Don't Let Daddy Know 2016

Steven Wiertz | 8 maart 2016
party reports

Party: Don’t Let Daddy Know
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Line-up: Asonn, Dannic, Sunnery James & Ryan Marciano, Steve Angello, Blasterjaxx, Sem Vox, R3hab
Datum: Zaterdag 5 maart 2016

Foto's: Jelle Schoenmakers

Vorig jaar was Don’t Let Daddy Know een knalfeest, zonder twijfel was dit één van de beste feestjes van 2015 vind ik. Dit jaar mogen we er weer bij zijn, en zin dat we er in hebben! Ook dit keer is het feest in de Ziggo Dome in Amsterdam, een toplocatie voor dit soort evenementen met prima voorzieningen en een goede bereikbaarheid.

De line-up laat ook nog weinig te wensen over, wat een heerlijke line-up! Persoonlijke held Steve Angello is headliner van het feest en draait een set van maar liefst een uur en tien minuten! Mocht dat nog niet genoeg zijn, of mochten er mensen zijn die niet zo’n fan van Steve Angello zijn, dan is dat geen probleem want de line-up bevat nog een aantal namen die prima als headliner zouden kunnen doorgaan!

Binnenkomst

Al vlot zijn we binnen en begint het feest, Asonn draait een opwarmende set terwijl de zaal al snel volstroomt met feestgangers. Veel van de set krijg ik niet mee want ik moet nog muntjes en een kluisje scoren. Wanneer we een drankje hebben gescoord begeven we ons naar het middenplein waar Don Diablo de Ziggo Dome langzaam in beweging brengt met eigen tracks zoals ‘Anytime‘ en ‘Chemicals’. Hij sluit af met de eeuwige klassieker ‘Sandstorm‘ van Darude.

Visuals en opzet opnieuw topwerk

Dit jaar hangen er achter de dj booth een groot aantal LED schermen waarop animaties, de naam van de dj en het DLDK logo verschijnen, afhankelijk van de muziek. Boven het publiek hangen dit jaar vierkanten waar ook led schermen aan de randen in zitten, deze gaan gedurende de avond omhoog en omlaag waardoor je het af en toe het idee krijgt dat je in een mega grote maar toch comfortabele club staat.

Bij Don Diablo wordt al duidelijk dat er niet bespaard is geworden op confetti en vuurwerk, dit schiet meerdere malen al tijdens het begin van de avond van uit de stage omhoog en het publiek in.

Na Don Diablo neemt Dannic het stokje over, hij draait een set die prima in de lijn der opvolging lag na die van zijn voorganger, een set waarbij ondertussen de Ziggo Dome al goed gevuld lijkt te zijn, ook de sfeer zit er al goed in!

Bij Sunnery James & Ryan Marciano wordt het tijd voor een eerste pauze, de heren draaien redelijk in hun Sexy By Nature stijl waar het publiek aardig van weet te genieten. Ze zetten een energieke set neer die ideaal is ter opwarming van de headliner, het publiek lijkt op een hoogtepunt van extase te komen naarmate de set vordert.

Steve Angello

Eindelijk is het moment daar: headliner en superheld Steve Angello begint met zijn set. Ondanks dat de start van zijn set tegelijk met een interview voor mij valt weet ik toch nog aardig wat van de set mee te krijgen. Hij draait een aantal nummers van zijn nieuwe album ‘Wild Youth‘ waaronder ‘Wasted Love’ en ‘Remember’. Ook neemt hij het publiek heel even een paar jaar terug de tijd mee in; hij draait een gedeelte van ‘Don’t You Worry Child’ maar mixt de drop weg, ook ‘Save The World’ komt voorbij. Ondanks dit een aangename verrassing gezien Steve Angello normaliter niet vaak een uitgebreide throwback naar Swedish House Mafia nummers doet. Steve komt ook maar vrij weinig naar Nederland, zijn vorige show op Mysteryland heb ik helaas gemist, een reden om extra enthousiast te zijn over zijn set van vanavond!

Blasterjaxx

Blasterjaxx heeft de zware taak om het stokje (de draaitafels) van Steve over te nemen. Ondanks de zware taak pakt hij het bijzonder goed over en wordt er een enorm energie slopende set gedraaid waarbij stilstaan niet tot de opties behoort. Een verrassing is het gedraaide nummer ‘Barricade’ van Axwell /\ Ingrosso, dat nog niet gereleased is.

Sem Vox mag als één na laatste dj achter de draaitafels plaatsnemen. Tijd voor mij om even een rustpauze te nemen! Lekker een bakje fruit eten op een klapstoeltje in de buitenring. Het publiek lijkt geen adempauze nodig te hebben, onverminderd hard beweegt zich een golf beneden over de dansvloer van vlijtige feestbeesten.

R3hab sluit de avond af, langzaam realiseer ik me dat ook deze editie van DLDK weer tot een eind gaat komen. Snel begeef ik me weer richting het vlijtige dansvolk beneden voor een laatste uurtje ochtendgymnastiek. R3hab sluit de avond krachtig af, zijn set en daarmee de avond werd afgesloten door ‘Mammoth‘ remix van Dimitri Vegas & Like Mike.

Lichtgevende polsbandjes?

Ook dit jaar waren er weer de lichtgevende polsbandjes. Het hele publiek als onderdeel van de lichtshow, dat blijft een mooi gezicht. Jammer genoeg deden een aantal polsbandjes het niet waardoor het effect niet optimaal was, maar dat mocht de pret niet drukken.

Conclusie

Wat een feest! Dit was er weer een om niet snel te vergeten. Hoogtepunt: persoonlijke held Steve Angello draait een steengoede set zoals verwacht. Daarnaast is de Ziggo Dome zoals altijd een toplocatie en de sfeer was optimaal! Ook de visuals waren weer van hoog niveau, waardoor DLDK voelde alsof het een grote comfortabele club was. DLDK nomineert zich bij mij nu al voor de titel van beste binnenfeest van het jaar.

Partypics

Don't Let Daddy Know 2016 09-03-2016 Powered by
Bekijk meer party pictures
9.3

Party report

Don't Let Daddy Know 2016 5 maart 2016 - Don’t Let Daddy Know - Amsterdam Report door Steven Wiertz
  • Pluspunten
  • Locatie
  • Line-up
  • Visuals
  • Sets
  • Minpunten
  • Niet werkende polsbandjes

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
9
Aankleding
9
Bereikbaarheid
10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws