Wild Noize

Etiënne Slijpen | 24 maart 2016
party reports

Party: Wild Noize
Locatie: Het Klokgebouw, Eindhoven
Line-up: AnD, Octave One, Ben Sims, Rod, Luke Slator, Rebekah, Prunk, Benny Rodriques, Sluwe Vos, Buurman & Buurman en Wouter S
Datum: Zaterdag 19 maart 2016

Afgelopen weekend vond Wild Noize plaats in het Klokgebouw te Eindhoven. Een industrieel pand dat vroeger als Philips-fabriek gebruikt werd. Ditmaal geen fabriekstoestanden maar een techno-feest. Van tien uur ’s avonds tot zeven uur ‘s ochtends vond hier het eerste deel van de techno-marathon plaats. Vanaf acht uur ‘s ochtends tot zondagnacht twee uur zou namelijk de afterparty in Arcade (centrum Eindhoven) nog plaatsvinden om de marathon af te maken.

Omstreeks half twaalf kwamen we aan bij het Klokgebouw. Tot onze verbazing stond er nog geen rij bij de ingang. Normaliter bij feestjes zoals Awakenings, Spinnin’ Sessions en We Are Electric sta je rond die tijd minimaal één uur in de rij. We zijn benieuwd waardoor dit komt. Eenmaal binnengekomen merken we dat het erg rustig is. Door het hoge aantal kaarten die gratis werden weggegeven, haakten de mensen pas later aan om te feesten.

Twee zalen, twee stijlen

Wild Noize bestond uit twee zalen. De grote zaal was een soort techno-tempel met live-optredens van AnD en Octave One. Aangevuld met dj-sets van Ben Sims, Rod, Luke Slator en Rebekah. In de kleine zaal draaide Prunk, Benny Rodriques, Sluwe Vos, Buurman & Buurman en Wouter S iets meer house-achtige techno. Met deze namen was er genoeg muzikaal vertier. Het zijn namelijk dj’s om van te smullen.

Laat, druk en vreemd publiek

Helaas werd het pas laat druk en dit kwam de sfeer op het feest niet ten goede. Het publiek bestond vooral uit mensen die snel nog een gratis kaartje hadden kunnen scoren waardoor je merkte dat niet iedereen dezelfde liefde had voor de muziek. Veel mensen snapte de muziek en de sfeer die bij techno hoort niet.

Hoogtepuntjes!

De twee echte hoogtepunten van de avond was de heerlijke techno/house set van Sluwe Vos. Hij draaide heerlijke techno en tech house met vooral oude nummers in een gloednieuw jasje! Het publiek floot en gooide de handen lekker in de lucht. Vooral de remix van ‘The Nighttrain’ van Kadoc deed het goed.

Als afsluiter gaf AnD een liveshow weg op de mainstage. Het was verbazingwekkend hoe de twee live on stage met een computer, drumpads en andere apparatuur zowel digitaal als analoog hun muziek maakte. Het was mooi om dit on stage te mogen aanschouwen. De platen werden live aangekleed met de toevoeging van melodieën en werden net zo makkelijk weer uitgekleed. Het publiek genoot van de muziek maar had niet hetzelfde beeld als onze point of view, die van dichtbij het echte vak mocht meemaken.

Conclusie

Al met al was Wild Noize een geslaagd feestje voor veel feestgangers. Ik, als die hard partymuis, miste toch wel wat essentiële elementen. Zo was er geen eetgelegenheid of bankjes in een chill out-ruimte waar je even kon bijkomen. Ook de sfeer viel een beetje tegen. De organisatie is zich een beetje voorbijgelopen en had beter iets kleiner en intiemer kunnen beginnen. Ik zou zeggen; neem een voorbeeld aan de organisatie van Nachtcollege, die vele kleine intieme feestjes in Nederland organiseren en rustig aan zijn gegroeid!

6.8

Party report

Wild Noize 19 maart 2016 - Wild Noize - Eindhoven Report door Etiënne Slijpen
  • Pluspunten
  • Goedkoop
  • Goede line-up
  • Grote namen
  • Minpunten
  • Geen eetgelegenheden
  • Vreemd publiek door teveel winacties
  • Geen chill out-room

Party Rapport

Sfeer
6
Muziek
8
Bar/horeca
6
Publiek
6
Aankleding
6
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws