Trance Nation 2016 - Together As One

Wim Neel | 8 februari 2016
party reports

Party: Trance Nation 2016 – Together As One
Locatie: d, d
Line-up: Alex M.O.R.P.H., Aly & Fila, Chris Cortez, Chris Schweizer, DRYM, Fausto, Ferry Corsten, Infected Mushroom, Orla Feeney, Paul Oakenfold, Ronald van Gelderen, San Sean Tyas, Simon O'Shine, Stephen Kirkwood, Zack Mia
Datum: Zaterdag 6 februari 2016

Foto's Setney Blans

Originaliteit

Voor het tweede jaar op rij bezocht Trance Nation de HMH met een wel érg originele line-up.  Vooruitstrevender dan A State Of Trance, maar helaas in dezelfde maand geprogrammeerd.  Als je dan weet dat beide feesten zich in dezelfde prijscategorie bevinden, wordt de concurrentie moordend, zeker als beide events ook nog eens een indrukwekkende pre-party krijgen met respectievelijk Raver’s Army en Luminosity. 

Het gevolg liet zich raden: Trance Nation verkocht onvoldoende kaarten om de HMH te vullen en werd dus enkele dagen op voorhand verplaatst naar The Box (het vroegere the Sand).  Voor velen een doorn in het oog, vooral vanwege de tweede zaal die bekend staat als een sauna.  Gelukkig bleef de line-up behouden, maar velen boden hun kaartje niettemin te koop aan.  Zowel voor HMH als The Box was het jaren geleden dat we er nog geweest waren, dus sowieso wel fijn om ze nog eens te bezoeken, maar toch hadden ook wij liever HMH gehad.  Maar goed: “lieverkoekjes bakken we niet”, zei moeder altijd. 

Verenigde naties

Bij binnenkomst rond 22.30 uur (na een file op de A2 ter hoogte van Culemborg), klonken al meteen lekkere kicks tijdens de set van Alex M.O.R.P.H. .  Hij liet 'echte' trance horen en zorgde er daarmee voor dat we meteen in de stemming waren.  Ondanks de locatiewissel had de organisatie er werk van gemaakt.  Het hele podium hing vol projectiedoeken, er waren fonteinen, zes multicolor lasers en bovenal goed geluid.  Achter de beroemde 'banaanspeakers' oftewel line arrays stond immers nog een rij boxen opgesteld. 

Het systeem van de kluisjes was voor ons weer iets nieuws: je kreeg een pasje dat je voor de sensor van het kluisje moest houden om het te openen.  Ook consumpties werden op een pasje geladen, dat je aan de bar voor een sensor moest houden waarna je ook het resterend saldo te zien kreeg.  Het is dus wel opletten, want met muntjes kan je op elk moment controleren hoeveel je er nog hebt.  Voor 20,- euro had je recht op zeven consumpties, flink prijzig dus. 

Paul Oakenfold was één van de specialere gasten op de line-up.  De Brit draaide behoorlijk vroeg en de vrees bestond dus dat hij wat braaf zou draaien (EDM/trouse), maar niets was minder waar.  Met Darude's 'Sandstorm' liet hij zelfs een klassieker horen en naar het einde toe werd er goa gedraaid, waarbij de laatste plaat wel erg harde geluiden de zaal injoeg.  Wie de titel kent, mag ons deze altijd bezorgen! 

Ook Ferry Corsten wist positief te verrassen.  Hij is toch een grotere naam en dus vatbaarder voor commerciële uitstapjes, maar we waren er vanavond zeker over te spreken.  Zo draaide hij zijn eigen 'Beautiful', 'Loops & Things' van Jens en zelfs het heerlijke 'Gouryella' (in een nieuw jasje) ontbrak niet.  Ook de hoofdreden van onze komst bracht vanaf het begin een prima sound ten gehore.  De farao’s uit Egypte, Aly & Fila, wisten meerdere herkenningspunten in hun set in te bouwen.  Zo was er Space Frog's 'Follow Me' en opnieuw 'Beautiful' van Ferry Corsten. 

Naast de duidelijk vele nationaliteiten qua bezoekers en artiesten, waren ook verschillende soorten trance verenigd.  Infected Mushroom staat bekend als de roerganger van de goa-scene, maar we hadden al gehoord dat dit de laatste jaren wat was afgezwakt.  Zo brachten ze in het begin zelfs dubstep ten gehore, voor ons wel even leuk, maar velen trokken dit totaal niet.  Ook daarna konden de heren niet overtuigen en was het vooral een bak herrie.  Er waren natuurlijk ook voldoende mensen die dit wel vet vonden, maar voor ons was het een dooddoener, vooral aangezien het optreden anderhalf uur duurde. 

Tussendoor waagden we een poging om ook de tweede zaal te bezoeken, maar hier was het werkelijk niet uit te houden van de hitte.  Je kreeg gewoonweg geen adem en dan stonden wij nog achteraan en waren we maar heel even binnen. Goed dat we dus voor Aly en Fila hadden gekozen i.p.v. Simon O’Shine, die hier gelijktijdig moest draaien.  Sean Tyas draaide daarna in de main wel degelijke goa, een stukje 'gewone' trance in het midden en later weer overgaand in goa.  We hebben de set niet volledig uitgekeken, rond de klok van zessen zochten we de kluisjes weer op en liepen vervolgens recht in een twee-uur-durende stormregen. 

Einde van een natie?

Trance Nation toonde aan dat het een prima feest kan neerzetten, ook de dj’s pasten zich aan dit liefhebbersconcept aan en lieten de EDM en trouse godzijdank thuis. Hopelijk wordt bij een eventuele volgende keer wat minder elkaar de duvel aangedaan en wat meer afgewisseld qua data, zodat er ook buiten de maand februari voldoende te beleven valt voor de tranceliefhebbers.

 

Partypics

Trance Nation 08-02-2016 Powered by
Bekijk meer party pictures
7,7

Party report

Trance Nation 2016 - Together As One 6 februari 2016 - Trance Nation 2016 – Together As One - d Report door Wim Neel
  • Pluspunten
  • Line-up
  • Geluid
  • Aankleding
  • Minpunten
  • Letterlijk 'adembenemende' tweede zaal
  • Dure consumpties

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
6
Publiek
7
Aankleding
8
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws