The Isle of MTV Malta

Shirley van der Bilt | 4 juli 2016
party reports

Party: Isle of MTV Malta
Locatie: Il-Fosos Squere, Floriana, Malta
Line-up: Clean Bandit, Jess Glyne, Whiz Kalifa en Steve Aoki
Datum: Dinsdag 28 juni 2016

Special Party Report: Isle of MTV Malta

Wat als je wordt gevraagd om mee te gaan met MTV naar het prachtige eiland Malta om een evenement, georganiseerd door MTV, bij te mogen wonen? Zou je dan ‘nee’ zeggen? Ik niet in ieder geval! Zeker niet met een line-up van goede artiesten en Steve Aoki als afsluiter. Afgelopen maandag stapte ik dan ook samen met de nederlandse pr-crew van MTV op Schiphol in het vliegtuig voor een kort maar krachtige tweedaagse trip naar Malta.

Isle of MTV

Jaarlijks zet MTV één van de grootste eclectic muziek evenementen met  wereldwijde artiesten in Europa neer, namelijk Isle of MTV. Wat dit evenement zo bijzonder maakt is dat MTV op een groot plein in Floriana voor 50.000 muziekliefhebbers een feest organiseert wat voor iedereen, van welke leeftijd dan ook, gratis toegankelijk is. Door samen te werken met de Maltese toeristische authoriteiten probeert MTV door middel van dit evenement jongeren vanuit heel Europa naar dit prachtige eiland te trekken. Hoewel de eerste edities van dit evenement in verschillende steden in Europa hebben plaatsgevonden, zijn zij sinds 2007 niet meer uit Malta weg te slaan. Sterker nog, dit jaar vierden zij hun 10e editie op dit eiland. Inmiddels heeft MTV een reputatie opgebouwd om de beste artiesten van over de hele wereld op dit evenement neer te zetten. Namen als David Guetta, Martin Garrix, Jason Derulo, Lady Gaga en  Will.I.am zijn maar een kleine greep van alle artiesten die op voorgaande edities hebben opgetreden.

Op naar Malta!

Daar stond ik dan maandagmiddag op Schiphol. Inchecken, door de douane om vervolgens richting de gate te gaan waar ik meette met Marieke en Eveline van de Nederlandse MTV  PR-crew. Samen met Monica Geuze en Danique Bossers reisden we af naar Malta. Na een drie uur durende vlucht en een taxirit kwamen we aan bij het prachtige Grand Hotel Excelsior. Met een kamer met uitzicht op zee en 38 graden op de thermometer hoefde ik niet lang te na te denken wat te gaan doen. Ik ging even lekker zitten op mijn balkon om te genieten van de zon en het mooie uitzicht. En ja ik geef het toe, ik voelde me even ‘miss goodlife’.

Het genieten van mijn balkon was echter maar van korte duur want om 19.00 stond er bij het hotel alweer een bus klaar voor vertrek. MTV had voor alle aanwezige crewleden van MTV (vanuit heel Europa) en de VIP gasten een borrel georganiseerd op een prachtige locatie. We kwamen na een halfuur rijden aan bij Café del Mar. Een luxe beachclub aan de St. Pauls Bay met een zwembad en een uitzicht over zee. Onder het genot van een lekker muziekje, drankje en Maltese lekkernijen keken we naar de ondergaande zon. Wat een prachtig uitzicht was dat. En zo vloog dag één van de twee heel snel om.

De persconferentie

Ook voor de dinsdag stond er, naast Isle of MTV, een vol programma voor de boeg. Na het ontbijt konden we meteen door naar de persconferentie die op het terras van het hotel plaatsvond. Hier werden de Clean Bandit, Jess Glyne, Whiz Khalifa en Steve Aoki kort geinterviewd door vj Becca Dudley van MTV UK en was er gelegeneheid voor de pers om vragen te stellen. Steve Aoki stal hier toch wel een beetje de show door Afrojack te facetimen en voor de grap nog even wat tips te vragen.

Partytime!

's Avonds was het tijd voor het feest waarvoor we naar Malta gekomen waren; Isle of MTV. Vanaf het VIP-deck dicht bij de stage konden we genieten van de diverse sound van Clean Bandit, de goede stem van Jess Glyne die een ode bracht aan Prince en liet Whiz Kalifa het bomvolle plein met zijn hits ‘Black & Yellow’ en ‘Young. Wild & Free ’ goed heen en weer bouncen. De sfeer van 50.000 man van alle leeftijden bij elkaar was hier meer dan goed. Met de verlichte kerk en een ondergaande zon genoten we van de optredens. Ook special effects zoals vuurkannonen en confettie ontbraken hier natuurlijk niet. Steve Aoki had de eer om het feest knallend af te sluiten. En ja hier gebeurde natuurlijk alles wat we van deze dj gewend zijn; dikke beats, vliegende taarten en het zwaaien met zijn grote ‘Oaki’ vlag. Het hele plein stond te springen en te zwaaien tijdens zijn set. Steve Aoki haalde zelfs een fan uit het publiek op het podium om samen het volgende nummer in te zetten in zijn dj-booth en liet ons zijn nieuwe samenwerking werken met ‘Walk to the Moon’ horen. Met ‘Pursuit of Hapiness’  en een regen aan confetti kwam een einde aan dit feestelijke en sfeervolle evenement.

Afterparty

En ja wat is een party zonder afterparty? Geen party. Zo moet MTV er ook over hebben gedacht want het feestje ging in een grote open air club in het plaatsje Gianpula tot diep in de nacht vrolijk verder. Een prachtige locatie met verschillende stages en muziek. We genoten nog even van de hapjes en de drankjes en dansten nog even in het rond. Ook hier sloot Steve Aoki het feestje af en wij konden praktisch door naar het vliegveld, terug naar ons kikkerlandje. Dat noem ik nog eens echt afteren...

Kort maar krachtig!

Dat was het en niks anders. Welgeteld ben ik nog geen 40 uur op Malta geweest maar wat heb ik veel gezien, gedaan en gelachen in dit korte tijdsbestek. Isle of MTV is een feestje en een mooi evenement. De sfeer is goed, Malta is perfect voor zo’n korte trip en voor mijn gevoel heeft MTV er alles aan gedaan om er uit te halen wat in erin zit. Samen met de goede zorgen en gezelligheid van MTV, met name van de dames van de Nederlandse PR-crew, had ik dit voor geen goud willen missen. Thank you MTV!

7,5

Party report

The Isle of MTV Malta 28 juni 2016 - Isle of MTV Malta - Floriana, Malta Report door Shirley van der Bilt
  • Pluspunten
  • Locatie (mooi plein)
  • Gratis event voor alle leeftijden
  • Gezellige sfeer
  • Afterparty
  • Wereldbekende artiesten
  • Minpunten
  • Afterparty halfuur rijden vanaf evenement

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
7
Publiek
8
Aankleding
7
Bereikbaarheid
6

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws