Soulvation @ Parkpop, Zuiderpark Den-Haag, 24 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

I........ just can stop!, I.......just can stop!

I say Soul, you say vation.........Soulvation!


Dit waren de teksten waarmee afgelopen zondag het publiek werd gek gemaakt onder een lekker Haags zonnetje. I just can stop is de single die momenteel nr. 8 staat in the fresh top 40 dance chart. En op t.v. komt de clip ook regelmatig voorbij. Een spetterend optreden wat helemaal op zijn plek was op deze zomerse dag. We hebben het hier over de nieuwe band van dj Ronald Molendijk: Soulvation.


Zo ben je nooit in Den-Haag en zo ben je er twee keer binnen 24 uur. 's-Nachts naar Integrate en 12 uur later het grootste gratis popfestival van Europa, Parkpop. Parkpop bestaat nu uit 3 podia en trok hiermee ruim 400.000 mensen. Op de 2 grote podia stonden o.a. The Fun Loving Criminals, Haagse trots Anouk en Wipneus en Pim. Deze laatste stalen de show met een gastoptreden van niemand minder dan ome Willem. (u weet wel van de grote grijze geitenbreier). Parkpop heeft sinds twee jaar ook een apart Dance podium luisterend naar de naam Dommelsch Dance Arena.


Op het dancepodium stonden o.a. Laidback Luke en Lucien Foort. Maar het leukste optreden van de dag was absoluut Soulvation. Deze nieuwe Nederlandse band zal hoge ogen gaan gooien op veel festivals. De band is opgericht door Ronald Molendijk en Jeroen Rietbergen en werkt samen met vele gastmuzikanten. De muziek is een mix van dance, pop en jazz. De band treedt op met 8 personen te weten:

Ronald Molendijk: beats
Jeroen Rietbergen: keyboards
Caro: vocals
Nova: vocals
Andy: vocals
Michel van Schie: basgitaar
Leendert Haaksma: gitaar
Jan van Duikeren: trompet


Alle muzikanten kregen gedurende het optreden ruimte voor een uitgebreide solo. Waarbij vooral de bassist en trompettist de handen veelvuldig op elkaar kregen. Dit alles onder de bezielende leiding van Ronald Molendijk. Die zorgt voor de beats en mixt er ook af en toe een plaat door heen. Hierbij moet je denken aan het nivo 'I feel love' van Donna Summer.


Een geslaagde dag in Den-Haag met een nieuwe aanwinst voor de Nederlandse dancescene.


Laidback Luke

Soulvation

Auteur en Foto's: Chrischz

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws