Luminosity Beach Festival Dag 3

Danouschka de Haas | 28 juni 2016
party reports

Party: Beachclub Fuel
Locatie: Zeeweg 84, Overveen
Line-up: Binary Finary, Richard Durand, Kai Tracid, Eddie Halliwell, Paul van Dyk, Vini Vici, Sneijder, Super8 and Tab, James Dymond en vele anderen
Datum: Zondag 26 juni 2016

Het mooiste weekend van het jaar was weer aangebroken voor alle trance-liefhebbers. Met maar liefst al 8 succesvolle edities achter de rug, was het dit jaar tijd voor de 9e editie van Luminosity Beach Festival. Het festival is in al die jaren uitgegroeid tot een grote hit onder de trance-fans vanuit de hele wereld. De laatste dag was aangebroken met een veelbelovende line-up en opnieuw een prima weertje. Genoeg reden voor ons om eens een kijkje te gaan nemen in Bloemendaal.

Zon, zee, strand en trance

Luminosity Beach Festival vindt al jaren haar thuis in Beachclub Fuel te Bloemendaal aan zee. Een prachtige locatie voor een festival met een prima ligging. Via zowel station Haarlem als Zandvoort sta je zo in Beachclub Fuel los te gaan op je favoriete artiest. De vrijdag en de zondag van Luminosity kende een samenwerking tussen de beachclubs Fuel en Vroeger, waarbij dit jaar voor het eerst bij Vroeger een grote mainstage was gecreeërd. Zondag, de classics dag, beperkte zich tot twee area's bij Beachclub Fuel.

Luminosity staat bekend als host van de grote namen uit de trance-scene. Een wisseling van verschillende trance-stijlen maakt het voor de bezoeker ook interessanter om bij beide podia een kijkje te nemen. Onze dag begon bij Area 2, waar Coldblue net was begonnen aan zijn set. De sfeer zat er al goed in en Coldblue draaide een perfecte set wat zorgde voor een goeie opening van onze dag op Luminosity Beach Festival. Binary Finary zetten de mainstage op zijn kop met zijn welbekende classic trance sound, waaronder zijn eigen klassieker '1999'.  Wat een heerlijke set! Enkele hoogtepunten voor ons waren Richard Durand en Eddie Halliwell. Beide heren verrastten ons met een hele fijne set. Eigenlijk is elke dj die draait erg goed, omdat iedereen een eigen draai heeft gevonden in de trance scene en er dus veel verschillende stijlen binnen de trance scene voorbij komen. Dat maakt Luminosity Beach Festival zo bijzonder.

The Return of Paul van Dyk

Ons hoogtepunt van de dag was om 20.30 toen trance-legende Paul van Dyk het podium op kwam. Op 27 februari tijdens A State of Trance Festival viel Paul van Dyk van het podium na een misstap. Na maanden revalideren en veel rust staat Paul sinds vorig weekend weer op het podium. Terwijl Paul het podium betreedt, verschijnen er vele spandoeken in het publiek met teksten als ‘’Welcome back Paul’’. De held van de trance scene is terug, en hoe! Een hele wisselende set met natuurlijk zijn grote hits zorgen voor een saamhorigheidsgevoel bij de mainstage van Luminosity. En Paul? Die staat achter zijn draaitafels te stralen met een hele grote glimlach. Paul van Dyk is back, better than ever!

Onze dag sloten wij af bij trance helden van Vini Vici. Een mix van pshydelische trance met progressive invloeden resulteerde in een dikke set waar iedereen goed op los ging. Nog een laatste dansje bij Beachclub Fuel en toen was het tijd voor ons om weer richting huis te gaan.

Conclusie

Luminosity Beach Festival, wij hebben weer genoten. De fijne combi tussen de verschillende soorten trance zorgt voor een topfestival, geschikt voor jong en oud. Heerlijk weer, topsfeer en hele fijne muziek. Daar houden wij van. Volgend jaar vindt alweer de 10e editie plaats van dit festival. De organisatie Luminosity Events heeft aangegeven groots aan te gaan pakken plus er zit een extra dag bij. Vier dagen lang de top der trance artiesten op een hele toffe festivallocatie. Daar zijn wij er zeker weer bij!

Foto credits: Nikkifotos

8.3

Party report

Luminosity Beach Festival Dag 3 26 juni 2016 - Beachclub Fuel - Overveen Report door Danouschka de Haas
  • Pluspunten
  • Comeback van Paul van Dyk
  • Sfeer
  • Het weer
  • De vele nationaliteiten
  • Minpunten
  • Prijs van de consumptiemunten

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
7
Publiek
9
Aankleding
8
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws