Silicone Soul @ Now & Wow - Rotterdam, 26 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Met de tracks 'Right On 4 Tha Darkness' en 'Chic-o-laa' hebben ze vorig jaar Ibiza veroverd. Hun mooie melancholische deephouse sound heeft de harten gestolen van vele Europese clubbers en daarom staan ze komende zomer op veel toonaangevende festivals. Club More en Now & Wow gaven een voorproefje op de vibe die Craig Morrison en Greame Reedie tezamen kunnen brengen. De twee Schotten brengen al vanaf '98 hun muziek uit op het gerenommeerde Somalabel te Glasgow en met name het debuutalbum 'It's A Soul Thing' bracht hen naar de top.






Maar ach en wee moeten de fans vanavond hebben gedacht. Waar blijven ze nou? Om klokslag halfvijf kwam Silicone Soul pas aankakken, het was klaarblijkelijk gezellig in Amsterdam. Toch brachten ze een heerlijke zwoele house set ten gehore, die opgevoerd werd naar swingende funky techno. Met veelal platen van Soma-collega's zoals Chaser, Funk D'Void en Halo & Hipp-E, brachten ze het Rotterdamse publiek in een zeer goede stemming.






Maar laten we beginnen bij het begin, want een artiest als de uit Antwerpen afkomstige Dj Prinz, die een maandelijkse residentie heeft in Cafe d'Anvers, verdient ook een goede introductie. Deze getalenteerde jonge Dj liet vanavond zeer positief van zich horen. Met een goede opbouwende set die wisselde van deephouse, garage en funky techno, maakte hij onze hooggespannen verwachtingen meer dan waar. Ook zijn Hollandse collega Quinten de Rozario die zich weer eens liet vergezellen door zijn aantrekkelijke ega Miss Jessie K, was op dreef.






Na deze avond werd maar al te duidelijk dat in Now & Wow de soulvolle en funky housevariant veel beter tot zijn recht komt dan de stevige techno. Op de Awakenings avonden na waren alle techno georienteerde avonden geflopt. Toch kan het op de reguliere zaterdagavond nog drukker in de Rotterdamse club die overigens binnenkort verhuist naar de Van Nelle Fabriek, vlakbij Schiedam. Begrijpelijk is het feit dat de organisatie achter de met een Lucky Strike Dance Award bekroonde club graag meer mensen verwelkomd op een zaterdag als vanavond. Echter vind ik het helemaal niet erg om eens lekker de ruimte te hebben tijdens mijn uitvlucht op dansvloer zonder daarbij iemands' tenen te raken.






Persoonlijk een zeer geslaagde avond gehad en gezien de reacties van het publiek was ik niet de enige. Dj's en acts als Silicone Soul en Prinz passen prima in een club als Now & Wow, dus laten we hopen dat er snel meer soortgelijke namen in de zogenaamde beste club van Nederland worden geboekt. Het grote publiek komt dan vanzelf!





Foto's: Jos Kottmann

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws