Nassau Festival

Lois Wintermans | 29 april 2016
party reports

Party: Olympisch Stadion
Locatie: Olympisch Stadion 2, Amsterdam
Line-up: Luuk van Dijk, Marcel Dettmann, De Sluwe Vos, Boris Wener, Oscar Mulero, en meer
Datum: Woensdag 27 april 2016

Nassau Festival

In hoeveel landen komt het nog voor dat op de verjaardag van de koning het hele land er op uit trekt om te feesten? In Thailand mag er bijvoorbeeld op de verjaardag van de koning niet worden gedronken en gefeest en gaan alle clubs, restaurants en bars dicht! Dan doen wij het als Nederlanders toch een stuk beter als er in Amsterdam alleen al meer dan 100 feesten op één dag worden georganiseerd. De complete oranjegekte en bijkomende gezelligheid is dan ook de reden dat ik altijd flink uit kijk naar Koningsdag!

Voor mij stond dit jaar Nassau Festival op de planning. Waar meerdere opzichzelfstaande feesten samenkomen om één festival te organiseren. STRAF_WERK, REAKTOR, THUMP en De Sluwe Vos kregen allemaal hun eigen stage bij het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het Olympisch Stadion is vanaf alle kanten goed bereikbaar! Bussen konden op tien minuten loopafstand parkeren, de metro en de trein zijn om de hoek en ook was er in de omgeving genoeg plaats om je auto te parkeren.

Klein en intiem

Wat direct opviel, was dat er alleen gebruik werd gemaakt van de ruimte om het stadion heen en niet van het stadion zelf. Dit zorgde ervoor dat het feest vrij klein en intiem was, wat in mijn ogen een goede invloed had op de sfeer. Bij binnenkomst was alles goed geregeld, de rijen waren kort, een kluisje en muntjes waren snel gehaald en ook bij de bar waren er geen lange rijen. Ideaal, want ik kon gelijk van start en het terrein verkennen! Bij iets intiemere festivals ga ik persoonlijk er eerst op uit om alles even te zien en een goed beeld te krijgen van het feest.  

STRAF_WERK

Na overal een kijkje te hebben genomen, ben ik eerst geïndigd bij de STRAF_WERK-stage die opende met Luuk van Dijk. Een heerlijke binnenkomer waar de zon van ging schijnen. De muziek stond zeker niet zacht maar had wat mij betreft nog wel iets harder mogen staan want soms is het toch vervelend als je het gepraat van andere mensen boven de muziek uit hoort. Dit kwam op de één of andere manier later op de dag toch wel goed want aan het einde van de dag rammelde de bass in mijn oren en was het niets anders dan genieten!

REAKTOR

Natuurlijk kan ik de REAKTOR-stage ook niet missen. REAKTOR is harder en rauwer dan STRAF_WERK en naarmate de dag verloopt krijg ik steeds meer zin in deze muziek! Bij REAKTOR heb ik Marcel Dettmann horen en zien draaien. Een voor mij onbekende dj, maar hij heeft er voor gezorgd dat iedereen flink los ging. Ook toen het eventjes begon met regenen bleven de meeste mensen gewoon staan om te kunnen blijven genieten. Marcell Dettmann, ik ben fan!

Qua rand-entertainment was er niet heel veel aanwezig, maar erg gaaf waren wel de banners die aan de zijkant waren opgehangen. Hier waren verschillende 'memes' op weergegeven, waar ik erg hard om heb kunnen lachen. Of dit input is geweest van de bezoekers, die dit vooraf hebben ingestuurd, of dat organisatie zelf zo briljant is geweest weet ik niet, maar een mooie toevoeging was het zeker!Toen de avond begon en de zon was gezakt werd het erg fris en kreeg ik honger. Helaas was tegen die tijd al het fruit al op en kon je alleen nog fruit krijgen in smoothie-vorm. Vervolgens toch maar voor de vette hap gegaan. Jammer, maar het mocht de pret zeker niet drukken!

THUMP

Ook de stages THUMP en  De Sluwe Vos werden druk bezocht. Er hing een gezellige sfeer en er werd goed gedraaid. Toch heb ik ervoor gekozen om af te sluiten bij STRAF_WERK. Het driehoekvormige podium kwam pas echt tot zijn recht toen het wat donkerder werd en de mannen van de lichtshow hun gang konden gaan. De avond viel en Jamie Jones zorgde ervoor dat je optimaal kon genieten van de laatste anderhalf uur van Nassau Festival. De afsluiter had van mij iets spectaculaider gemogen. De muziek was echt top maar verder gebeurde er vrij weinig en het feest kwam nogal abrupt tot het einde.

Omdat  er maar één grote uitgang was en daar ook alle kluisjes waren, werd het flink druk bij het verlaten van het festivalterrein. Het leeghalen van je kluisje had je misschien beter een uurtje voor het einde kunnen doen, maar vanwege het genieten tijdens het feest deed vrijwel niemand dat. Dat zorgde voor veel drukte toen het feest tot een eind was gekomen.


Conclusie:

Nassau, jullie hebben het voor elkaar gekregen om van vier feesten één geheel te maken met een onwijs goede sfeer, een vette line-up met heerlijke muziek, genoeg bars en locaties om muntjes te halen. Er waren meer dan genoeg toiletten, met nauwelijks wachttijden en de locatie was top. Het zorgde ervoor dat het een intiem festival werd, zonder dat iedereen tot zijn enkels in de modder stond! Als volgend jaar Koningsdag net zo mooi beloofd te worden als dit jaar, ben ik er voor 200% zeker weer bij!

Willem, ik zou willen dat iedereen mijn verjaardag zo zou vieren! Je kan in ieder geval trots zijn op de organisatie en bezoekers van Nassau, zij hebben het zeker goed gevierd!

Beeld: KaiK

8.8

Party report

Nassau Festival 27 april 2016 - Olympisch Stadion - Amsterdam Report door Lois Wintermans
  • Pluspunten
  • Sfeer en gezelligheid
  • Line-up
  • Droge voeten en genoeg overkappingen
  • Minpunten
  • Fruit was redelijk vroeg op
  • Muziek had iets harder gemogen

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
10
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
7
Bereikbaarheid
10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws