Defqon.1 Festival

Benjamin v/d Drift | 30 juni 2016
party reports

Party: Defqon.1 Festival
Locatie: ,
Line-up: Atmozfears, Deepack, Frequencerz, Technoboy, Noisecontrollers, Brennan Heart, Bass Modulators, Zany, Deetox, Frontliner, Base Alert, Promo en heel veel anderen.
Datum: Zaterdag 25 juni 2016

Defqon.1! Zaterdag

Biddinghuizen is doorgaans een rustig plaatsje in Flevoland; een plaatsje dat een toerist niet zo één-twee-drie zou kunnen aanwijzen. Toch weten 60.000 warriors het plaatsje Biddinghuizen al een aantal jaren te vinden.

Dragonsblood

De organisatoren hebben dit jaar een nieuwe standaard neergezet tot de mainstage. De mainstage is namelijk niet alleen nog meer de hoogte in gegaan, maar ook in de breedte! Twee gigantische draken sierden de mainstage! Ik mag misschien niet de vergelijking maken met die van Tomorrowland, maar dit had zeker weten dezelfde afmetingen. Twee drakenstaarten die aan het einde links en rechts begonnen van het veld en hun koppen die uiteindelijk samen kwamen in het midden van de mainstage rondom het logo van Defqon. ‘s Avonds tegen schemer kwamen de draken echt tot leven, omdat de lengte van de staart helemaal belicht was, waardoor de stage nog groter leek dan bij daglicht. De stage werd beklommen door onder andere: Wildstylez, Coone, Brennan Heart, Bass modulators en Radical Redemption.

Blue

Een stage waar Raw hardstyle tot zijn recht kwam! Er stonden dan ook een paar top namen, denk aan Delete Vip, Alpha2, Deetox, B Freqz en Gunz for Hire. Het laatste duo dat altijd herkenbaar zijn aan hun masker, draaide maar dertig minuten. Dit was meer dan genoeg om de tent op zn kop te zetten. Hun track ‘’Bolivia’’ werd uit volle borst door iedereen mee geschreeuwt. De tent was stamepends vol. Moet je nagaan hoe Gunz for hire gewaardeerd word. Zeker een aanrader voor de mainstage voor volgende editie!

Powerhour

Als het woord Powerhour in de Van Dale zou staan, zou dit de definitie zijn: sixty minutes of adrenalin infused action. Powerhour is een vast begrip bij Defqon en een van vele dingen waar naar werd uitgekeken dit weekend. Er is geen touw aan vast te knopen wat er gedraaid zou gaan worden. Dat alle vormen van hardere stylen voorbij zouden komen in dit uur, stond vast. Bewegen ging vanzelf. Was het niet uit jezelf, dan kwam het wel door de menigte. Vaste prik tijdens powerhour: Throw your trash, pak wat voor je ligt en gooi het de lucht in. Omdat het sinds de middag al aan het regenen was, was het alleen maar modder. Dit uur stond garant voor nonstop confetti en vuurwerk. Het was geen uur voor watjes!

Rustig aan

Kon je het allemaal even niet meer handelen? Dan kon je even bijkomen bij The Big Chill. Dit was een speciaal ingerichte area met bankjes en hangmatten om de adrenaline even wat te laten zakken onder het genot van een hapje, drankje en een lounge muziekje. Tussen al het geweld kon je tussen de Indigo en gold s stage een potje voetballen of stoelendans met hardcore als achtergrond muziek. Het was even een heerlijk momentje van rust.

The Endshow

Het andere hoogte punt van dit festival was ‘’The Endshow’’. Iedereen verzamelde zich naar de Red Stage waar de dag werd afgesloten met een twintig minuten non stop vuurwerkshow onder begeleiding van dikke hardstyle. De verlichting Zorgde er voor dat de stage verder tot leven kwam. De stage stond nu en dan letterlijk in vuur en vlam. Iedereen stond letterlijk met kippenvel te genieten van de endshow. De eerste dag zat er op, echte warriors zullen de volgende dag weer verder gaan met strijden en vele zullen tot volgend jaar weer moeten wachten...

De Zondag

Toen was het zondag. Zondag was alleen voor weekend warriors Nu zul je denken: ‘’zondag zal de line up wel minder zijn’’. Dit was zeker niet het geval; de zondag was perfect gevuld met goede namen en uiteraard Defqon.1 legends!

Queen of Raw

Vorig jaar was zij de enige vrouw in de line up van Qlimax. Nu mocht zij de blue stage op zijn kop zetten. Diana Zwerwer; ook wel bekend als Deetox. Diana startte haar carriere in 2010 en al snel werd ze ‘’The queen of Raw’’ genoemd. Door haar uiterlijk lijkt het een hele rustige dame, maar toen ze begon met haar hardtsyle remix ‘’Het land van’’ (Lange Frans) werd het een dame met pit die niet stil kon blijven staan. die haar publiek een uur lang heeft laten genieten van haar sound!

Can’t get enough

Eerder deze week zagen wij de Noisecontrollers en Sander van Doorn samen in de studio zitten. Tijdens Defqon kwam naar voren waarom. Na ongeveer twintig minuten nam MC DL he woord My man Noisecontrollers has something special for you to guys. I like you to welcome to the stage . as a special suprise act to each and ever yone of you SANDER VAN DOOOORN. Defqon kreeg exclusief hun collab Can’t get enough te horen! Sander van Doorn die doorgaans vrij harde EDM tracks maakt, ging dit keer een stukje verder om een hardstyle track te maken. De set was een leuke combinatie van hardstyle en harde EDM tracks.

FeestDjRuthless

Freestyle kwam in de white tent tot z’n recht en dat hebben we geweten ook! Ruthless en FeestDJRuud deelde samen de draaitafels om complete choas te creëren; confetti, flugel, opblaas bananen, gekke overgangen en dikke drops. Out of control, echt niets was te gek tijdens dit uurtje. FeestDjRuud die bijna door iedere dj gerespecteerd word. Werd hier ook zeker met open armen ontvangen. Alle haringen moesten opnieuw de grond worden ingeslagen na FeestDJRuthless.

Closing ceremony

Om kwart voor acht ‘s avonds sloten alle stages. Door de speakers klonken noodoproepen waarbij mensen verzocht werden om zich naar de mainstage te begeven. Het voelde echt alsof er iets stond te gebeuren. Uiteraard wisten we dat er wat ging gebeuren: om acht uur begon namelijk de closing ceremony…

Defqon.1 legends

Niemand wist wie er kwamen draaien. Maar één ding stond vast: het zijn drie DJ’s die een begrip zijn in de hardere stylen. Dit jaar waren het niet minder dan dan The Prophet, Technoboy en een DJ die een uitstapje richting EDM had gemaakt maar een entree maakte bij Defqon Headhunterz. Headhunterz die veel kritiek te voorduren heeft gehad de laatste jaren, omdat hij een andere richting was ingeslagen werd met open armen ontvangen toen zijn naam door de speakers werd geroepen. Vele zullen dit moment met kippenvel hebben beleefd, omdat zijn muziek altijd voor vele een grote inspiratie bron is geweest. Nummers zoals Scrap Attack, It’s My Style, Colors, Stampuhhh! en Caramba zijn allemaal voorbij gekomen. Vele zullen de legends set als geweldig hebben ervaren.

De laatste uurtjes

Atmozfears en het duo Frequencerz mochten de laatste twee uur in vullen van het weekend! Iemand die vorig jaar ook in de line-up van Qlimax stond was niemand minder dan Atmozfears. Tim staat bekend als iemand die probeerd zijn grenzen te verleggem met zijn sound. Hij startte zijn set ‘’keep me awake’’ een goed begin om vervolgens dikke remixen van ‘’ Freaks – Timmy Trumpet’’ en ‘’Gods – Enforce en Frequencerz’’ er in te gooien. Anthems doen het altijd goed tijdens sets daarom gooide hij oude anthems waaronder ‘’World of madness’’ en ‘’Release’’ Zijn set was een goede workout voor de closing set van het weekend.

Frequencerz, ontdekt door Deepack en D-block & S-te-Fan in 2008 hadden de eer om dit weekend afsluiten. Het album Medium rare wat nog niet heel lang uit is werd door de hardstyle fans goed ontvangen. Hun set begonnen ze daarom ook met hun eerste track van het album‘’a muse’’. Tracks zoals ‘’In the club’’, ‘’Wolfpack’’ en ‘’Gods’’ werden ook de de speakers gepompt! Uiteraard de klassieker ‘’Tomorrow and beyond’’ mocht niet ontbreken in hun set. De heren van Frequencerz hebben flevoland weer een stukje onder zee niveau laten dalen. Defqon had geen beter eind kunnen verzinnen! Toen was het echt voorbij en zorgde de organisatie ervoor dat de laatste tien minuten op het netvlies zullen blijven staan.

Conclusie

Defqon.1 2016 was een geweldige editie. Alles was weer perfect voor elkaar. De sfeer was top. Relaxe mensen( ik heb geen opstootjes gezien).Organisatie heeft in de nacht van zaterdag op zondag er voor gezorgd dat verschillende modderpaden weer toegangelijk gemaakt door er stroo er overheen te gooien. Organisatie geeft er voor gezorgd dat iedereen droog kon zijn door poncho’s weg te geven. De stages waren orgineel, er was alle aandacht aan besteed. Genoeg pyro confetti en een hele hoop vuurwerk. Genoeg variatie aan eten en genoeg dranktentjes. Wat resulteerde in korte wacht rijen. De line-up insane. Iedere stage was altijd goed gevuld. Vele zullen hebben moeten kiezen tussen bepaalde sets. Helaas zul je dat altijd hebben.

Foto credits: RonV Photography

8.2

Party report

Defqon.1 Festival 25 juni 2016 - Defqon.1 Festival - Report door Benjamin v/d Drift
  • Pluspunten
  • Goede organisatie
  • Publiek
  • Sfeer
  • Minpunten
  • Afstand parkeren - festivalterrein
  • Hoge parkeerkosten van 18 euro

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
8
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws