A State Of Trance

Dena Nysten | 29 februari 2016
party reports

Party: A State Of Trance
Locatie: Jaarbeurs, Utrecht
Line-up: Armin van Buuren, Paul van Dyk, Willem de Roo, Gareth Emery
Datum: Zaterdag 27 februari 2016


Foto's: Ronald Veth & Leon van der Spank

Het is de avond waar tranceliefhebbers een jaar lang naar uitkijken. Het grootste tranceevenement van het jaar. Tienduizenden mensen komen samen in de Jaarbeurs Utrecht om de vijftiende verjaardag van het populaire concept samen te vieren. Één te zijn met de muziek, even weg van de sleur van het dagelijkse leven om de ‘State Of Trance’ te beleven. Er staat zelfs een exclusieve vinylset van Armin van Buuren op het programma. De dj en ambassadeur van trance wereldwijd, staat maar liefst twee keer geprogrammeerd vanavond. Vijftien jaar lang het grootste tranceconcept ter wereld. Vijftien jaar lang verbondenheid. 

A State Of Trance: een levensstijl
A State Of Trance is meer dan dit jaarlijkse festival in februari alleen. Het is een radioshow, een wereldtour en voor sommigen zelfs een levensstijl. ASOT is groots en één stage is dan ook niet genoeg om de afgelopen vijftien jaar te vertegenwoordigen. Het concept heeft de talent- en tweede mainstage van afgelopen jaar verruild voor de 15 Years And Counting- en I’m In A State Of Trance- stage, waar onder andere zwaargewichten als Cosmic Gate, Signum, Mark Sixma en Jochen Miller geprogrammeerd staan. Who’s Afraid Of 138?!, de stage die alleen maar op 138 BPM draait de hele avond lang, is uiteraard wel weer aanwezig. Dat betekent: beuken geblazen. Het publiek gaat dan ook volledig los bij deze stage op onder andere Vin Vici, en Astrix. De mainstage wordt bevolkt door dj's als Armin van Buuren, Gareth Emery en Paul van Dyk. De trance familie lijkt compleet.

Celebrate 15 years A State Of Trance
Vlak voor de eerste set van Armin is het tijd voor een celebration-moment. Het moment waarop de vijftien jaar echt wordt gevierd. Een magisch moment. In een mix komen echte oude trancehits voorbij als ‘Superstring’, ‘Kernkraft 400’ en ‘As The Rush Comes’ verenigd met spectaculaire special effects als vuurwerk, grote witte ballonnen en natuurlijk een imposante laser- en lichtshow met bijpassende visuals die gedurende de hele avond bleven. De volledige mainstage is één en er schitteren dan ook genoeg 15 Years ASOT-vlaggen in het publiek, die de trouwe bezoeker als speciale gift kreeg aan het begin van de avond. De trancefamilie is verenigd met alle nationaliteiten tot ver buiten Europa. Armin pakt deze viering vlekkeloos op en brengt het publiek naar nog hogere hoogtes met onder andere een remix van Faithless' 'We Come One’, waarbij wederom de visuals perfect zijn afgesteld. Nadat hij afsluit met zijn eigen ‘Another You’, gaat het publiek volledig uit zijn dak. Wat hebben zij genoten. Gareth Emery pakt het over en schittert natuurlijk met zijn eigen ‘U’.Paul van Dyk
Een avond die zo feestelijk moest zijn en dat op velen vlakken ook zeker was, kreeg toch een donker randje. Legende Paul van Dyk, die het publiek klaarstoomde als een na laatste act voor de vinyl set van Armin en zorgde voor een prachtige opening met zijn ‘For An Angel’-remix, viel van het podium af en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Hoewel dit een shockerend moment op de avond was, liet de trancecommunity ook zien hoe hecht zij is. Armin van Buuren besloot namelijk om de mainstage te sluiten en zijn afsluitende vinyl set niet door te laten gaan, uit respect voor Paul. Een aankondiging die hij per video op het scherm van de mainstage maakt. Het laat niet alleen zien dat Armin een echt mensenmens is, maar ook bewijst de volledige trancefamilie hoe close zij zijn. Op Facebook wordt dan ook niets dan steun betuigd aan Paul en de beslissing van Armin. Op het moment dat de aankondiging werd gedaan dat de mainstage dicht zou blijven, werd er zelfs geklapt voor de moedige beslissing van het ASOT-team, ondanks dat het publiek 45 minuten hierop heeft gewacht zonder muziek en informatie. Het feest ging op alle andere stages door tot 06:00 uur. Een van de quotes vanuit het publiek is hierbij passend: 'Een knalfeest met een open einde.' Iets waar wij ons graag bij aansluiten.

Partypics

A State Of Trance 2016 27-02-2016 Powered by
Bekijk meer party pictures
8.7

Party report

A State Of Trance 27 februari 2016 - A State Of Trance - Utrecht Report door Dena Nysten
  • Pluspunten
  • Goed afgestemd decor
  • Geluidskwaliteit
  • Het echte trancegevoel
  • Verbondenheid
  • Minpunten
  • Lockers al vroeg uitverkocht
  • Zwart randje door ongeval Paul van Dyk

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
8
Aankleding
8
Bereikbaarheid
10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws