Primate Records Labelnight, Hemkade - Zaandam, 2 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Vrijdagavond tegen alle plannen in toch naar de future gegaan. We kwamen binnen in een bijna lege kelder (=als vanouds future) die langzaam vol (=als vanouds future) stroomde en steeds gezelliger werd (=als vanouds future) en waar steeds lekkerder gedraaid werd (=als vanouds future). Je raadt het al. Het was zoals vanouds in de Future. Na de grote feesten nu weer de intieme gezelligheid van de kelder. En aansluitend honger stillen in Spooky's. Verder niet zoveel spannende dingen gebeurd die ik jullie, lieve kijkbuiskinderen, moet wijsmaken (anders slaat Jeroen me in elkaar :).

Zaterdag zouden we dus naar de Hemkade gaan voor wat steviger werk. Zelf was ik er nog nooit geweest, maar als oud-gabber (wie niet) wist ik wel dat het bestond. Vroeger werden daar Haken&Zagen parties gegeven en was het 1 van de laatste locaties die elke zaterdagavond hardcore draaiden. Tijden veranderen. Hardcore is er nog wel, maar niet om een wekelijkse club te vullen. De Hemkade is daarom nu voornamelijk party-locatie. Afgelopen 24 november was Sven Vath er nog te gast voor een mini-Awakenings. Ditmaal was het de beurt aan het engelse label Primate.

Als je net als ik een leek bent met titels en labels en producers, etc. is het leuk om te zien wie er nou allemaal bij dat label horen. Niet minder dan Umek, Ben Sims, Marco Bailey, Alexander Koning, Micheal Becks, G-Force, Melrob, Christian Valera en nog een aantal kwamen de tijd vullen achter de tafels. Niet slecht voor 1 avondje. Sterker nog, iemand vond (en ik eigenlijk ook wel) dit een sterkere line-up dan de aankomende Awakenings (beide dagen). En zowel Sims als Bailey hebben meestal geen plaatjes onder de 140 BPM.




Het vinden was wat lastig. En meer mensen hadden dat probleem. Toen wij de afslag naar de Hemkade misten reden er drie auto's argeloos achter ons aan. Toen wij moesten keren omdat we anders natte voeten kregen, keerden er 4 auto's met ons mee. We zagen mensen hun auto voor de daadwerkelijke ingang parkeren, nog op het industrieterrein dus. Achteraf geen slechte keuze, want ik kreeg spontaan flashbacks naar I Love Techno en het bijbehorende moddergrasveld toen ik het parkeerveld (kwaliteit ArenA) opreed. En dat voor 5 gulden. Gelukkig was het gestopt met regenen en konden wij droog doch koud bij de deur wachten. De kassadame was zo goed beveiligd dat ze op elke vraag die ik haar stelde "Wat?" riep in onvervalst Amsterdams en dat door het kleine gaatje waar geld tegen kaartjes geruild kon worden.

Bij binnenkomst kwam de decoratie mij bekend voor. Toen op de schermen achter de dj Go Psykik! verscheen wist ik waarvan. In juni op een klein feestje van hunzelf een optreden mogen verzorgen van Sir Jamez en mij. Aardige lui. Dit maal waren voornamelijk de videoprojecties top! Achter de dj hing een klein videoscherm en aan beide kanten naast hem twee grote, waarvan de linker het spiegelbeeld van de rechter was. Creatief. Ik kreeg alleen een beetje het idee dat ik in het buurthuis van Zaandam terrecht was gekomen. Waarschijnlijk dat de vloer daarvan de boosdoener is en niet de decoratie. Het publiek was duidelijk verdeeld. De ene helft was Harde Kern Techno Fanaten, zeg maar Awakeningspubliek. De andere helft bestond voornamelijk uit de reden waarom de meeste mensen niet naar de Hemkade zouden gaan. Om het publiek te illustreren. Menno zei tegen mij: "die jongen met die gouden schakelketting", waarop ik kon antwoorden "die hebben ze allemaal Menno". Duidelijk dacht ik zo. Desalnietteplus was er een leuke sfeer en een hoop gespring door alle aanwezigen.



G-Force verzorgde de muziek bij binnenkomst. Melrob dus gemist, maar uit betrouwbare bronnen vernomen dat die wel aardig begon, beetje rustig, maar je kan als eerste dj niet gelijk de voegen uit de vloer beuken. G-Force draaide lekker door en leuke platen, maar wij wilden ook de andere zaal nog zien. Alexander Koning stond daar op zijn troon zijn discipelen aan te sturen. Gedwee sprong iedereen als hij een kick liet horen. En terecht. Ook Koning draaide lekker en flink door met bekende plaatjes. Titels weet ik natuurlijk niet, maar ze vallen op en dan zijn het voor mij bekende plaatjes.

De dj's die nu draaiden, Umek in de grote zaal en Micheal Becks in de kleinere zaal, draaiden beide wat rommelig. Becks met een hoop technische fouten die zelfs ik van mijlen ver hoorde aankomen. Umek wisselde teveel af met zijn platenkeus, waardoor het geheel een beetje onsamenhangend leek te zijn. Hij had wel 1 nummer. Oei oei oei, Een heel vriendelijk belletje en daarna een muur van geluid die op je af kwam. Ook Koning had zo'n soort nummer. Echt het type nummer waarvan ik hou. Wolven in schaapskleren zeg maar. Deze nummers waren dan ook smikkelen en smullen. Hatsikidee!



Tijdens het laatste stukje Umek gingen we nogmaals in de kleine zaal kijken. Op 1 van de stellages wel te verstaan. Ik ben doof, maar daar was daar niets van te merken. Mijn trommelvliezen voelde ik gewoon meetrillen. "Belachelijk hard" was waarschijnlijk het standje waarop de versterkers stonden. Dual Analog moest aansluitend aan Becks (die aan het afsluiten was) optreden. Zelden zo'n saai optreden gezien. Het leek net of 1 van de twee op zijn gemakkie zijn presets van zijn synt stond te herprogrameren. Die andere stond alleen aan een 303 te draaien die amper hoorbaar was. Jammer. Na het tweede nummer weggegaan om naar Ben Sims te gaan.

Twee keer eerder had ik Sims gehoord. De eerste keer bij M@W waar hij de fundering van nighttown testte. Echt superhard gedraaid toen. En een keer in The Velvet Room in London, waar hij een beetje hitjes stond te draaien. Gewoon lekker technohard. Dus ja. Echt een verwachting kon ik niet scheppen. Gelukkig houdt Sims niet van onduidelijkheden en meldde mij gelijk aan mijn klapperende trommelvliezen dat dit dus weer oe-oe-oe-oerend hard zou worden. Moeheid was ook spontaan over en lustig stuiterden wij op de plaatjes van Ben Sims. Misschien dat hij net iets teveel met de knopjes speelden en vaak hetzelfde truukje uitvoerde, maar verder was het Genieten!



Tijdens de set van Sims maakte een aardige jongen me attent op de cd die je voor nop kon krijgen bij de stand van Primate zelf. Ook leuk. Een mixcd voor nop. Wij cheapy-nederlanders maken natuurlijk gebruik van de vrijgevigheid van de engelsen.

Best een leuk feestje. Eigenlijk was alleen Sims echt goed, maar ik vermaak me wel! Vrijdag Awakenings.

B Happy!

Author: Arno

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws