Nachtcollege Maastricht 

Etiënne Slijpen | 1 maart 2016
party reports

Party: Nachtcollege
Locatie: Muziekgieterij, Maastricht
Line-up: Sluwe Vos, Prunk, Wouter S, Guillaume Colson, Tripeo, Juan Sanchez, Fowlk
Datum: Vrijdag 26 februari 2016

Nadat de eerste Nachtcollege tour door Nederland eind 2015 een enorm succes bleek te zijn, kozen de organisatoren ervoor om in het begin van 2016 een nieuwe tour door Nederland te houden. Plaatsen als Nijmegen, Utrecht, Maastricht en Groningen werden aangedaan en ditmaal heeft Nachtcollege zelfs Breda er aan toegevoegd! Wij mochten ditmaal op bezoek komen in het Limburgse Maastricht waar wederom de Muziekgieterij als locatie diende.

Uitverkocht

Nachtcollege richt zich vooral op de studenten. De donderdagavond is natuurlijk de stapavond bij uitstek. Vandaar dat de kaartverkoop net na het binnenkomen van de studiefinanciering begon. Al vrij snel waren de early tickets uitverkocht. Net als de eerste editie verkocht het feest ruim een week voor aanvang uit. Om de late vogels nog enigszins tegemoet te komen werden de laatste 100 tickets op de avond zelf aan de deur verkocht.

Line-Up 

Voor de ‘Mestreechse’ editie had de organisatie toppers binnengehaald zoals Sluwe Vos, Prunk, Wouter S, Guillaume Colson, Tripeo, Juan Sanchez en Fowlk. De line up bestond dus uit een goede mix tussen house, techhouse en echte techno.

Nachtelijk college 

Wanneer de avond valt en de collegezalen leegstromen, de tentamens gemaakt zijn en een tik met een liniaal er even niet in zit - want ja, leraren zullen er vanavond niet zijn - is het tijd voor het Nachtelijke College. Een college vol bier, wijn en voor enkele andere middelen maar bovenal goede muziek!

We haasten ons om er vroeg te zijn want we willen geen minuut missen van dit gezellige feest. Aangekomen bij de oude timmerfabriek de ‘Muziekgieterij’ staat er al een lange rij, de studenten hebben er duidelijk zin in! Gelukkig glippen wij via de gastenlijst entry vlug naar binnen! Nadat de jassen in het kluisje zitten en we muntjes voor de alcoholische versnaperingen gescoord hebben besluiten we om een kijkje te nemen in de house zaal. De kleine zaal is op dit moment nog gesloten. Doordat dit de grootste zaal is en het er nog vrij koud is vluchten de meeste bezoekers direct naar de kleinere intiemere techno zaal toen deze de deuren opende. Hier is het dan al snel gezellig druk waar het bij de house zaal wat achter blijft. We genieten van de muziek van Guillaume Colson, als openingsact in de house zaal had hij wel wat meer house mogen draaien. Na Colson is het de beurt aan Prunk. Een heerlijke set vooral bestaande uit Techhouse. De Plaat The Machine die hij samen produceerde met Chris Stussy viel uitermate in de smaak.

Na Prunk gaat Wouter S aan het werk in de House zaal en Juan Sanchez in de Techno zaal. Tijdens hun sets switchen we nogal eens van zaal. 20 minuutjes hier en 20 minuutjes in de andere zaal om zo een heerlijke afwisseling te krijgen tussen de twee muziekstijlen. We raken zo lekker opgewarmd voor de Sluwe Vos. Sluwe draait altijd lekker eigenzinnig en dat deed ie uiteraard ook gewoon geheel als als een echte sluwe vos betaamt. Hij zorgt voor een volle zaal en geeft flink gas. Wanneer Sluwe de een remix van de plaat van Kadoc- the Nighttrain draait gaat het publiek helemaal los. Een heerlijke oldschool plaat die de meeste bezoekers vroeger wel eens van hun ouders hebben gehoord. Het publiek was namelijk vrij jong. Wanneer om 5 uur eigenlijk de avond voorbij is gaan we in de kleinere technozaal nog even verder. Hier draait Tripeo nog vrolijk door. Samen met een uitzinnig publiek krijgt de organisatie van Nachtcollege de stekker er niet uit! Voor zeker meer dan driekwartier ging het feestje nog lekker even door! Tussendoor bedankte de organisatie het massaal toegestroomde Maastrichtse publiek voor hun geweldig inzet, concentratie en interactie tijdens dit Nachtelijk college. Leraren zouden vol trots zijn op hun leerlingen als men ook op de Universiteit deze inzet en energie toonde!

Een groot succes! 

Naast dat het evenement snel uitverkocht raakte voldeed Nachtcollege aan onze verwachtingen. Een lekker rauw feestje, te gekke line up vol met aanstormend talent en oude rotten in het vak. De Muziekgieterij was gevuld met gezellige jonge mensen die deze avond maar één doel hadden: Volledig uit hun plaat gaan en de sleur van de colleges even van zich af schudden. Er zullen vast en zeker een hoop brakke koppies in de collegezalen hebben gezeten de dag erna. Wij kijken uit naar de volgende top editie in Maastricht!

8.3

Party report

Nachtcollege Maastricht  26 februari 2016 - Nachtcollege - Maastricht Report door Etiënne Slijpen
  • Pluspunten
  • Lekker rauwe muziek
  • Funktion One geluidssysteem
  • Visuals en lichteffecten
  • Intieme, gezellige sfeer
  • Minpunten
  • Te weinig toiletgelegenheid
  • Koud in de grote zaal

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
7
Aankleding
8
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws