Rebirth Festival - Day 1

Kim van den Heuvel | 14 april 2016
party reports

Party: Rebirth Festival - Day 1
Locatie: Raamse Akkers, Haaren
Line-up: Frontliner, D-Block & S-Te-Fan, Gunz 4 Hire, Deepack, Mental Theo, Darkraver, Atmozfears, Radical Redemption, Crypsis, B-Freqz, Zany en vele anderen.
Datum: Zaterdag 9 april 2016

De dagen worden langer. Het zonnetje laat zijn gezicht weer zien. Mensen voelen zich uitgelaten. Jawel, het is lente en dat betekent dat het festivalseizoen weer kan beginnen. Liefhebbers van hardstyle trappen het festivalseizoen traditiegetrouw af op Rebirth Festival. Een kleinschalig festival dat zijn oorsprong vindt in Haaren, tussen Den Bosch en Tilburg. De Raamse Akkers in Haaren is dan ook al jarenlang de vaste locatie voor dit festijn. Eens even kijken hoe de weilanden er dit jaar op deze zaterdag bijliggen – dachten wij.

Het wilde avontuur kan beginnen! 

De weilanden lagen er beter bij dan vorig jaar, viel ons gelijk op. Een heerlijk zonnetje scheen op ons bolletje en het drassige veld was nu prima te betreden. De entree verliep ook weer vlot, het fouilleren en het huren van een kluis waren zo gepiept. Er stonden wel rijen bij de muntenkassa’s en de inflatie had ook haar best gedaan, want munten kosten nu  maar liefst €2,67 per stuk (t.o.v. €2,50 het jaar ervoor). Eerst maar eens een lekker perzikwijntje wegtikken in de Rebirth-area.

Rebirth Festival - Let's kick off the festival season

De grootste tent van het terrein was de Rebirth-area. Deze zag er prachtig gedecoreerd uit, maar had veel weg van het decor van vorig jaar. Hetzelfde ronde scherm prijkte boven de dj-booth, waarop visuals en videobeelden werden afgespeeld om het muziekspektakel te ondersteunen. De beste sets van de dag hier werden verzorgd door DBSTF en Gunz for Hire. De heren D-Block en S-Te-Fan draaiden een mooie miix van oude en nieuwe platen met tracks als ‘Sound of The Thunder’ en ‘Beautfiul World’. Gunz for Hire was weer ouderwets rammen, zoals we van de heren gewend zijn. De tent was afgeladen vol tijdens deze set en de energie was van alle kanten voelbaar. Stilstaan behoorde niet tot de mogelijkheden hier op Rebirth Festival, dus de zweetdruppels gutsten van onze voorhoofden. Genieten!

Relish

Hoewel deze tent afgelopen jaar een van de hoogtepunten was van Rebirth Festival, viel het dit jaar helaas een beetje tegen. Dj’s hielden zich niet echt aan het freestyle-concept, er kwam voornamelijk veel hardstyle voorbij en dat was in de andere tenten ook te horen. Hier kan de organisatie natuurlijk niets aan doen. Aan het geluid wel: dat stond echt veel te hard in deze tent. Als je vooraan stond dan trilde je vanzelf naar achter. Gelukkig was er nog meer moois om van te smullen.

Reactivate

De kleinste stage was de Reactivate tent, maar dit was wel de gezelligste. Wat een sfeer, niet normaal! Dat komt mede door de muziek die er gedraaid werd, namelijk hardstyle classics. De liefhebber van deze muziekstroming kon hier zijn of haar hart ophalen, met een line-up om van te smullen. De sets van Frontliner, Deepack en Crypsis waren een lust voor het oor. Allerlei tracks van weleer passeerden de revue. Mensen zongen alle vocals mee en stonden te genieten met hun ogen dicht en een glimlach van oor tot oor. Genieten geblazen in deze tent. Als het ons lag was er op elk festival een Reactivate-area zoals op Rebirth Festival!

Eten en drinken

In Haaren valt er genoeg te bikken: zo’n acht verschillende eettentjes stonden op een rij. Wij gingen voor gezond dit keer, maar ook aan de liefhebber van de vette bek was natuurlijk gedacht. Daarbij was er genoeg zitgelegenheid om je prakkie naar binnen te werken. Een groot minpunt was wel de prijs voor een flesje water. Deze was wat aan de hoge kant en deze kon je ook nergens bijvullen. Al zou dat te maken kunnen hebben met de geringe watervoorziening in de Raamse Akkers. Gelukkig was er verder wel veel keus in het drankaanbod en waren de prijzen voor de andere drankjes veel redelijker.

Conclusie

Rebirth Festival was weer een waardige opening van het festivalseizoen. Hier en daar laat de organisatie wat kansen liggen, zoals het decor wat nagenoeg hetzelfde was als vorig jaar en de prijs voor een flesje water. Maar ze compenseren dit met een groot aanbod aan muziek en een zeer aantrekkelijke line-up. En de sfeer in de Reactivate-area heeft onze dag meer dan goed gemaakt. Het was in ieder geval een zeer gezellig festival!

Check onze Facebook-pagina voor meer foto's van Rebirth Festival!

Foto's door: RonV Photography 

8.2

Party report

Rebirth Festival - Day 1 9 april 2016 - Rebirth Festival - Day 1 - Haaren Report door Kim van den Heuvel
  • Pluspunten
  • Goede muziek
  • Mooi sfeertje
  • Groot aanbod aan eten en drinken
  • Lekker festivalweertje
  • Minpunten
  • Muntprijs (met name van flesje water)
  • Toiletten
  • Decor mainstage was hetzelfde als vorig jaar
  • Veel raw hardstyle

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
8
Aankleding
7
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws