Springkussen Festival Amsterdam

Chanice Baptista | 4 juli 2016
party reports

Party: Springkussen Festival Amsterdam
Locatie: 1101 DJ, Amsterdam
Line-up: Dirtcaps, MOKSI, The Flexican, Thom Bold, Greg van Bueren, Gino Christiano, Juliette Claire, MC Dan Stezo – Julio & Baby Jesus, Die Rooie, Laurel & Hardy en de manager, Cult Status, Two Minds, Cult45, Bot & Beautiful, Sergio Obergh, Carte Blanche, DISCO TROOPERS, 90’s NOW, Dislectic, Wouter de Ridder, It’sGio, Chapeau, Happy Hardcore Karaoke, Disco Bingo
Datum: Zaterdag 2 juli 2016

Party report: Springkussen Festival Amsterdam

Als kind zijnde was ik altijd al dol op springkussens, daar kon ik mij uren bij vermaken. Dat zou ik nog steeds kunnen maar het past eigenlijk niet meer bij mijn leeftijd. Daarom was ik ook erg enthousiast toen ik hoorde dat Het Springkussen Festival er weer aan zat te komen! Een weekend waar alle volwassenen weer even kind kunnen zijn en kinderachtig mogen doen, zonder dat ze verteld worden dat ze zich naar hun leeftijd moeten gedragen.

Grote kinderen

Toen ik de metro uitstapte in mijn comfortabele jeans en losse shirtje zag ik al gauw dat ik een beetje buiten de boot viel. Andere bezoekers waren veel beter voorbereid met sport- en zwemkleding en sommigen hadden zelfs opblaasdieren meegenomen. Eenmaal binnen, loop je gewoon in een gigantische speeltuin. Het enige verschil is dat er nu volwassenen aan het spelen en springen zijn in plaats van de kids. Eén van de bewakers zei nog: ‘Het plezier dat ik mijn kleine zoontje zie hebben in de speeltuin, dat zie ik bij al deze bezoekers.’

Veel entertainment

Er was van alles te doen op het festival. Je kon samen met je vrienden van de verschillende glijbanen af en tegen elkaar strijden op de stormbanen, deze waren in alle vormen en maten te vinden, met en zonder water. Naast de glij- en stormbanen was er een groot springkussen paradijs met allerlei opblaasdieren, palmbomen en attributen waar je op kon klimmen of doorheen kon kruipen. Ook kon je het gevecht aangaan in sumoworstelaarspakken en zorb balls, of de wipe-out baan op. Na al deze activiteiten kan je begrijpen dat ik aardig moe was, maar ook hier was een oplossing voor... lekker even bijkomen in de gigantische ballenbak! Kortom, er was genoeg te doen.

Karaoke in een varken

Naast de vele attracties waren er uiteraard ook een aantal stages met verschillende soorten muziek. In de opblaasbare kerk kon je genieten van de sets van o.a. Julio & Baby Jesus en Cult status. De botsauto attractie die je normaal op de kermis tegenkomt was nu omgebouwd tot een stage waar je heerlijk los kon gaan op 90’s hits.

Naast de ballenbak stond een gigantisch opblaasvarken waarin je lekker kon hakken en zagen op de happy hardcore karaoke. Hier stonden de mannen van Happy Hardcore Karaoke compleet met gouden joggingpak en Nikes aan lekker te stampen op de nummers die alle bezoekers konden meezingen.

Achtergrond muziek

Bij de mainstage werd overdag weinig gedanst. Omdat deze op het veld stond met meerdere attracties en springkussens was het publiek daar veel meer mee bezig dan met de dj’s die op het podium stonden. De muziek werd daarom al gauw als achtergrondmuziek ervaren voor de spelende bezoekers of iedereen die op het veld bij zat te komen. Hier kwam echter verandering in toen de attracties om 21:00 uur gesloten werden.

Het werd drukker bij de stages en de speeltuin veranderde langzaam weer in een ‘echt’ festival. De laatste twee uur heb ik bij de main stage doorgebracht tijdens de energieke set van MOKSI en een heerlijke afsluiter van Dirtcaps.

Conclusie

Het is inmiddels zondag ochtend en ik lig met spierpijn op de bank dit report te typen maar dat was het 100% waard. Ik heb ervan genoten om weer even ‘buiten te spelen’ en kijk met veel plezier terug op deze dag. 

Beeld via Facebook Springkussen Festival

7.7

Party report

Springkussen Festival Amsterdam 2 juli 2016 - Springkussen Festival Amsterdam - Amsterdam Report door Chanice Baptista
  • Pluspunten
  • Leuke sfeer
  • Divers publiek
  • Leuke activiteiten
  • Minpunten
  • Dure munten

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
7
Bar/horeca
6
Publiek
7
Aankleding
9
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws