Future & M@W bring you Together, Nighttown - Rdam, 18 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Deze versie van 'together' van M@W was er een om naar uit te kijken. Dave Clarke en 'zijn broertje' Carl, Steve Rachmad met Michel de Hey en Cajmere op een avond ruikt naar succes. Als we dit alles aanvullen met de Rotterdamse talenten Joachim en Benny Rodriguez dan is de verwachting helemaal gewekt dat het niet fout kan gaan.

Als opener van deze avond, stond Carl Clarke in de grote zaal. Met veel techno-electro en wat rustigere plaatjes klonk zijn set niet verkeerd. Een lekkere warming-up voor het moois wat zou komen. Tegelijkertijd was de basement al lekker vol met dansend publiek voor onze Rotterdamse held Joachim.


Vanaf twee uur liet Dave Clarke zijn plaatjes los op technominnend Rotterdam, en liet hij zien bij wie Carl in de leer is. Mooi was het stilstaande beeld van de draaitafels, geprojecteerd op twee grote schermen. Daarop was precies te zien wat de DJ voor truckjes uithaalde, en dat waren er nogal wat bij Dave Clarke! Er zijn maar weinig DJ's die zoveel plaatjes achter elkaar kunnen draaien, zoveel breaks erin kunnen gooien en zoveel special effects kunnen maken en het goed en dansbaar laten klinken. Menigmaal hebben we Dave Clarke dit al zien doen en vaak mondde het enigszinds uit in een rommeltje, maar deze keer was Clarke in topvorm en stond zijn set als een huis. Clarke staat bekend om zijn wat saaie uitstraling, maar met beelden van zijn handen was je avondvullend geentertaind. Slechts het laatste half uurtje begon zijn show van truckjes wat te vervelen.


Cajmere (a.k.a. Green Velvet) mocht het enthousiaste publiek van Dave overnemen. Na een korte stilte begon hij zijn set oorverdovend. Met alle schuiven open en twee platen die niet echt op elkaar afgestemd waren, liet hij horen dat hij binnen was. Later ging het weer wat beter met hem. Nog steeds (te!!) hard om de bezoekers wakker te houden draaide hij best lekkere plaatjes, maar de Green Velvet zoals we hem kennen was het helaas niet.

Van een tot vijf was de basement van De Hey en Rachmad. Elkaar afwisselend draaiden ze plaatjes voor hen die Dave Clarke te hard, of even te veel vonden, maar wel van stevige techno hielden. Het mooie van de basement van Nighttown is, dat er al snel een intieme sfeer wordt gecreeerd en dat was ook het geval bij de vier uur durende set van deze twee vrienden. Vooral de opening van Rachmad was erg lekker.

De derde zaal, het theater, was ondanks de drukte bijna de gehele avond driekwart leeg. Toch werd er zeer goede en swingende muziek gedraaid door o.a. Edwin Bazen en Benny Rodriguez. Eigenlijk zou Eric E de avond in het theater afsluiten, maar deze is helaas afgeblazen. Al met al een zeer geslaagde avond!



Photo's by Tim Bontje

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws