Diskoopje, Rotterdam, 10 maart

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

De Rotterdamse straten bruisten zowaar, groepen mensen liepen van disco naar disco om aan hun diskoopje invulling te geven. Diskoopje, voor 25 gulden toegang tot 14 discotheken was een leuk initiatief, wat absoluut vaker georganiseerd mag worden. Jammer alleen dat, de in de preview al getoonde scepsis, niet ongegrond was:'Vol is vol!'

Tekst:Yuri

Een kaartje kopen kon tot laat bij Nighttown cafe, dat maakte de keuze voor de eerste club vrij gemakkelijk, Nighttown.
Generations of Nighttown stond op het programma, wat in eerste instantie betrekking had op de muziekkeuze die avond, en in mindere mate op het publiek. Al heeft de House muziek uit de jaren 1994 tot 1998 uiteraard een extra aantrekkingskracht op de generatie die in die tijd uit hun dak ging.



Clubhoppen was vanavond gepland, maar de herkenning en het daarbij behorende genot deed een snel vertrek verhinderen. Classic's van Secret Cinema en 'Fired Up' van de 'Funky Green Dogs' deden het bloed sneller stromen. Ook de basement was als vanouds, net wat stevigere muziek en intiemer dan de grote zaal.
"Om drie uur Roog in Now en Wow", schiet ineens te binnen. Alle goede voornemens om onbekende clubs te bezoeken ten spijt, toch maar weer naar Now en Wow. Gelukkig had men daar echter iemand ingehuurd die oranje armbandjes, het passe-partout van de avond, mocht turven. "Het maximum aantal plaatsen dat gereserveerd is voor dit initiatief is reeds volbracht. Sorry, jongens voor 25 gulden mag je alsnog naar binnen". Perfect, terug bij het goede voornemen. Heel de stad lag per slot van rekening nog open.

De keuze viel op WaterFront, Schandalig, maar het werd de eerste keer. Hier geen textiel of vleeskeuring, uiterlijk is hier ondergeschikt. 'Alternatief' zou het maatschappelijke stempel zijn, 'gemoedelijk' zou ook geen verkeerde benaming zijn. Voor je jas hoef je niet te betalen, achter de bar staan vrijwilligers en bij de deur stond zowaar een vriendelijke portier die kon praten. De term gemoedelijk ging niet op voor de muziek. 'On Tha Acid Trip' was het thema en dus ging er old skool acid op de draaitafels. Wederom terug in de tijd waarin zelfs gabber de revue passeerde.



Clubhoppen werd een geschiedenislesje over house en een stevig fietstochtje door de maasstad. Waarbij zelfs nog iets werd opgestoken over gastvrijheid. Diskoopje was daarmee een succes. Laten we echter hopen, als er een volgende keer komt, dat dan wel alle clubs bezocht kunnen worden. Zeker als ze niet 'vol' zijn.

Funky Green Dogs - Fired Up
Meer oude house

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws