Kevin Saunderson het podium betreden. Maar wat zo vaak het geval is met dit soort jongens, hij kwam niet opdagen. Aan Kozzmozz-resident Kozz de moeilijke taak om de E-Dancer te vervangen. Dit lukte maar ten dele want hij had ook nog eens de pech dat na hem Derrick May gepland stond. Deze had even moeite om zijn draai te vinden, hij maakte een verschrikkelijke fout met het mixen van zijn eerste platen. Maar het vergevingsgezinde Belgische publiek ging er vervolgens helemaal voor, want tja het blijft toch de oude meester zelf.




Een van de leukste optredens van de dag was het optreden van het Franse duo Cassius. Hoewel de mixkwaliteiten soms wat te wensen overlieten, was het de platenkeuze die veel goed maakte. Veel lekkere tunes vergezeld van live samples. Tel hier een gewillig publiek bij op, voor wie de heren niks verkeerd konden doen en je hebt een gekkenhuis. Het wordt nu eindelijk wel eens tijd voor een opvolger van het album 1999 van de heren Boombass en Philippe Zdan, maar hun optredens staat nog als een huis.Cassius, Feeling For You


Cassius in the house!


Showman numero uno mocht na twee dagen Axion Beach het licht uit doen op het hoofpodium. Speciaal voor hem was er midden op het veld een extra podium gebouwd zodat iedereen vooral goed alle drukke bewegingen kon zien. Norman Cook a.k.a. Fatboy Slim deed het hoofdveld uiteraard goed vol lopen. Maar wereldster of niet, echt feest werd het niet. Dit lag niet aan het enthousiasme van dhr. Cook maar vooral aan het veel te zachte geluid. Want laten we nu eerlijk zijn, house is niet om naar te kijken, house moet je voelen, zelfs bij Fatboy Slim!


Fatboy Slim







Axion Beach Rock

Tekst: Chrischz
Foto's: :::ReMkO:::


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws