Chateau Techno

Lois Wintermans | 1 maart 2016
party reports

Party: Chateau Techno
Locatie: Ahoy, Rotterdam
Line-up: ROD Malmok, Derrick May, Efdemin, Marcel Fengler, Haeken, Industrialyzer, The Advent, Jeff Mills, Dave Clarke
Datum: Zaterdag 27 februari 2016


Het feest dat voordat het begonnen was al aardig wat tegenslagen heeft gekregen en er toch een geweldige editie van heeft kunnen maken. Chateau techno, en dan vooral de originele locatie de Ferro Dome, zijn de afgelopen weken nogal in het nieuws geweest. Het kwam erop neer dat het uiteindelijk niet mogelijk was om Chateau Techno daar te geven en er moest snel gezocht worden naar een andere locatie. Ik weet niet hoe maar het is ze in een korte tijd toch echt gelukt. De nieuwe locatie werd Ahoy Rotterdam! Helaas heb je altijd een paar mensen ertussen zitten die alsnog gaan zitten zeuren en hun geld terug willen. Onzin als je het mij vraagt, Chateau, jullie hebben het geweldig gedaan!

Omdat er een goede line-up op ons stond te wachten waren wij vrij vroeg aanwezig. De parkeermogelijkheden bij Ahoy zijn altijd goed net zoals de verbinding met het openbaar vervoer. Bij binnenkomst snel een kluisje en munten weten te regelen dus we konden gelijk een plekje zoeken en los gaan!


Er werd niet erg veel gedaan aan rand-entertainment. Er was een soort grote koepel opgehangen en de licht/laser show was heel tof maar dat was het ook wel ongeveer. Voor mij geen probleem omdat ik vooral erg genoten heb van de muziek en de mensen om mij heen. Ik weet niet of het door de verandering van locatie kwam maar het was, gelukkig, niet helemaal vol. Hierdoor kon je makkelijk van de ene naar de andere kant lopen zonder dat je jezelf overal tussendoor moest duwen. Dit zorgde er ook voor dat het niet bloedheet was maar een goede aangename temperatuur.

Er stonden bijna tot geen rijen bij de barren en mocht je plotseling mega veel dorst hebben dan had je ook heel snel je drinken en eten!
De sfeer vond ik geweldig! Zoals eerder gezegd stond er echt een goeie line-up op de planning en werd er ook echt heerlijk gedraaid. Ik heb het gevoel dat ik geen moment stil heb gestaan en de mensen om mij heen ook niet! Je zag iedereen echt genieten van de muziek en zoals wel vaker op een techno feestje was iedereen elkaars beste vriend.

Het enige nadeel dat ik misschien kan verzinnen aan dit feest is dat Ahoy Rotterdam een net iets te grote locatie is voor Chateau Techno, goed daar kan je niet echt iets over zeggen omdat ik eigenlijk denk dat de organisatie het anders voor ogen had en keihard geroeid hebben met de riemen die zij op dat moment hadden. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik persoonlijk respect heb voor de organisatie en de oplossingen die zij hebben verzonnen.

De eerstvolgende editie ben ik zeker weer aanwezig! Of die nou in Rotterdam, Amsterdam of onder een brug is, ik denk dat het weinig effect zal hebben op de sfeer, de line-up en de heerlijke gezelligheid die heerste!

8.8

Party report

Chateau Techno 27 februari 2016 - Chateau Techno - Rotterdam Report door Lois Wintermans
  • Pluspunten
  • Line-up
  • Sfeer en gezelligheid
  • Goed bereikbaar
  • Minpunten
  • Weinig rand-entertainment

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
10
Bar/horeca
9
Publiek
9
Aankleding
7
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws