X-Qlusive B-Front

Kim van den Heuvel | 4 februari 2016
party reports

Party: X-Qlusive B-Front
Locatie: Heineken Music Hall, Amsterdam Zuid-Oost
Line-up: 2Sidez, DJ Luna & Jones, Phuture Noize, Requiem, Degos & Re-Done, Hosted by MC Dash, B-Front Zany, Donkey Rollers, The Pitcher
Datum: Zaterdag 30 januari 2016

Foto's Setney Blans

Eind januari staat altijd garant voor X-Qlusive. Dit Q-dance event wordt gezien als de kroon op het werk van een artiest; hij mag de hele nacht inkleuren met zijn succesvolle producties van toen en nu met door hem gekozen collega's aan zijn zijde in de Heineken Music Hall - de beuktempel van Nederland. Dit jaar was de keuze gevallen op niemand minder dan B-Front. De altijd gezellige Brabander maakt al jaren deel uit van de top van de hardstyle, dus of B-Front deze X-Qlusive verdient heeft kent geen twijfel. Met een mooie line-up samengesteld door de hoofdrolspeler zelf, kon het dan ook niet anders dan dat deze editie vet zou uitverkopen. Maar wij waren erbij!

De beuktempel betreden

Omstreeks 23.00 uur arriveerden wij bij de Heineken Music Hall. Deze legendarische locatie staat bekend om zijn loepzuivere en keiharde geluid, de verfijnde akoestiek en natuurlijk om het gelijknamige bier en de gladde vloeren die dat met zich mee brengt. Het voelt altijd als thuiskomen in de HMH. Ondanks een uitverkochte HMH was de entree zo gepiept en ook de jassen waren binnen no-time opgehangen bij de gratis garderobe. We haalden wat munten uit een automaat en rond 23.15 stonden we in de zaal met als eerste doel onze vochthuishouding op peil te brengen middels een heerlijke koude Heineken. Ondertussen draaiden Luna en Jones de ene heerlijke klassieker na de andere en vlogen de bekenden ons om de oren. Dit kon niet anders dan een geniale avond worden.

De grand opening

Q-dance had werk gemaakt van de stage. Een omgekeerde driehoek met de punt op de dj booth gericht, sierde de zaal. Aan weerszijden hingen dezelfde driehoeken in het klein waarbij de punt naar het midden wees. Op deze pijlen verschenen de mooiste kleuren in samenspraak met de muziek en de multicolor lasers. Om 0.00 uur zou de master himself het podium beklimmen om er de volgende zeven uren niet meer vanaf te komen. Tijdens het intro kwam er een medley van de grootste B-Front hits voorbij met een show waar je ogen bijna van uit hun kassen rollen. Man, man, man, kon het nog vetter? Alle zintuigen werden geprikkeld en onze held verscheen uiteraard in het midden met de pijlen letterlijk om hem gericht. De spanning was om te snijden en B-Front opende dan ook met 'Mysterias', zodat de druk eraf kon worden gehaald. Wat ging het los, zeg! Iedereen zong de melodie uit volle borst mee. En B-Front zelf? Wat een energie heeft die man! Ook tijdens de rest van zijn openingsset hield het meebrullen en losgaan aan. Wat was het heerlijk om 'Inner creativity' weer eens te horen op het geluid van de HMH. Kippenvelmomenten gegarandeerd!

Live-acts: 2-sidez, B-Frontliner & B-Freqz

Gezien B-Front deel uitmaakt van drie liveacts, konden deze niet achterblijven op de programmering. Op chronologische volgorde zouden deze tijdens X-Qlusive gaan plaatsvinden en daardoor maakten we als het ware een reis door de tijd. 2-Sidez draaiden onder andere 'Nomansland' en 'Fuck it'. Geweldig om deze pareltjes weer eens te horen. Of wat dacht je van B-Frontliner? De energie die vrijkomt bij platen als 'Gods power' en 'Magic' is ongeëvenaard. En hoorden wij hier en daar nu een nieuwe plaat? Benieuwd wat de heren voor ons in petto hebben in de toekomst. En ook de live-act B-Freqz is altijd knallen geblazen. Met tracks als 'Destroy you' en 'Overdose' weet je het wel.

Labels: A2 Records, Fusion & Roughstate

Tijdens zijn carrière zijn A2 Records, Fusion en Roughstate de labels waaronder B-Front zijn tracks heeft uitgebracht. Om deze labels te eren, nodigde B-Front artiesten van die labels uit om met hem te draaien. Om de A2 Records set vorm te geven kwamen natuurlijk de Alpha Twins mee. Daarnaast stonden Adaro en Digital Punk er. Vijf mannen op een stage staat gelijk aan veel testosteron, dus je kon voorspellen dat het geen rustig setje zou worden. Heerlijk toch, platen als 'Under attack', 'Feel my fire' en 'Bolivia' in combinatie met HMH geluid en sfeer? Fusion heeft B-Front als het ware ontdekt, dus dit label kon zeker niet ontbreken op XQ B-Front. Uiteraard speelde Zany een rol en mochten we genieten van de Donkey Rollers en The Pitcher. Zany deed iets speciaals en riep de ouders van B-Front op het podium, die uiteraard straalden en glommen van trots. Als laatste label was Roughstate aan de beurt, het label van het dreamteam van de hedendaagse rauwe hardstyle, waar B-Front zelf deelgenoot van is. Ran-D en B-Front zorgen altijd voor vuurwerk op een podium en dat was dit keer niet anders.

Platen als 'Fuck EDM' en 'Voodoo people' passeerden de revue. Nog altijd ging het keihard los en iedereen liep met een glimlach van oor tot oor.

De afsluiter

Om XQ een passend einde te geven werd High Voltage a.k.a. Nosferatu gevraagd B-Front bij te staan. De set begon veelbelovend met rauwe alsook euforische hardstyle. Maar het onvermijdelijke moment was daar: de hardcore zat er aan te komen. En helaas was dit, zoals verwacht, niet de hardcore waar wij op zaten te wachten, dus besloten wij huiswaarts te keren.

Conclusie

Wat een feest! Hoewel het de laatste tijd een beetje op een laag pitje stond, weten wij weer waarom wij zo van feesten en hardstyle houden. Muziek, sfeer, geluid, show: beter dan dit ga je het niet krijgen. En wat gingen de mensen los. Ondanks dat de hardcore niet om over naar huis te schrijven was, hebben wij van elk moment intens genoten. Q-dance, maar vooral B-Front: bedankt!

9,3

Party report

X-Qlusive B-Front 30 januari 2016 - X-Qlusive B-Front - Amsterdam Zuid-Oost Report door Kim van den Heuvel
  • Pluspunten
  • Line-up
  • Sfeer
  • Geluid
  • Show
  • Schone toiletten
  • Minpunten
  • Gladde vloeren
  • Warmte
  • Hardcore

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
10
Aankleding
9
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws