Integrate, Haagse Hogeschool, 23 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Het nivo van feesten in Den-Haag laat de laatste jaren nog al eens te wensen over. Naast danceclub 'O' en de Silly Symphonies feesten gebeurt er niet zo gek veel in Den-Haag. Maar nu is er dan de wedergeboorte van Integrate. In oktober 1999 werd dit feest voor de eerste keer gehouden en heeft toen een hoop indruk gemaakt. Dit was onder andere te danken aan de goede line-up met Duitse held Sven Vath en 2 spetterende live optredens van Secret Cinema en Zzino vs. Accelerator. Maar de goede indruk kwam toch vooral vanwege de top-lokatie. Het gebouw met zijn hoge galerijen oogt als een reusachtige danstempel.

Afgelopen zaterdag was er dan de tweede editie van Integrate. De line-up was iets minder spectaculair dan de vorige editie. Grote trekker was natuurlijk Speedy J. De andere dj's waren voor velen onbekend. Speedy J en vooral ook de lokatie trokken toch voldoende mensen naar Den-Haag voor een goede avond. De artiesten stonden deze keer niet op het terras van de tweede verdieping maar op een laag podium. Dit gaf een intieme sfeer daar je vrijwel oog in oog stond met de dj's. Dit was de vorige editie wel anders toen je moeite moest doen om de kleine Sven Vath te zien staan op het hoge balkon.


Grote verrassing van de avond was James Ruskin. Deze jongen, die al eerder te aanschouwen was op o.a. de EFT boatparty's in Rotterdam, zette een wervelende techno set neer. Vanaf het begin was het al duidelijk dat Speedy J aardig zijn best moest gaan doen dit nivo te overtreffen. Veel springen dus tijdens de set van Ruskin, wat mede te danken was aan het geweldige geluid. Het zou de akoestiek van deze Haagse tempel kunnen zijn, een uitstekende geluidsman of misschien een combinatie. Maar het geluid was gewoon erg goed, hard en zuiver.






Voor Speedy J waren alle elementen aanwezig voor een lekker optreden. Een zaal die aardig gek was gemaakt door James Ruskin. Mc Seb die dit nog eens dunnetjes over deed. En het mooie beeld van dansers met fakkels op de balkons. Hij zette een strakke set neer met veel nieuw werk, diepe techno met niet teveel breaks. Zo'n live optreden van Speedy J verdient ook een geluidsinstallatie zoals bij Integrate te vinden was. De zaal gaat al los en dan tovert hij steeds nog eens een extra baslijn uit zijn apparatuur te voorschijn.




Steve Bicknell had het moeilijk om na deze twee wervelende optredens de zaal nog mee te krijgen. Velen gingen na Speedy naar huis of vonden het allemaal wel best voor deze avond. De rauwe techno van Bicknell kon het feest niet helemaal voortzetten.


Een zeer geslaagd feest dus dit Integrate. Er zijn plannen om het vier keer per jaar te gaan houden, wat een uitstekend idee lijkt voor ons als feestend Nederland. Maar vooral ook voor Den-Haag die er een feest op een prachtige lokatie bij heeft.


Integrate

Auteur: Chrischz
Foto's: :::ReMkO:::

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws