Chesterfield Labelland - 013 Tilburg, 15 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Ons verslag van de Labelland in april begon nog met de treurige mededeling dat ze dit concept stop moesten gaan zetten. Inmiddels kunnen we melden dat de Chesterfield Labelland party's in ieder geval nog een jaar door zullen gaan! Dus nog een jaar van hoogstaande feesten, goede muziek en een schappelijke prijs.
Vrijdag de vijftiende juni was 013 het toneel voor dit rondreizende circus. Wat opviel was dat het sfeertje erg gemoedelijk was. Dit zou kunnen komen door het Brabantse publiek of is er inmiddels sprake van een echte Labelland-sfeer?In de kleine zaal van 013 stond het Obsessive label. Startende dj Mixmaster Morris hebben we niet mogen aanschouwen. Wel waren we verrast bij het horen van de disco van Kirk Degiorgio. Dit was niet echt de muziek waar men voor gekomen was en het was dan ook niet echt druk. Het sloot ook niet aan op de house van Colin Dale die na hem de kleine zaal mocht bespelen.


In de batcave was het wel goed druk. Dit kleine zaaltje was gevuld met blije mensen en soulvolle Electro. Dit werd gebracht door o.a. Newworldaquarium, Peel Seamus en Aardvarck, stuk voor stuk artiesten die opereren in de voorhoede van de ondergrondse Nederlandse electronica, met hiphop, electro en Detroit techno als belangrijke referentie. Ingetogen en melancholieke experimenten op het lage tempo die via de Nederlandse kwaliteitslabels als Rushhour, Delsin (beiden Amsterdam) en Music For Speakers (Eindhoven) op plaat verkrijgbaar zijn.


De grote zaal die de naam Choice heeft meegekregen, was het domein van de mannen van Rotation. Jamie Anderson mocht hier de avond beginnen. Hij werd opgevolgd door de Brit Daz Sound die een heerlijke opbouwende set ten gehore bracht. Aan het begin was het geluid niet hard genoeg, dus had 013 een beetje de aanblik van een groot uitgevallen kroeg. Iedereen stond lekker te babbelen onder het genot van een drankje. De laatste nieuwtjes werden uitgewisseld en men nam nog eens de partyplanning voor het komende zomerseizoen door. Pas bij de hit Scorcio van Emerson en Sasha ging het volume iets omhoog en daarmee ook de party-sfeer. Daarna werd het tempo opgevoerd om zo beter aan te sluiten op de heer Angel.


Toen deze begon was het wel duidelijk voor wie iedereen gekomen was deze avond. Daz Sound werd snel bedankt voor bewezen diensten en Dave Angel had bij zijn eerste plaat de zaal al plat. Twee uur lang deed hij het feest van de week ervoor in Nighttown nog eens dunnetjes over. Lekker stevige Techno en een gewillige zaal waren de ingredienten voor een leuke avond. Het was wel duidelijk waarom deze man op veel van de grote festivals te vinden is deze zomer.


De enige smet op deze avond was toch wederom de te vroege sluitingstijd van 013. Je weet het van tevoren en toch is het iedere keer weer een nare verrassing. 'Is het nu al afgelopen?', 'Nog een liedje!', 'We want more!', het mocht allemaal niet baten, om vier uur ging echt de stekker eruit en zat zelfs 1 plaatje toegift er niet meer in.


De volgende Labelland is tijdens Dance-Valley. Hier host Chesterfield een tent en hebben ze een erg sterke line-up staan. Het Duitse Mole Listenig Pearls komt naar Dance-Valley in hun sterkste opstelling met Yonderboi, Minus 8 en Alphawezen. After Midnight Records brengt deep house met Moodyman, Dj Sneak, Floris en King Britt samen met Rose. En als derde label hebben ze het Pssst Music label geboekt: Jark Prongo, Laidback Luke en Chocolate Puma.
Het zal ons benieuwen of hier ook weer die typische labelland sfeer naar boven zal komen.

Meer info over de betreffende labels en aanverwanten
Music For Speakers
Delsin
Rushhour
Obsessive

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws