Barong Family Label Night

Chanice Baptista | 5 april 2016
party reports

Party: Barong Family Label Night
Locatie: Tivoli Vredenburg, Utrecht
Line-up: Dirtcaps, Mike Cervello, Moksi en Yung Felix & Tellem
Datum: Zaterdag 2 april 2016

Na Yellow Claw’s eigen grote successen besloot het dj-trio om een eigen label te starten, de Barong Family. Onder dit label staan verschillende artiesten met ieder een eigen stijl maar ze hebben allemaal één ding gemeen, het is onmogelijk om op hun muziek stil te staan. De Barong Family Label Night is een nacht speciaal voor de Barong Family-dj’s. Met eerdere edities in zowel binnen- en buitenland was het afgelopen zaterdag tijd om de Tivoli Vredenburg in Utrecht op z’n kop te zetten.

Barong Family Label Night: op hoog niveau

Toen we aankwamen bij de Tivoli was het al redelijk druk. Een lange rij stond met smart te wachten tot ze eindelijk naar binnen konden. De locatie was erg groot. Er werden op die avond dan ook meerdere evenementen gehouden maar hier merkte ik weinig tot niks van. Om bij de zaal te komen moest je wel een stuk lopen en flink wat roltrappen omhoog. Na twee roltrappen kwamen we bij de garderobe waar we onze jassen achterlieten en gingen roltrap nummer drie op, denkende dat we er inmiddels wel waren. Maar nee, hierna moesten we nog een gang door en vervolgens nog een trap op. Persoonlijk vond ik de reis naar de zaal iets te lang.

Blood For Mercy

Ondanks dat Yellow Claw zelf niet aanwezig was, waren hun fans er wel. Deze waren uiteraard te herkennen aan de Blood For Mercy-merchandise die zij allemaal aanhadden. Bij binnenkomst in de zaal was het nog een beetje rustig maar daar hadden de fans geen moeite mee. In plaats van eerst een uur aan de zijlijnen naar een leeg midden te kijken, zocht bijna iedereen gelijk het midden op en begon te dansen op de openingsact van Yung Felix & Tellem.

Barong Family

De sets duurde deze avond wat langer dan de gemiddelde driekwartier die ik normaal gewend ben op feesten. Iedere DJ had zeker wel een uur tot anderhalf uur om het publiek uit hun dak te laten gaan.

Vanaf het begin van de avond, tijdens de set van Yung Felix & Tellem zat er al een lekker tempo in. Hierna maakte zij plaats voor Moksi, die weer op een andere manier het publiek liet genieten. Op dit punt was het dan ook raar als je nog stil kon staan, zelfs de bewakers zag je af en toe een beetje mee bouncen. Na dik anderhalf uur namen de jongens van Dirtcaps de dj-booth over en nu ging het publiek echt los. Het publiek stond te dansen en te springen tijdens de set en stilstaan was geen optie meer. Als allerlaatst was Mike Cervello aan de beurt om het feestje mooi af te sluiten. Na een avond vol energie, nieuwe muziek en toffe lichtshows was het tijd om het op dat level ook af te sluiten.

Conclusie

Als ik één woord moest kiezen om dit feest te beschrijven dan is dat ‘family’. De artiesten op het podium hadden het samen naar hun zin maar ook met het publiek. Of ze nou zelf aan het draaien waren of hun collega’s aan het supporten waren naast de booth. In het publiek was er ook een gevoel van samenhorigheid vond ik, dit was aan het begin van de avond al te zien aan de vele groepen in hun Blood For Mercy-gear. Maar in de zaal zelf mixte ze ook met elkaar en met de artiesten. Kortom, als ik terugkijk op deze avond zou ik er zeker nog een keer heen gaan!

Beeld: Dennis Branko

7.2

Party report

Barong Family Label Night 2 april 2016 - Barong Family Label Night - Utrecht Report door Chanice Baptista
  • Pluspunten
  • Sfeer
  • Muziek
  • Opkomst
  • Minpunten
  • Vrij jong publiek
  • Lange afstand van ingang naar de zaal

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
8
Bar/horeca
7
Publiek
7
Aankleding
6
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws