ZeeZout Winterfestival 2016

Anouk Duba | 7 maart 2016
party reports

Party: ZeeZout Winterfestival 2016
Locatie: Rijk van de Keizer, Amsterdam
Line-up: Helena Hauff, Young Marco en Beautiful Swimmers
Datum: Zaterdag 5 maart 2016

Ons meest favoriete festival uit Amsterdam is er weer! Een klein en intiem festival mét unieke line-up en een hoop internationale dj’s. Vorig jaar waren we er om het einde van de zomer te vieren, nu om de zomer in te luiden. We kijken erg uit naar de set van Helena Hauff, hopelijk maakt ze weer veel indruk op het publiek.

Na een enorm lange fietstocht door lege groene weilanden komen we bij de locatie aan. Er staan nauwelijks rijen voor de kaartencontrole en de kluisjes, ook de munten hebben we zo binnen. We hebben geluk dat de zon volop schijnt, want het festival is voor het grootste gedeelte buiten.

De eerste stage is erg indrukwekkend, een grote ronde stage met trappen en een overkapping. Er was verder weinig versiering, maar dat past juist bij het karakter van het festival. Over kleine weggetjes kom je aan de andere kant van het festival, waar nog twee stages te vinden zijn. We belanden in een volle ruimte waar op dat moment net Palmbomen II begint te draaien. Hoewel er ontzettend fijn werd gedraaid, kon je maar moeilijk dansen door de enthousiaste drukte. We vonden een fijne plek in de overdekte chillruimte waar een hele gemoedelijke sfeer hing.

Al snel hadden we een alternatief stage gevonden. Wat eerst een gewone schuur leek te zijn, bleek de stage te zijn waar we naar op zoek waren. Hier draaien o.a. Greg Beato, Florian Kupfer en Helena Hauff. Greg Beato kwam een beetje moeizaam op gang, maar in het laatste uur van zijn set wist hij het publiek mee te krijgen en de breakbeats waarmee hij afsloot waren een verfrissende afwisseling. Florian Kupfer draaide een heerlijke mix van electro en techno.

Toen Helena Hauff begon stond de tent stampvol, ze draaide hard en rauw zonder dat het saai of grimmig werd. Eén van de hoogtepunten was ‘No compassion van Tuning Circuits’, een toffe EBM plaat. Helena Hauff wist alle verwachtingen te overtreffen. Hoewel er weinig decor was hing er wel een witte eenhoorn boven de dj-booth, heel chill. Voor we het wisten werd de laatste track al gedraaid en was het tijd om naar huis te gaan. Of niet, want voor de echte diehards was er nog de afterparty. Voor een tientje kon je nog vijf uur lang al je energie op dansen.

De volgende editie zal helaas pas weer na de zomer plaatsvinden, waar trouwens we nu al naar uitkijken. Voor wie niet zo lang kan wachten, is er altijd Utrecht nog. Daar host ZeeZoutbinnenkort een stage op By the Creek festival.

8.3

Party report

ZeeZout Winterfestival 2016 5 maart 2016 - ZeeZout Winterfestival 2016 - Amsterdam Report door Anouk Duba
  • Pluspunten
  • Line-up
  • Energiek publiek
  • Gemoedelijke sfeer
  • Unieke Locatie
  • Leuk barpersoneel
  • Minpunten
  • Lastig te bereiken

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
10
Bar/horeca
9
Publiek
9
Aankleding
7
Bereikbaarheid
5

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws