Yellow Claw - Blood For Mercy release party

Anna Zhuravel | 30 november 2015
party reports

Party: Yellow Claw - Blood For Mercy release party
Locatie: Paradiso, Amsterdam
Line-up: Yellow Claw, Mightyfools, Dirtcaps, Moksi, Cesqeaux, SirOJ
Datum: Zaterdag 28 november 2015

Yellow Claw is lekker bezig met hun muzikale carrière. In het afgelopen jaar maakten ze hun fans blij met honderden shows wereldwijd en daarnaast wisten ze zelfs een heel nieuw album te produceren. Na de officiële release van Blood For Mercy op 20 november volgde afgelopen zaterdag de enige echte release party in de Amsterdamse Paradiso: een feestje dat wij absoluut niet konden missen!

Geduld is een schone zaak

Door de jaren heen hebben Yellow Claw een behoorlijke squad aan trouwe fans opgebouwd. Zonder al te veel promotiemoeite was hun party in Paradiso volledig uitverkocht. De minder alerte liefhebbers van hun muziek stonden in een behoorlijke rij voor de deur in de hoop om de laatste extra kaartjes te kunnen bemachtigen. Zelfs vies weer met stortregen zat hen niet in de weg.

De zaaldeuren gingen om twaalf uur open, maar ook rond één uur was het nog steeds druk bij de clubentree. Medewerkers van Paradiso hadden tijdens kaartcontrole en fouillering niet veel haast. Ook de garderobe-service verliep rustig. Wie geen zin had om te wachten kon bij de mini-kluisjes terecht. Daarvoor had je wel een vaste twee-euromunt nodig. De zaal in met een jas aan was sowieso geen optie. Ondanks het enorm hoge plafond van deze oude kerk is de volledig uitverkochte Paradiso bijna net zo warm als een sauna.

In de tussentijd waren artiesten van Yellow Claw’s label Barong Family druk bezig om aanwezig publiek warm te krijgen. Moksi hadden de eer om net voor de headliners te draaien. Zij zetten een aardige set neer, gevuld met eigen remixes van populaire danceplaten. Vooral de ultralange versie van Valentino Khan’s grote hit ‘Deep Down Low’ in een Moksi jasje viel in de smaak bij het publiek.

Wie betaalt wat die heeft wat

In Paradiso heb je geen gedoe met consumptiemunten. Alles kost geld, maar dan heb je ook wat.  Voor vijftig cent voor een toiletbezoek heb je redelijk schone wc’s en snoepjes naar keuze achteraf. Een biertje van bijna drie euro heeft een aardig formaat en wordt in een fatsoenlijk glas uit hard plastic ingeschonken.  

Ook merchandise van Yellow Claw valt in dit prijs-kwaliteit straatje. Met een t-shirt voor dertig euro en een bomberjack voor honderd heb je een best leuk kledingstuk van goede kwaliteit. Yellow Claw fans hebben dat door. Ze zijn niet voor niets goed herkenbaar op elk feestje waar het trio staat te draaien.  

Ook in Paradiso was hun merchandise in trek, vooral de nieuwe items zoals witte hoodies met de data van Blood For Mercy-tour. Het enige nadeel was dat je alleen contant kon afrekenen. Lang niet iedereen loopt in een club met vijftig euro extra cash op zak. Gelukkig verschijnt de nieuwe merchandise binnen een paar weken in de officiële webshop.

Blood For Mercy

Na een korte intro kwam stipt om twee uur de meest verwachte act van de avond tevoorschijn. De zaal ging gelijk helemaal uit de plaat. Alle drie de heren van Yellow Claw hebben sowieso niets te klagen over hun charisma, maar gekleed in het wit zag het trio op het podium van Paradiso er zeker indrukwekkend uit. Met zijn witte bontjas op de blote barst was MC Bizzey zelfs een beetje over de top charismatisch, al hield hij het met dit kledingstuk niet lang vol. Maar gezien zijn afgetrainde lichaam vonden de meisjes frontrow dat vast niet erg.  

De looks van Yellow Claw matchte prima met een felle lichtshow en minimalistische zwart-witte video-installaties. Deze werden zo nu en dan afgewisseld met sexy plaatjes uit de videoclips. Ze draaiden zoals altijd lekker afwisselend en authentiek. Blood For Mercy-platen als ‘Catch Me’, ‘Nightmare’ en ‘In My Room’ evenals nieuwe populaire collabs als ‘No Class’ vormden de rode draad van hun opzwepende megamix en werden goed ontvangen door enthousiast publiek. Regelmatig en op volle kracht gebruikte co-2 blasters zorgden voor een compleet gekkenhuis op de dansvloer.

Al hebben de heren hun nieuwe semi-ballad ‘Lifetime’ wel gedraaid, lieten ze andere lekkere Blood For Mercy-tracks zoals ‘Blood Diamond’ en ‘Drowning In Champaign’ jammer genoeg achterwege. Juist deze platen tonen de muzikale diversiteit van Yellow Claw als producers goed aan. Ook liveoptredens van de vocalisten zouden een mooie aanvulling zijn geweest. Hoe dan ook hebben de jongens zoals altijd wel een knaller van een set weggegeven. Ze maakten trouwe fans extra blij door de allergrootste hits als ‘Shotgun’, ‘Till It Hurts’ en ‘Last Night Ever’ niet te vergeten.

Kort maar krachtig

Stipt om drie uur was de headlineshow afgelopen. Een uur vloog om als een paar minuten, maar in die uur hebben zowel de artiesten als het publiek werkelijk waar alles gegeven. Na het optreden van Yellow Claw begon de zaal langzaam leeg te stromen. Voor de die-hards stonden er nog wel een paar leuke Barong Family-namen op het programma, waarvan onder meer Mightyfools de opzwepende stijl van de headliners aardig wisten na te bootsen.

Afgelopen zaterdag lieten Yellow Claw voor de zoveelste keer zien dat ze als geen andere act een feestje kunnen bouwen. Met hun energiegehalte van tweehonderd procent is stil staan op de dansvloer onmogelijk. Na een geslaagd optreden in Amsterdam zijn de artiesten vastberaden om met een Blood For Mercy –tour hun fans wereldwijd te verwennen. Natuurlijk wordt het welverdiende internationale succes het trio van harte gegund, maar wij zien ze net zo graag terug op de Nederlandse podia. Hopelijk laat het volgende Yellow Claw megafeestje niet te lang op zich wachten.

 

Lees ook onze review van het album Blood For Mercy.

 

8

Party report

Yellow Claw - Blood For Mercy release party 28 november 2015 - Yellow Claw - Blood For Mercy release party - Amsterdam Report door Anna Zhuravel
 • Pluspunten
 • Betaalbaar
 • Makkelijk bereikbare locatie
 • Goede line-up en goed geluid
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding van consumpties
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding van consumpties
 • Minpunten
 • Service soms aan de langzame kant
 • Merchandise alleen voor cash
 • Heel warm in de zaal
 • -
 • -

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
10
Bar/horeca
7
Publiek
8
Aankleding
6
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws