Sensation, Amsterdam ArenA - 7 juli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports







Aan wie hoef je hedendaags nog uit te leggen dat Nederland een zeer professionele dancescene heeft? Hollandse dj's worden elders op deze planeet als goden aanbeden en producties uit allerlei genres van 'Kaaskopse' makelei veroveren de wereld. Ironisch genoeg, vonden de sceptici voorafgaand aan de tweede editie van Sensation de line up wat aan de magere kant. Het waren per slot van rekening louter Nederlandse namen en volgens hen geen wereldsterren! Uiteraard hadden zij het volkomen mis, gezien de reacties van het publiek en de muziek die deze uitstekende avond vulde.






Waar vorig jaar publiekstrekker Carl Cox stond, nam Marco V deze keer plaats. Op dezelfde plek waar technogod Sven Vath zijn Cocoon producties op de SL's smeet, draaide Michel de Heij zijn eveneens mondiaal gewaardeerde EC platen. De goedkope trance-set van Judge Jules van vorig jaar was een lachertje vergeleken met de imponerende melodieuze liveshow van Rank 1, met als hoogtepunt de Sensation themasong 'Such Is Life!' Roog zegevierde met zijn New York house-set. Het publiek pakte deze 'ontoegankelijke sound' indrukwekkend goed op! Wie had het hier ook alweer over een stelletje kuddedieren, dat niet voor de muziek kwam?






Gekleed in het wit, op een enkele uitzondering na, brachten de veertigduizend aanwezigen een memorabele sfeer in de ArenA. De lasers waren helaas wat matigjes, maar de visuals eromheen gaven wel de nodige dynamiek. Het beloofde vuurwerk werd uit strenge veiligheidsoverwegingen achterwege gelaten. Gezien de vreselijke gebeurtenissen in Volendam een juiste keuze, evenals de fooiopbrengst die naar de jonge slachtoffers ging. TMF zond het gehele gebeuren live uit en ook andere media waren paraat! Deze happening moest onder de aandacht gebracht worden. Louter positivisme volgde maandagmorgen in de dagbladen en terecht, want met het Sensation-spektakel heeft ID&T de Nederlandse dancescene naar de top van de mondiale dansindustrie getild. De cirkel is rond.







Foto's: ID&T Archive, Ibo Orgut

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws