Party report: Kygo

Shirley van der Bilt | 29 maart 2016
party reports

Party: Kygo - Cloud Nine Tour
Locatie: Heineken Music Hall, Amsterdam
Line-up: Kygo, Sonny Alven (Support Act) en Anna of the North (Support Act)
Datum: Zaterdag 26 maart 2016

Kygo

Beeld: Jeroen de Haan

Tropical house, je moet er van houden. Maar stiekem kunnen we ondertussen allemaal wel de vrolijke nummers van Kygo meezingen. De Noorweegse dj brak door in 2014 met hits als ‘Firestone’. Binnen een zeer korte tijd heeft Kygo met zijn eigen stijl vele harten weten te winnen. Het is dan ook niet gek dat de dj met zijn Cloud Nine tour uitverkochte zalen trekt. Dit weekend was Nederland aan de beurt en stond hij twee avonden in een uitverkochte Heineken Music Hall.

Dat Kygo ook in Nederland binnen een kort tijdsbestek populair is geworden, was wel te merken aan hoe snel beide shows waren uitverkocht. Het was dan ook volle bak in de HMH. Echter hadden we wel even moeite met het gehele voorprogramma die voor ons gevoel meer uit pauze leek te bestaan dan uit muziek. Tja, wanneer ga je dan de zaal in als de support acts je ook niet zo aanspreken? We skipten Sonny Alven en hebben een halfuurtje Anna of the North meegepakt. Dromerige electronische ‘Scandipop’, passend in het straatje van Kygo om de juiste setting neer te zetten. Voor een halfuurtje prima om lekker op te warmen en de sfeer te proeven. En die was in ieder geval goed. Een gemengd, vooral jong publiek, waarin man en vrouw goed verdeeld was.

Kygo

Vrolijkheid al om

Na Anna of the North stond er weer een halfuur pauze ingepland voordat Kygo op het podium zou verschijnen. Met de lichten aan en achtergrondmuziek die ver te zoeken was, vonden we dit niet heel ideaal. Door de drukte wilden we niet van onze plek af maar het staren naar een groot wit doek waren we na een aantal minuten wel zat. Gelukkig liet Kygo ons niet zo lang wachten dan stond ingepland. Een kwartier eerder verschenen er beelden die op het witte doek werden geprojecteerd en ging de show van start. De zaal liet met geklap en gejoel duidelijk horen klaar te zijn voor anderhalf uur vrolijke, melodieuze (tropical) house waar hier en daar lekker op kan worden meegezongen. Ook wij hadden zin om onze (niet al te beste) zangkwaliteiten in de strijd te gooien. En dat is wellicht wel de kracht van de muziek die Kygo maakt. Naast de vrolijke, dansbare deuntjes zing je zo al zijn nummers mee.

Kygo opende de show achter zijn piano. Akoestisch zette hij zijn hit ‘Younger’ in, om vervolgens achter zijn deck, bestaande uit keyboards en bassdrums, de versie zoals we van de radio kennen in te zetten. De armbandjes die aan het publiek waren uitgedeeld, lichtten in rood en blauw op. De lichtshow showde zijn kleuren en met een regen van vuurwerk barstte het feestje los. De feeststemming zat er in ieder geval gelijk goed in en het publiek bewoog vrolijk op en neer. Al hoewel, voor zover dat kon. We stonden met zijn allen lekker zij aan zij. Echter mocht dat de pret niet drukken en Kygo speelde de ene hit of remix na de andere zoals ‘Sexual Healing’ en ‘Stay’. Dat ‘Stay’ wel de hit is van dit moment was te merken. Deze werd luidkeels door het publiek meegezongen. Met zijn remix van Ed Sheeran en Passenger ‘No diggity vs Thriftshop’ bracht Kygo het feest een leveltje hoger.

Kygo

At least he stoled the show

En zo vliegt een show van, pak hem beet anderhalf uur, snel voorbij. Met het constante gevoel heen en weer te willen deinzen op zijn beats en de vrolijke sfeer die in de zaal hing hebben we ons zeker goed vermaakt. Toch had Kygo naar mijn mening de show op hoger niveau kunnen brengen. Met bijvoorbeeld een zangeres live on stage tijdens één van zijn nummers, had hij net dat beetje extra kunnen geven. Ook voelde de show meer aan als een concert dan een dj-set. De nummers werden vaak stuk voor stuk gedraaid in plaats van aan elkaar gemixt. Kygo wist ons echter wel te verassen met de afsluiting van zijn show. Bij de toegift verscheen een orkest op het podium die´Nothing Left´ live meespeelde. Verrassend, want dat hadden we niet zien aankomen en het klonk ook nog eens ontzettend vet. Na een dankwoord aan het publiek liet Kygo de vrolijke beats voor gezien. Als afsluiter speelde hij ‘Firestone’ akoestisch op de piano met begeleiding van het orkest. Nog één keer lichtten alle bandjes rood en blauw op in het publiek en zo steelde Kygo toch wel de show deze avond.

Partypics

Kygo (Cloud Nine Tour) 29-03-2016 Powered by
Bekijk meer party pictures
8

Party report

Party report: Kygo 26 maart 2016 - Kygo - Cloud Nine Tour - Amsterdam Report door Shirley van der Bilt
  • Pluspunten
  • Vrolijke sfeer
  • Geluid
  • Lichtshow en effecten
  • Locatie
  • Minpunten
  • Interactie Kygo met publiek
  • Geen aaneen lopende set
  • Zaal iets te vol

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
8
Bar/horeca
7
Publiek
8
Aankleding
7
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws